|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Gitare Bas, ritam, solo... Gitare su gitare... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 17.09.2008
Mjesto: Beograd
Downloads: 15
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: gitara
![]() |
![]()
Sa 009 na 010 ne bi trebalo biti neke drasticne razlike u setupu gitare, ono sto treba proveriti je intonacija i reljef vrata, nakon 2-3 dana od stavljanja debljih zica.
Ovako... kad se predje na malo deblje zice, proveri se najpre da li je intonacija dobra, tj. da li na frazoletu12 i pritisnutom 12 pragu zvuce isto (ponekad se desi se da se prelaskom sa, npr. 009 na 010 malo poremeti intonacija). Ukoliko odstupa, korigovati na kobilici. Deblje zice vrse veci pritisak na vrat, vise ga vuku u smeru konkavnosti Posle nekog vremena (dajte malo debljim zicama da deluju) prekontrolisati vrat da se nije previse udubio (ne bi trebalo) i po potrebi ga MALO zategnuti (u potezima od 1/4 kruga) ako nista ne smeta u sviranju, i ako se gitara ne ponasa cudno, onda nista i ne dirati |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 25.09.2009
Downloads: 36
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
ja mislim da ne trebalo biti problema ako prelaz s jednih na druge zice nije preekstreman(nije velika razlika u debljni pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 02.08.2009
Mjesto: U blizini
Downloads: 47
Uploads: 1
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 3 puta u 2 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 3, Yamaha Tyros 1, Yamaha PSR-S700
![]() |
![]()
"devetke" za Gibson, "desetke" za Fender je najbolja varijanta... nikaj deblje... sve je stvar u pretpojacalu i efektu... a naravno i u samoj gitari.... dali je original ili kopija... ja osobno sad sviram klavijaturu (aranzer) no 15 godina sam sviral gitaru (Gibson Les Paul Custom - Limited Edition) sa "devetkama"...
uglavnom... ono kaj zelim reci... kol'ko para tol'ko muzike brale... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
@silver2002:
devetke" za Gibson, "desetke" za Fender je najbolja varijanta... nikaj deblje... Samo se pitam kakav bi bio ton jednog GIBSONa ES-175 ili L-5 sa "devetkama"?? po meni "smesan" ![]() Gibson i Fender su kompanije koje u svoje proizvodne palete imaju najmanje 50tak modela,ako ne i vise...Jimmy Page koristi na LesPaulu 09-46, Slash na istoj gitari 11-48...itd Odabir zica je jako individualna stvar i nema tu pravila!...svakako da se gitara justira prema setu zica koje koristite.
![]() |
#5 |
Godfather
|
![]()
Ma, čovek je verovatno odlučio tek i on nešto da kaže, kako bi nakupio postova za download.
![]()
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 02.08.2009
Mjesto: U blizini
Downloads: 47
Uploads: 1
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 3 puta u 2 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 3, Yamaha Tyros 1, Yamaha PSR-S700
![]() |
![]()
ispricavam se ako je nekome moje iskustvo "samo sakupljanje postova"... muzicar sam vise od 20 godina i samo sam htio pomoci no ocito misljenja i iskustvo nisu vazni za neke osobe... isto tako... forumi postoje da se raspravlja o svakakvim stvarima i iskustvima... ili ne!?
btw... slazem se s onim kaj je rekal aleksandar72... sve ovisi o vrsti muzike koju sviras... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
Svakako da na ovom forumu vlada absolutna demokratija,normalno uz postovanje pravilnika, tj kucnog reda,...ali mozda si i sam uvideo da ti je post bio jako pausalan!
Drago mi je da ce mo i dalje konverzirati na teme koje su vezane za Guitars & Co. Znaci feeling muzicara i pravac muzike odlucuju koje zice,pravila ne postoje,tj nisu vezane za pojedine brendove. Pozdrav
Sledeći član vam se zahvalio aleksandar72 za ovaj koristan post: | roloplastt (13.02.2012) |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
gitare, vrat |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|