|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Nishki
|
![]()
Nije kod tebe bio nikakav kvar sa napajanjem ili nekim cipom..........
Kada otvoris klavijaturu....Na desnoj strani pored napajanja postoji stampana ploca koja sluzi za obradu zvuka na izlazu ili na slusalicama.Na njoj postoji jedan element koji se pri radu greje ,tako se posle nekog vremena na tom elementu i na stampanoj ploci stvara hladan lem.Eto tako dolazi do prekida......I kad se taj element zagreje,on ne pravi problem.Cim se zagreje onda nema ni problema!!!!! E sad mogo bih da pricam,ali sam isuvise pijan da bi bla,bla,bla,bla......... Poz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 20.02.2008
Downloads: 593
Uploads: 4
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Mislio sam da je sve ok, danas detaljno ispitao, ne radi dobro.
Sad ima zvuka svaki put kad ga upalim, ali se pojavio NOVI PROBLEM. guta note kod sviranja,ritmovi zastajkuju,trokiraju kao i midi fajlovi kad ih pustim,vec sam lud...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Bio je u ovlastenom Rolandovom servisu, samo su oni mogli zasrat...
Sta se tice kvara, sinth je radio ok prije nego je odnesen na servis, samo je kvar bio banalan, trebalo mu je desetak minuta kao da se zagrije, nije imao zvuka nakon paljenja.Sad je to rijeseno ima uvijek zvuka, objasnjenje da su na napajanju elektroliti bili neispravni,promijenjeno je,sad je sve ok, ali je serviser prckao i po chipu za zvuk i ploci,mozda nesto nije dobro spojio.Stavljen mi je OS 1.1. Sad se dogadja da zastajkuju stylovi i midi a i kod sviranja kao da guta note.Probao sam pustiti midi sa vanjskog izvora dogadja se isto. Danas idem nazad na servis valjda cu nesto rijesit.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Popravljeno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kao kod kuće
|
![]()
sta je bilo na kraju
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Nesto nisu bili spojili na servisu dobro, sada je sve ok...
Dakle ploca na kojoj je chip za zvuk je bila zalivena necim nisam shvatio s cim, pa je prekidalo, to je ocisceno i nesto na napajanju nije bilo dobro Molio bih ako neko ima originalan zip od Rolanda VA-76 da mi posalje backup na mail |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
problem, roland, va76 |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|