|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Odomaćeni član
|
![]() Citat:
Prvi oficijalni nastup sam imao sa 14god... To je bila proslava povodom polazak u vojsci... Bili smo puni sastav ja sam svirao harmoniku. Sad vise takvih proslava odavno nema. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Pa ja mislim da je u tome caka...valjda treba pisati o profesionalnim nastupima...ovako bi mogao da pomenem i mog burazera koji je dobio nekakvu harmoniku u prvom razredu osnovne skole a sad je automehanicar i veze sa muzikom nema...
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 14.10.2007
Downloads: 236
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Kada ste zapoceli karijeru?
Ovo je naslov teme ''Kada '' a ne ''Gde'' ste zapoceli karijeru!!!! Po tome sto ti kazes tema bi na primer bila: Vas prvi profesionalni nastup ili slicno! Sto znaci da nisi u pravu! Ne filozofiraj !!! Čemu bold ??? Promijenjeno od kreso (26.11.2008 u 11:56 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
|
![]()
Uvek prepirka oko nicega. Uvek neko soli pamet. Pisite sta mislite da treba da se pise u ovoj temi a ne se prepucavati. grrrrrrrrrrr
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 27.10.2008
Mjesto: Francuska
Downloads: 446
Uploads: 11
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Klavijature
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
Dajte ljudi, kako razpravljanje, u ovo zadnje vrijeme samo neke razprave. Pa ovde smo da se druzimo i mjenjamo misljenja o muzici, a ne trebao si ovo ili ne znam koji k...ac. A da je bilo pitanje gdje je bio prvi nastup valjda bi odgovorili na to pitanje.....
Zivljeli ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
|
![]()
Dobro ajd sad i ti ne preteruj...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ovo je lagano pitanje,i nema potrebe sad još i tu nešto šiljiti...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Citat:
![]() Kakav lik jbt. Ae batalite svadju vise... O kojoj karijeri vi pricate? Svi smo mi kafanski sviraci koji nisu videli sta je ozbiljna scena (cast pojedinima). Ziveli... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Prvi put sam uzo harmoniku 1992-ge kod rođaka Smaje...Prije nego sam je uzeo,bojo sam se ko da je ne znam ti šta i otac me ohrabrio i obećo mi auto na daljinski (nikad ga vidio nisam)...A prvi nastup...Hmm...1993-će kad sam imo svoj prvi "solo" nastup sa harmonikom u mojoj muzikoj školi "VODNIKOVA DOMAČIJA" koja je u to vrjeme bila JEDINA slovenska muzička škola koja je podučavala i narodnu muziku (strogi sevdah)...Tada sam imo 8 godina i nikad neću zaboraviti kad sam došo iza bine,najave me,ja se sav tresem i jadnik prilazim voditeljici koja me najavljiva i pdrnem...Eto toga se sjećam ko da je juče bilo,sva sreća da to nije čula,niti je bilo kakvih ujeda za nos...A prva svirka u kafani (prava tezga) je bila..2004-te kad sam sviro u LEGENDE PUB-u kod pjevačice Bahre Šljivar...Tad su bili moji prvi početci u kojem sam i upozno svoju sadašnju ženu koja mi je pomogla najviše od sviju u karieri....
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... Promijenjeno od Alix (24.11.2008 u 02:49 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Svoje prve nastupe i početke neću nit spominjat (koncerti u muzičkoj školi), jer to što se sviralo preko nota za mene nikad nije nit neće bit prava muzika (da mi ne zamjere profesionalci).
![]() Muzika mora imat dušu. Još je moj pokojni profesor harmonike (bio je akademski glazbenik, sviro u HNK) govorio da od mene nikad profesionalac jer sam u duši cigan i da sviram po svome (sluhu), a ne po notama. Prvu svadbu sam odradio s 15 godina s pokojnim dedom. Dada bio basista, imo ozbilnu klapu, al harmonikaš im završio iznenada (ono fol) u bolnici radi ciroze jetre (pio je ko smuk). I tako kaže meni deda, malac, dovoljno znaš, ideš s nama na svadbu. Što je najgore, uopće nisam imo tremu. Zasviro s njima ko da radimo zajedno 100 g. ![]() I tako sam ja počeo s njima povremeno da sviruckam od svadbe do gaže, dok mi nije dojadilo da se vucaram sa starim prdonjama pa okupio svoj prvi pravi bend s 18 godina. Pa onda teši 6 mjeseci garaže, uvježbavaj svirku i pjevanje, jer naravno svi smo graktali ko gavrani prvi glas, nitko nebi nikog pratio. E al kad smo sve uskladili i profunkcionirali ko prava klapa krenuo je posao. prvo par vatrogasnih zabava, pa stalna gaža u lokalnom restoranu (naravno, proguro nas moj čale kao mlade nade), i onda krenule svadbe, al doslovce sva subota je bilo posla u 3PM. Love ko kelja. S 21 g. sam od zarađenih para od svirke kupio skoro nov (par godina star) BMW 325 i (tadašnju kockicu) i ganz novu opremu za svirku (Dynakord razglas), nove klave (M1 i DX7) i novu Dallapu organtone. I tako je sve do danas to ostala moja povijest s 23 godišnjim aktivnim iskustvom.
![]() |
Favoriti |
Oznake |
kada, karijeru, ste, zapoceli |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|