|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Pa znam, ali nikako evo da se ustalim na jednom bubnju, vise ni sam ne znam sta valja
![]() Probavao sam i razne semplovane, al opet ne zazvuci to nesto posebno... Da cujem i ostale..
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Moze Djole da se uradi lep bubanj od fabrickog ali treba kombinovati komponente sa vise razlicitih setova i pritezati timpane i tako to,da ne zvuci onako razuzdano nego da se malo utegne!Znaci moze se sloziti i sa malo stelovanja da to extra zvuci
![]()
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Poenta je sto sam ja kombinovao sa svakog seta po nesto, i vise ne znam da li sam dobro uradio ili ne
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 29.09.2008
Mjesto: Svajcarska
Downloads: 496
Uploads: 30
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 18 puta u 18 Postova
Instrumenti: Harmonika,klavijature
Interesi: Crtanje,filmovi
![]() |
![]()
Tacno je da moze kad se iskombinuje od vise setova ali generalno korg nema neki posebno dobar bubanj.Narocito bas bubanj mu je slaba tacka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
Stavi sa Rolanda G-800-1000 kick drum C1 iz Standard set 1 i bog da te vidi, ja sam tu nogu ubacio na sve setove bubnjeva u pa1xpro, malo je naoštrio na cutoff u drum kit-u i radi k'o besna, a najčešće koristim Jazz rx 2 mada mi hi-hat zvuči dosta oštrije, tu treba dodati malo bolji hi-hat, neki dobar sempl i to je to, timpane podigneš na transposer +2 i to je to, sve malo našminkaš i dobiješ full drums!!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 01.03.2006
Downloads: 2117
Uploads: 0
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 21 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Ja se cesto zapitam kako do sada da niko od ovde nasih experata za semplovanje i poznavanja te materije nije odradio sa pgc-om jedan recimo rolandov bubanj za pa1,pa800... i da "to bude to" jer sa onolikom silom efekata i kvalitetnim semplom (neka zauzme i 15mb) ja mislim da bi se moglo priblizit bar 80% rolandovom bubnju. Eto sinoc sam navratio kod kolege koji ima EM2000 i bio mu je ukopcan na razglas ja sam malo sjeo za sint da me podsjeti mojih rolanda i vjerujte kad sam pustio ritam da sam se razbolo kako radi sve fabricki uskladeno na bubnju nista da prsti,kreci,grebe usi... ima brate neku toplinu i sirinu neobjasnjivu u odnosu na korgov bubanj. Ali stvarno me interesuje kako da se do sad na korgu nije odradilo uz semplove i efekte (ili jeste ali ko ima krije i neda) Pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Pa ja da sam hteo Roland ritam sekciju ja bi onda uzeo G-1000 i Triton Extreme i to bi me izaslo jeftinije nego kad sam uzeo Pa1xPro Elite
![]()
![]() |
#9 | |
Odomaćeni član
|
![]() Citat:
Celi zivot mrzim Rolande zbog ta C1 papuca - " Pljas" Bas tako zvuci PLASTICNO I TANKO. Imate slicna papuca u fabricne drum setove na Korgu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 1072
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: G1000
Interesi: Sve sto je vezano za tehniku..
![]() |
![]()
Daleko su aranzerske klavijature od live bubnja i ti pokusaji danasnjih inzinjera i u Korgu i Rolandu me stvarno nerviraju..
Ono sto je Korg stavio u svoje aranzere Pa serije su samo sirovi semplovi nekog live bubnja,a nije dao dovoljno efekata da se moze srediti da zvuci kako je bog rekao. Evo neka kaze neko ko se razumije u tehniku izrade jednog mixa kakav je to mukotrpan posao i sta se sve radi da bi se noga uklopila sa bas gitarom ili kako usminkati dobos da nesmeta vokalu,a da i dalje zvuci dobro,a gdje su jos ostali instrumenti..uhh. Imam par demo projekata za ProTools,znaci po 20-30 traka smiksano profi..Kada ugasim sve efekte na traci od bubnja to je sranje zivo,a kada ih upalim sve,pa to je ljepota slusati...Bubanj kod Korga je dobar,ali se nema sa cim doraditi,to je velika mana. Po meni do sad najjace semplove ima Yamaha i nekako mi je to najblize onome sto slusamo na cd-ovima.. Eto,to je moje misljenje.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
bubanj, fabricki, idealan, pa1x |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|