|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 21.01.2009
Downloads: 12
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Znate li možda (iz prve ruke) dali je editiranje i puštanje midija na GW-8 BAŠ TOLIKO KOMPLICIRANIJE od E-50???
Osim toga GW-8, ima na sebi USB port za direktni priključak USB flash memorije i direktan upload fajlova, a može puštati direktno i mp3(bitno za matrice!) i wav, opet kažem, čak direktno sa USB sticka, bez ikakvog drugog potrebnog playera. Onda mi neka druga flash kartica ni ne treba, a stickova danas ima i sa 16 i 32 GB...pa imaš brate mjesta za fajlove koliko god hoćeš... A sound mi je naročito bitan...a na GW-8 zvuči osjetno bolje nego na E-50. Ako se, kao što kaže Morison, to može bitno popraviti equilazerom (da dakle, zvuči minimalno kao GW-8), onda se isplati opcija E-50+kvalitetniji equilazer. Jeli neko baš koristi GW-8 da mi pojasni dali su baš toliko komplicirane funkcije editiranja i puštanja midija, onako iz prve ruke? Teško se odlučiti, kao što znate i sami...nikako ne bih želio da mi sound zvuči šuplje i plastično, to svakako želim izbjeći. Idem u ovu subotu usporediti ta dva stroja u Zagreb u Roland shop, pa će mo vidjeti... Što mislite o razglasu B-52 Matrix 2000 (subwoofer 600W+ 2 x 300W aktivne kutije) u kombinaciji sa E-50? Ovdje taj razglas dosta hvale, kao best-buy opciju, stvar je Made in U.S. i zvuči "bogato"...A cijenom je prihvatljiv (ca. 1500€). Promijenjeno od mesh (22.01.2009 u 08:16 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
KRVAVI
|
![]()
Problem kod GW8 je sto nema skoro nikakve mogucnosti za Edit bilo cega,veruj mi a i ostali ce ti to reci,ako bas hoces da to bude Roland,onda E-50 i nema greske.
A nema sanse da GW8 zvuci bolje,od nastelovanog E-50 100%!
don't worry,be happy,and drink 'ladno Jelen pivo! Promijenjeno od neconix (22.01.2009 u 09:07 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
GW-8 ti sluzi vise radi kao player,a edit se uglavnom vrsi preko kompa,uzmi E-50
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Početnik forumacije!
![]() |
![]() Citat:
A jel E-80 ima toliko bolji zvuk od E-50 da je vrijedan tih novaca?Ili je skuplji samo zbog dodatnih opcija, koje meni, da budem iskren, gotovo da nikada neće ni trebati? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.04.2007
Mjesto: Tamo i ovamo
Godina: 44
Downloads: 523
Uploads: 5
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: Imam svasta
Interesi: Interesovanje za "tete" sa velikim sisama :D
![]() |
![]()
Koliko sam uspeo da razumem kolega mesh trazis masinu koja ce vise da radi kao MIDI FILE player, nego kao aranzer. S`tim sto si hteo da izvagas GW8 i E-50 ok
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Hvala kolega RadeKOKI, tvoje su mi informacije od velike pomoći.
Skroz sam nov u ovom području, inače sam gitarista i sada moram takvom nekom kombinacijom pokriti nedostatak basista i bubnjara(ja i vokal jedini ostali)...pa je logičan izbor bio rad sa puštanjem MIDI fajlova i mp3 matrica. Ali nikako nebi išli ne neko najjeftinije (čitaj najnekvalitetnije ili najlošije) rješenje što se tiće kvalitete zvuka, a nikako nam ne trebaju "prave" klavijature-aranžer ili workstation jer nisam pravi klavijaturist,zapravo, znam odsvirati jako malo toga.Zato sam i mislio na GW-8,jer mi sound zvuči jako dobro. Ali mi je ekipa koja je pomagala ovdje na forumu bacila bubu u uho sa vrlo lošim mišljenjima o mogućnostima editiranja fajla na GW-8(a to je jako bitno jer je često midi toliko loša da ga gotovo ne možeš upotrijebiti bez editiranja),te sam zato najviše zagrizao za E-50...pa onda razmišljam, gle, ako je sound toliko bolji na E-80,dat ću još tih soma eura više i neka zvuči OK...ali mora biti je*eno dobra razlika da se to isplati. Eto, o toj nedoumici se radi.Jasno mi je da je E-80 strašna mašina naspram E-50 i GW-8,ali sam naprosto u nedoumici dali vrijedi tih novaca za moje potrebe, kao uostalom i G-70 koji mi je prvo bio u planu, a u čiji zvuk sam jako siguran jer mi zvuči apsolutno OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.04.2007
Mjesto: Tamo i ovamo
Godina: 44
Downloads: 523
Uploads: 5
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: Imam svasta
Interesi: Interesovanje za "tete" sa velikim sisama :D
![]() |
![]()
nemogu da ti ne odgovorim
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.07.2008
Mjesto: Ljubljana,Varaždin, tu i tamo,posvud pomalo
Downloads: 76
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 52 puta u 46 Postova
Instrumenti: Wersi Ikarus X1, Roland Fantom G6 , CME UF50
![]() |
![]()
@mesh
Vidim da se dvoumiš između više modela Rolanda -E 50,GW 8 i E 80.Svaka od tih klavijatura je priča za sebe i jako teško ih možeš uspoređivati.Isto tako svaka od njih će raditi, ali ako ih poredaš nekim redom prema iskoristivosti onda bi to izgledalo otprilike ovako-kao najslabiju mašinu bi ja stavio GW 8, pa za njim E 50 i na kraju E 80 kao najmočnija sprava.Da ti malo obrazložim -GW 8 je klavijatura koja u sebi ima jako male mogučnosti editiranja bilo samog sounda, bilo midi filea.Znači ono šta je unutra ide van i to je otprilike to.Kod E 50 več imaš vrlo dobre mogučnosti editiranja bilo čega-da li je to sam zvuk, style ili midi-file.E 80 je vrlo kompleksna mašina koja ima mnogo toga , ali je u prvom redu trebaš dobro upoznati da bi mogao iskoristiti sve njezine mogučnosti.Ako pogledaš na razliku u cijeni između E 50 i E 80 a koja je nešto malo više od 1000€ što baš i nije malo treba uzeti u obzir i to da jedini E 80 od sve tri navedene klavijature ima u sebi i vocalist koji radi odlično i posebno je iskoristiv u radu u duo.Ipak za koju god da se klavijaturu odlučiš moraš računati s time da će svaku trebati prilagoditi za svoje potrebe, dobro napraviti sve šta treba da bi na samoj svirci imao što manje problema i posla. Nadam se da sam ti bar malo pomogao sa nekim informacijama.
![]() |
Favoriti |
Oznake |
e50pomoĆ, roland |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|