|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Roland EM2000 je kvalitetan aranzer(dakle aranzer a ne workstation) i bez obzira na njegove godine,on je jos uvijek na cijeni.Naravno,nema sempler....
Ne treba da te cudi njegova cijena.Sve zavisi u kakvom je stanju,i negdje oko 800-900 Eura mu je cijena ako je dobro ocuvan.G1000 je jos stariji pa je vrlo blizu sa cijenom.Ko je naucio na tu vrstu zvuka ritam masine,to i cijeni i zna iskoristiti. Pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.07.2008
Mjesto: Ljubljana,Varaždin, tu i tamo,posvud pomalo
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 52 puta u 46 Postova
Instrumenti: Wersi Ikarus X1, Roland Fantom G6 , CME UF50
![]() |
![]()
Do nedavno sam koristio G 1000 i nisam nikada imao nikakvih problema sa ZIP disketom.Tih 100 Mb ti je sasvim dovoljno da na njega staviš koliko trebaš ritmova, i midi fileova ako ih koristiš.Dobro-zapravo poželjno je imati i duplikat diskete da je u slučaju potrebe samo zamijeniš.Koristio sam G 1000 deset godina i svirka je bila svakodnevna-doslovno- eventualno jedan dan u tjedno slobodan i nikada nikakvih problema.Zip nisam isto tako nikada ni vadio van iz klavijature.HD se tvornički ne ugrađuje u klavijaturu, ali ga neki likovi stavljaju premda ako tako pogledaš isto tako postoji mogučnost da se pokvari kao i disketa jer su i jedan i drugi mehaničke sprave koje se uvijek vrte.
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.04.2007
Mjesto: Tamo i ovamo
Godina: 44
Downloads: 523
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: Imam svasta
Interesi: Interesovanje za "tete" sa velikim sisama :D
![]() |
![]()
Fabricki em2000 NEPODRZAVA HDD ali postoji mogucnost ugradnje istog, sto znaci vade ti zip (ako se nevaram tacno) i umesto njega stavljaju HDD al mora i dodatna elektronika za napajanje. To je malo skuplji zahvat nebih da lupam sad koliko kosta, al je moguce. Javice se neko sa foruma ko ima hdd u G1000 ili EM 2000 posto su iste, imao sam taj sint mada sad ga nemam jer imam G70. Sto se tice cene jbg sta da ti kazem on svoj posao i dalje radi kao zapeta puska nema sta da se filozofira cist, kristalan i mastan ton, karakteristika za roland-a kao sto sam naveo jednostavan za programiranje tako i u zivoj svirci, sve su komande pod rukom nema da setas po MENU i da trazis sta ti treba, ima D-Beam koji je od velike koristi ako znas zasto da ga koristis
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|