Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Solo (Workstation) > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Tema zaključana

Alati tema Display Modes
Star 04.04.2009, 18:49   #1
josipv
Odomaćeni član

josipv's Avatar

Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Croatia VT.
Godina: 42
Downloads: 545
Uploads: 1
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 27 puta u 25 Postova
Instrumenti: Kurzweil pc3K6,Korg Kronos 1
Interesi: Muzika,automobili,automehanika
josipv befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
josipv pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Da se i ja prikljucim ovoj rasparavi.......

Posto sam vecinu ovih strojeva isprobao(osim motifa) mogu reci slijedece:
Imao sam extreme,m3,k2661 i fantoma x6 i g6 ali korg je najjednostavniji i naJjbrzi za editiranje,sto neznaci da je i najbolji,imao sam extreme cetiri puta i ponovo ga imam samo zbog te jednostavnosti i preglednosti i naravno odlicne tipke,neki ce reci meni je fantom bolji ili ovaj ili onaj,ali i to je sve opet stvar navike,ali naq korgu moras najmanje radit da bi dobro zvucao a to je ono sto ljudi traze,danas rijetko tko ima vremena sjedit i stelat klavijaturu po nekoliko sati,premda ja jesam jedan od tih ali ponekad i to dosadi.....

Sad da dam usporedbu extrema i m3:
I m3 je puno bolja sprava od extreme,to je ocigledno,usporedite samo rom boje na jednom i na drugom i sve ce vam biti jasno a o efektima da nepricam...
Jedina zamjerka kod m3 je izgled,nisam se mogao priviknut na njega i gotovo,nekome to nije bitno ali meni je jako bitno iza cega i na cemu sviram!

Sto se tice fantoma tu nema puno price,za sada po meni najjaca sprava koja trazi dosta vremena i truda,ali kad se slozi onda to ubija,odlicna tipka a izgled "mrak"(mislim na G6) premda ni na X6 nemam zamjereke!

Kod kurzweilla mi je veliko problem bio editing,premal display,dosta kompliciran,smart-media koja je danas problem,i sto me je njavise smetalo a to je numericko prebacivanje boja,previse pomaknuto u desno sto znaci da kada zelis promjenit boju,sa ljievom rukom moras skroz ici preko desne a to je jako zahebano pogotovo ako si prikovan za mikrofon.....

Eto to su moji komentari,ono sto je mene smetalo i sto me odusevilo....
Nadam se da sam barem malo pomogao?

Pozdrav!
Star 04.04.2009, 19:16   #2
jager
Odomaćeni član

jager's Avatar

Registrovan/a dana: 17.06.2007
Mjesto: Subotica, Srbija
Godina: 56
Downloads: 69
Uploads: 12
Rekao HVALA: 4
Zahvaljeno 2 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg Triton Extreme
jager befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
jager pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Serife., svaka cast za "memoare"
Ja mogu biti samo strasno pristrastan, posto imam extreme vec 2 godine i toliko sam se navikao na njega da mislim da nista drugo ni ne dolazi u obzir .... Kvalitet izrade mu je relativno dobar, a ono sto mi je apsolutno NAJ NAJ NAJBITNIJE je kvalitet tipki i osecaj pod prstima dok ih stiskam. Kada sam ja uzimao exreme, dvoumio sam se izmedju Le, TR i extrema. Extreme je pobedio samo zbog tipke. Bio sam u stanju da kupim mnogo skuplju klavijaturu samo zbog toga. Za neko moje muziciranje, i TR mi je po zvucnim mogucnostima dovoljan. Na kraju krajeva, ko jos u live svirci koristi vise od 20-tak boja? Tek nakon sto sam ga poceo ozbiljnije koristiti sam shvatio kolika je prednost extrema u odnosu na modele koji su mi bili u opticaju...

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 23:45

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije