|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 21.03.2009
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 214
Uploads: 4
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Yamah PSR S710
![]() |
![]()
Pozdrav svima! Treba mi mala pomoc. Za mene kao pocetnika bi to bila velika pomoc.Ne razumem se bas u te efekte... Posto sve boje zvuce suvo na Gw8 dok se ne stavi neki efekat, treba mi objasnjenje za podesavanja osnovnih boja i njihovih efekata. Recimo za neki Saxofon,Brass,Klavir,Klarinet,Strings,i tako dalje da ne nabrajam. Znaci za te osnovne sto se koristi u svirkama. Za koju boju je najbolji koji efekat, a detalje bi ja podesavao...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Svaka muzika,i dobra i losa ima svoju publiku zato samo sviraj,sta te briga ko sta misli ako se ti lepo osecas dok sviras!
Sto se tice efekata za narodnjake mozes da koristis od multi efekata Tape echo,reverb i pomalo horusa u zavisnosti od instrumenta to jest boje.Da bi naterao GW8 da vuce efekte koje ti zelis moras u efekat meniju da podesis da source uper,lower bude perform u protivnom efekti ce biti odredjeni samom bojom(svaka boja ima svoj efekat koji ti mozes da promenis na ovaj nacin).Za neke boje je bolje da ostavis da source bude tone a da na chorusu postavish delay na primer i reverb ostaje reverb.Samo obrati paznju originalni ritam sa GW koji ima choruse nece da zvuci dobro sa ovom postavkom.I tako kombinacija ima mnogo.Isto mozes na reverbu odredis prvi efekat 01reverb pa ispod samog naziva biras type :room,stage,hal,delay itd. Isto je vazno u efekat meniju da nadjes podmeni efekat send gde odredjujes kolicine izabranih efekata. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Ajme meni sta tu sve ima,moracu ja to kada stignem kuci detaljnije. Nesto sam pokusavao sa efektima da podesavam i nisam mogao da snimim boju kao omiljenu nego kao performans,jel to tako treba ? I efekat koji postavim za boju mi se nekad odrazi i na ritam,pa me na kraju glava zaboli i ostavim sve u ... :-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Tako treba, i dok te glava ne zaboli nista nisi uradio!
Pre nego pocnes da pakujes klavijaturu moras da znas koje su njene mogucnosti pa da svoje zelje uskladis sa njima.Najjednostavniji nacin za koriscenje i postavljanje efekata je prvi nacin koji sam gore opisao jer ako umesto reverba postavljate delay to ce se odraziti na ritmove koji imaju odredjenu kolicinu reverba na svojim instrumentima.Ja sam hteo da ti pojasnim kojih sve nacina ima da se klavijatura koristi ali izgleda da sam te samo zbunio.Drugi nacini se odnose na one koji zele da koriste iskljucivo ritmove koji oni budu pravili pa istom prilikom imaju mogucnost da na svim ritmovima ugase recimo chorus efekat i da ga koriste za neki drugi.Valjda je sad malo jasnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Krile,ima u onim turskim ritmovima,što si stavio na download,fantastičnih ritmova,samo ih malo prepraviš.Neke čak ni ne treba prepravljati.Imaš ona dva Vahde ritma,jako upotrebljiva za našu muziku,oryantal se obilato koristi u našoj muzici.Ovo ti govorim,jer si tamo u komentar napisao da ti se ne sviđaju.Preslušaj ih malo bolje.Ja sam,uz male korekcije,ostavio 6 od 11 ritmova koje si postavio. Pozdrav i srećan rad!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Moracu preslusati malo bolje,ja sam to na brzinu pre posla ubacio i nisam stigao sve ih preslusam. Drago mi je sto vam se svidjaju ritmovi. Iscacka cu ja jos ritmova pa cu postaviti ;-)
Dodato: Pozdrav! Jel moze neko da mi objasni ili jos bolje napise koja su najbolja podesafanja efekata za klavir? Kako god da ja to namestim ,meni zvuci suplje :-( Dodato: Recimo hteo bi nesto slican klavir da napravim kao sto ima ovaj deran sto svira na Youtube-u. I nije mi jasno kako izvodi ono na kraju da mu se cuje onaj zvuk u pozadini i da svira klavir i plus da koristi D BEAM ? A evo i linka : Promijenjeno od Vule (03.05.2009 u 21:46 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Samo povecaj reverb na klaviru koji se nalazi na klavijaturi cim je upalis.Tip sa snimka je prvo koristio octave taster za onaj najnizi ton koji si cuo,pa je posle ukljucio dual da bi se cuo strings ispod klavira,efekat na Dbeamu je modulation.E sad kako izvodi da se istovremeno cuje i zvuk klavira i da koristi Dbeam postoje 2 nacina: prvi je hold pedala a drugi tamo gde ti je analogni ekvilajzer imas i Envelope na kome atack ostaje na nuli a release povecas koliko ti treba.Nemoj previse vec samo toliko da se ne mesaju preterano zvuci mozda oko 30-40!
Taj envelope moze da bude ukljucen svo vreme u toku svirke ili po potrebi zavrtis slobodnom rukom u desno! Pozdrav! |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Boban010 za ovaj koristan post: | krile (22.04.2009) |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
roland |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|