|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Akordi i partiture Akordi pesama i partiture sa notama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
komplimenti i za nermina koji je jos mali i u fazi ucenja i jako je kulturno zamolio za pomoc a veliki kompliment za novog clana sa nikom Demijan koji je jako mudro zaobisao enesove opaske jer je enes danas nerovozan zbog poraza Bajerna,hehehe i napisao trazene akorde decku koji je trazio hihihihhi .E sad dali ce neko nauciti ili nece pa to vise nije ni vazno!!!U glavnom na yu midiju se ispunjavaju zelje u vecini slucajeva!!!!
|
![]() |
![]() |
#2 |
Godfather
|
![]()
Kao shto sam vec jednom rekao!
Za ove akorde... Ko hoce da pomogne, neka pomogne... Ko nece - ne mora! Ne mora zbog SVAKIH akorda da ispadne neko prepucavanje!
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Kad se doda i h-mol u foršpilu ,i uvažavajući ove akorde
ovo ne spada u kategoriju jednostavnih harmonija. Ovo su lijepo složeni akordi i tko ih nauči i shvati napravio je korak naprijed u poznavanju harmonije. Tko to već zna ,ok .Tim bolje za njega ... |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 57
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Kao što je napisao Demijan,samo što umjesto D dura,u refrenu,ide h mol.
Znači,h mol je na mjestima(majko moja)i želiš svadbu(C dur)moju(h mol),ostalo je kako je i naoisano.Pozdrav! |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 13.04.2009
Mjesto: Speyer, Deutschland
Downloads: 3
Uploads: 0
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Klavijature, Harmoniku, Klavir
![]() |
![]()
U forspilu koristim H-mol, ali u refrenu ne. Bas cu pokusati, da cujem kako to zvuci.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
|
![]()
ajd kad smo kod toga, da dodam da na navedenim mjestima idu i Ddur i h-moll jedan za drugim... znaci:
(C)Idu dani (D)majko (h)moja...itd... pozzz... nisam nervozan zbog bayerna, cak sam i sretan sto su ispali... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 57
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Pa,možemo sad na svako slovo raspisati harmu,ali onda to nije to.Bez ljutnje,prijatelju,znam da si akademac,ali i ja sam studirao na istoj(u Sarajevu) prije rata,ima dosta harmonija,koje smo,mi,tezgaroši nabacali,ne bez osnova,ali ja mislim da je to pretrpavanje.Ova opaska,ponavljam,nije zlonamjerna.I sam,vrlo često,sviram harmu u pjesmama,koja nema veze sa originalom.Pozdrav!!!
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|