Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Svaštara

Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto...

Alati tema Display Modes
Star 27.04.2009, 17:27   #14
gagy
Vredan član društva

gagy's Avatar

Registrovan/a dana: 10.03.2009
Mjesto: Gradiska,BiH
Downloads: 220
Uploads: 6
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 16 puta u 16 Postova
Instrumenti: korg pa3x
gagy befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
gagy pošalji poruku preko MSN messengera gagy pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Hm,pravilo je,definitivno,ne upustati se u svirku sa ekipom koju ne poznajes kako rade,jer tako zaradjen novac zna izaci na nos.
I ja sam imao jedno takvo neugodno iskustvo.Radili kolega i ja Novu godinu koju smo pogodili jos u julu mjesecu sa jos jednom ekipom koja je sa gazdom pogodila honorar nezavisno od nas i koliko su rekli para toliko su i pogodili.Sve bajno...Međutim,15 dana pred svirku oni nam javljaju kako odustaju jer su pogodili svirku za vecu lovu u Hrvatskoj ali da ne ispadnu papci prema nama-nasli su nam zamjenu i da se ne brinemo.Ja bijesan
Dali su nam kontakt tel.od tih likova koji dolaze u zamjenu (...bem ih dobre).Ja se cujem sa tim likom iz Zrenjanina da bar vidim sa cim raspolazu i sl.kad frajer opali da se hvali (u pitanju je on kako klavijaturista i njegova supruga pjevacica) te mi ovo,te mi ono,te ona snimila CD,te svirali ovamo te svirali tamo...bajka,reko jbt nikad lakse necu odraditi Novu godinu!
Dolazi i taj dan,mi se upoznajemo 31.decembra dva sata prije svirke u restoranu koji je ugledan i koji ima probranu klijentelu.Meni je bilo jasno kad je postavio svoju klavijaturu,tad sam se skamenio,bio je to Roland prvi u E seriji (ne znam tacno oznaku)a lik NEMA POJMA da svira nego je donio pregrst floppy diskova a na tom Rolandu floppy disc se nalazi sa prednje strane tj.taman do gostiju!!!!Ona se obukla u takvom restoranu da joj jos samo fali sipka i striptiz pocinje.Krenuli sa svirkom,uzas,uzas i uzas!Njemu fajlovi izlaze kao na poker aparatu a nje nema ni u crnim ni u bijelim a o ritmici da i ne govorim.Radili smo malo oni,malo mi dok nisu dosle i prve sugestije gostiju preko konobara da pomenuti par sjedne i malo odmori a da ja i kolega nastavimo sa svirkom.Tako je i bilo dok njima u jednom trenutku nije dosadilo da sjede pa su se kao opet malo ukljucili u novogodisnji program.Ja crko,znoj pici sa mene,strava...Pusti on njoj nek fajl a ja zapalim cigaretu i stojim pored klavijature.Međutim,fajl pici jedno,ona pjeva drugo.Gosti gledaju onako unezvjereni sta se to desava,kada se ona okrenu prema meni,namjesti mikrofon i prodera se "sta to radis majmune..."
Nikad u zivotu nisam udario zensko.Ali tad mi pade mrak na oci jer ja uopste nisam dodirnuo svoju klavijaturu i krenuh da je patosiram.Nikad necu oprostiti MOJOJ supruzi koja je tu bila i koja me je procitala te skocila i uhvatila me za ruku!!!Ja sam vec vidio kako pjevacicina perika ide na jednu stranu,ona na drugu a onda bi morao skociti na njenog muza koji bi je pretpostavljam krenuo braniti.U jednu ruku to je dobro sto se desilo,jer mozete misliti sta bi bilo-potukla se muzika na svirci.Tad sam otisao do gazde i rekao ako oni nastave sa svirkom ja cu napustiti lokal.Covjek je vidio o cemu je rijec,pozvao ih u kancelariju,isplatio im honorar (?)i rekao da napuste objekat..... I od tada za mene vazi pravilo-NE SVIRAJ koga ne poznas kako radi-definitivno!!!!
gagy je offline   Reply With Quote

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 03:03

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije