|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mikrofoni Mesto za one koji vole da pevaju ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.07.2008
Downloads: 510
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
![]() |
![]()
Stavi 2 kom ima da se useres kad probas(Izvinjavam se na recniku),ali je stvarno tako!!!Pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ja imam AKG C444 i prezadovoljan sam sa njim.radi puno i masno.Svi koji su ga probali odusevili su se a meni se na njemu licno,svidja kacenje posto nosim naocare tako da uopste ne smeta.Sto se tice bubica na harmonici,kada se stave dve one obuhvataju celu tastaturu ali je problem kada se malo pojacaju onda pocne mikrofonija a harmonike nema nigde na razglasu.Kada se stavi jedna bubica vise moze da se pojaca i bolje ce da izlazi na razglas posto ce manje da mikrofonira.To je iz nekog mog dosadasnjeg iskustva sa mojim harmonikasima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Evo imam priliku uzeti Akg C444 pa me zanima kakv je to mikrofon i dali ga vrijedi uzimati,cijena 100 eur. ili dodati malo para jos i kupiti nesto bolje,vidim da kolege hvale C520 i Wh30,napominjem wh20 sam imao i nisam bas bio odusevljen sa njim???!!!!!
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ako niste bili zadovoljni sa WH20, jos manje cete biti sa C444!
To su headset mikrofoni veoma slicne karakteristike,da budem iskren,do sad nisam sreo dinamickog headstea ko je zadovoljio moje potrebe...sve nesto fali ili je previse. Najmanje C520 ko je dosta solidan ili ako ste ljubitelj Shura,WH30. Ja bi vam preporucio jedan headset koji mi bolje zvuci i od SHUREa i od AKGa a priblizno iste cene,ako ne i jeftiniji: Beyerdynamic Opus 55MKII(Condenser Back Electret,20Hz-20KHz Waterproof) Ako imate u blizini Beyerdynamic dilera,obavezno isprobati pa nam javite Vase utiske. Pozz
![]() |
#5 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Ne znam šta da vam kažem, ja evo imam WH20XLR, priznajem, slabiji jeste signal iz njega, ali kad se dobro ukomponira, radi savršeno.
I navikao sam se što je dinamički, jel dinamiku mu određuješ glasom, a ne volumenom. A da dobro radi, mislim da se i uvjerio cijenjeni kolega Vingula, jel smo zajedno odradili jednu ( za sad ) svirku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
|
![]()
U sustini,najbolje odbegavati koriscenje headseta,moje misljenje.
Ja do sad nisam uspeo provuci headset mikro u glavnom miksu a da kvalitet bude na nivou.S'time mislim kvalitet din.handheald mikrofona.A koristim:Yamahu 01V96VCM i Mackie Onyx 1640(uz TL Audio Preamp),koje imaju savrsena predpojacala,narocito ONYX Perkinson serija! Dinamika ovisi od pevaca,to je tacno,medjutim nema veze sa dinamickim principom rada mikrofona.Dinamicki mikrofoni znaju da podnesu veci dinamicki pritisak bez izoblicenja ali zato im pada frekfentni opseg,narocito u domenu visokih pa tako tesko je podesiti na dinamickom hedasetu dobar linearan i pre svega prirodan sound. E sad ako mislite da je dinamika,Proximity Effect, tj. tendenciju da se dodaju basove kako se približavaju ustima,to je vec stvar ukusa a i nacin pevanja.Vrlo redko pevaci uspevaju da iskoriste ovaj efekat u pozitivnom smislu. Proximity Effect je kod kondenzatorskih mikrofona dosta manji,tako da glas je jako prirodan, linearan, bez obzira na rastojanje od usta,zbog cega ga vole dobri pevaci koji su u stanju da kontrolisu svoj glas. Ako znate podesiti ulazan signal(gain),podesite dobar reverb u visokim opsegom frekfencija i dobro ga provucite niz master miks,nema lepse od kondenzatorskog mikrofona. Pozdrav P.S.Koriscenje Headset mikrofona zahteva veliki kompromis(osim ako koristite Sennheiser HSP seriju) ![]()
![]() |
#7 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 29.01.2007
Downloads: 919
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 8 puta u 6 Postova
![]() |
![]()
Neznam zašto bi probali ovaj Beyerdynamic Opus 55MKII, kad čak i proizvođač tvrdi da nije ili je manje namjenjen za live-muzičare.?
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|