|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
@ Goce
Neznam kakvi su kristali unutra, ali vjerojatno je nešto slično, jer sam ih vidio jedno 5-6 komada da imaju crnu fleku po sebi kad je klavijatura u ugašenom stanju. A takve kvarove i greške imaju samo ekrani s kristalima. S time da napomenem da ekran nije podrobljen niti oštečen s vanjske strane, te da nije softvarska neka greška pa da krivo ispisuje tj iscrtava znakove na sebi. Da nadopunim jer sam provjerio u čemu je riječ : ipak je riječ o LCD displayu sa 320 X 240 pixela. Znači ipak SADRŽI u sebi kristale (jer LCD bez njih ne radi).
![]() Promijenjeno od kreso (29.04.2009 u 09:23 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
@ Goce
Potpuno tacno LCD jeste Tecni Kristal.. Kod LCD diapleja pojedine tacke (iz kojih se sastoji slika) nastaju tako sto se u pozadini nalazi belo svetlo koje se kroz tri farbne celije Crvena,Plava i Zelena ,,filtrira,, i tako stvara ove tri osnovne boje. Pozdrav Promijenjeno od tesla (29.04.2009 u 14:24 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Nije to nista preterano toplo,ali ipak se oseti.Radila 1 sat ili 10, stanje je isto
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 06.10.2007
Mjesto: Balkan bre
Downloads: 445
Uploads: 12
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
Instrumenti: PA1X 96mb + usb
![]() |
![]()
ekran jeste lcd, ali svetlost mu daje mala neonska sijalica koja stoji sa strane otprilike ispod tastera, i koja je malo deblja od minice za hemijsku olovku, znam jer sam istu polomio iz radoznalosti pa sam morao da nalazim drugu i otvarao sam komplet pa80 dok sam imao. Ako greje to nesto nije u redu bolje odnesi u neki servis da proverish ili nije original sijalica, fabricka ne greje. Nova je oko 50-60 eura a mozesh i da ugradish one diode od novogodishnjih sijalica smao treba da se preveze napajanje.
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
Sve na njoj je original, nosena 2 puta na svirke dok je nisam kupio.Jedino sto je radjeno, to je promena dirki, bila je dugmetarac a sad je klasicna sa dirkama. Pitam se sta moze da joj fali, decka znam odlicno kod koga sam kupio. Zadnjih godina je stajala u torbi, on je svirao 2 puta, pre nego sto se okrenuo fakultetu i prestao da svira. Jeste to ipak malo starija sprava, ali ne toliko koriscena, pa me buni sta to moze da joj fali, kad je bukvalno nova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Mozda sam malo zakasnio sa odgovorom, al ako ti nesto znaci, ja imam PA60 i isto se greje sa leve strane, a tu ti je i transformator za struju, pa i to zagreva, tako da ne brini, nije to nista.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Vredan član društva
|
![]() Citat:
@x3meSRB I kod mene je ta Sijalica otisla, jel proglem da se promjeni kolega x3meSRB, dali mozes da mi das oznake od te sijalice pa da Kupim, Hval ti Unapred. Pozdrav! Hrci |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
|
![]()
@kreso
Serife, ugradio bih PC kuler, sve vise i vise se greje levi deo od ekrana ![]() Kako se to kaci tamo, moze li od obicnog racunara da posluzi kuler? Jel on greje samo procesor ili sta vec? Moram brzo da reagujem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
|
![]()
Kolega batali ti kuler, prvo mislim da nema mjesta u klavijaturi da joj ugradis kuler kod displeya a drugo ako se vec toliko grije znaci da ima neki problem koji utice na grijanje. Mozda je neki tranzistor rikno pa se puno grije ili nesto sl.. Moj ti je savjet da se obratis nekom serviseru i da ti on to pogleda i vidi u cemu je problem! Pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|