|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Rale ..... a sta bi sa Ramom(ramo ramo) ima li za to kakvo historijsko objasnjenje odakle i sta kazu historicari????
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]() Citat:
negdje u Indiji,(kao sto je i Dzej)pa nekoga opeljesio za lovu i taj neko zapjevao: "Ramo,ramo druze moj, da li cujes jecaj moj...." ![]() Bolje procitati i takvu pricu nego ovakvu. Ima ovdje i tacnih informacija,ali ima sigurno najvise neprovjerenih,i netacnih. Naravno mislim na autore ovog teksta. Muzika muzicarima,istorija istoricarima....ali istoricarima objektivnim,i neopterecenim politikom i nacionalnim pitanjima. Za ove stvari je zaduzena "etnomuzikologija" i strucni ljudi iz te oblasti. Oni se bave problematikom nastanka muzike,muzickih pravaca,pjesama,njihovim porijeklom,....itd. Pozdrav, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
ma umro je Ramo davno moj Sejo,ostala samo pjesma,el eto.Danas izadje pjesma i to odmah u nekoliko verzija pa ne moze niko da ustanovi cija je,a samo mjesec stara,a vidis da su ljudi skontali sta je prije 100godina ko pjevao i pravio.A dobar je Ramo coek bio garant nije bio zlocest kao Sota hahahaha.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 09.11.2004
Downloads: 543
Uploads: 0
Rekao HVALA: 6
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
A zaboravih na Ramu.
![]() Neka me isprave stariji muzicari, mislim da je pesma nastala pod uticajem indijskog filma "Slusaj majko moju pesmu", mislim da se radi o nekom slepom decaku. Ili je cak i melodija iz tog filma, vec sam zaboravio. ![]() U stvari, valjda ima i film,...e moj RAMa je vec odavno za penziju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
a gdje su mu slonovi zavrsili ?????
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
Ma, pustite to, 100 ljudi, 100 prica... ko hoce da slusa, neka slusa, ko nece i ne mora. Mnogo sam para uzeo na Sotu i Bolje da se Nusreta.... i nista im ne fali...
![]()
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
@Laky,
u pravu si za "Ramo Ramo", to je obrada pesme iz filma, ali vecina odavde ste dosta mladi i niste ni culi za taj film. Doduse, i ja sam ga gledao kad sam bio klinac, skoro ga se i ne secam. Sto se tice Sote, ima elemenata da je prica autenticna, i desavalo se da ljudi reaguju kad se ta pesma svira. Ja je zbog toga i ne sviram osim ako gost insistira na njoj. Medjutim, dalja rasprava oko ove pesme moze da dobije neslucene razmere, sto nikome sa foruma nije namera. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|