|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Efekti Izmenite stari, mnoton, zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Mozda najbolji procesor u njegovu klasu!
Steta sto ne posedjuje USB ali sve u svemu odlicna solucija do 200EUR. Delay (po mom ukusu) bolji nego konkurencija(MX200) a njegov TC Classic Hall se slobodno nosi sa MXovim Vocal Hallom. Svakako,moje osobno mislenje. P.S.Imao sam i M350 i MX200,Alesis je van konkurencije |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.04.2008
Mjesto: Valjevo
Downloads: 569
Uploads: 7
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Pa3x
![]() |
![]()
Bilo bi dobro da nam kazes parametre koje si koristio za Mx200
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Parametri se ne mogu podesavati u globali.
Ako mi kazete koji pravac muzike svirate,velicina objekta u kojem nastupate(od prilike) i oprema koju koristite,mogao bi postaviti neki setup,koji moram iskreno reci, nece biti precizan.Parametri zahtevaju ipak "fine tuning" na licu mesta. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Ok.
Miks Soundcraft MPM,Crown XTI4000,RCF ART315,FBT MAX4 Svirke u ne preterano velikim lokalima mozda do 200m2 u letnjem periodu bašte. Repertoar Pop,Rock,Folk |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
.....Miks Soundcraft MPM,Crown XTI4000,RCF ART315,FBT MAX4
Solidno!Dobra kombinacija! Ja cu ipak generalno,da ne ispadne da algoritme koje predlozim budu neadekvatne za prostoriju i vas licni ukus.Uostalom MX200 je procesor koji se sredi za 10 minuta u svaku salu. Preporucujem ti mono split ili routing 4,povezivanje sa 4 kabla preko AUXa. Reverb: Vocal Hall ili Large Hall, bez pre delaya za zatvorene prostorije,Liveliness ne vise od 70 a Decay po zelji ali ne preterivati(3.0-3,2),posto bas taj Decay zna da unisti kompletnu tonsku sliku.U zatvorenim prostorijama vec postoji prirodni reverb tako da ce njegovo dodavanje preko mixera dodatno umrtviti zvuk a i tako ce se povecati verovatnoca za pojavu mikrofonije. Sve to utiche na ono shto mi cujemo pri reprodukciji zvuka u toj prostoriji,nesto moze da se koriguje ali ne sve! Svaka prostorija ima svoje vreme reverberacije i na to ne mozemo da uticemo i svaka prostorija rezonira na odredjenim frekvencijama tj pojacava neke frekvencije i tako kvari zvucnu sliku. Delay: ja bi ga radje isklucio :-),ali.....ja sam taj koji treba da zadovolji pre svega orkestar,za to sam i placen.Najvise ga koristim na otvorenom za korekcije zvucnika na velikoj udaljenosti,u zatvorenim prostorijama sa vrlo slabim feedbackom. Za Delay predlazem Digital Delay.Delay Time??Za instrumente od 250-300ms a vokal moze da ide i preko 333ms,e sad posto imate samo jedan parametar,podesite neku srednju vrednost koji ce bidi kompromis za kompletni orkestar. Najvaznije:nemojte pokvariti sve sa feedbackom! BMP podesite sa utipkavanje ritma(tempo na MXu) Mix1 i 2 u Wet poziciji a input odprilike 12h. Moram da naglasim da je sve to individualno i da ne postoji idealna kombinacija za sve prostorije,ali MX200 je odlicna spravica,mozda zajedno sa TC M350 najbolja u svoju klasu. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva