|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.11.2008
Downloads: 530
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
ma imam bellovo woofer sa fostexovim driverom. a ostali driveri su jbl.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Mislio sam na koju seriju iz Nexo i Acosutic Line serije,da bih ti dao podatke od drajverima.
Bell je ranije koristio Fostex drajvere,sad koristi skoro u svim serijama B&C drivers. Pz
![]() |
#3 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
a koje firme proizvode drivere za svoje kutije ? kolko sam vidio jbl 60% ulaže samo na drivere, dok ostali manje na drivere a više na izgled.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Pogresno si me svatio....
ja sam rekao da JBL(sto ne znaci da druge firme to ne rade) preko 60% svog budzeta ulaze u "sound engeneering".S'time sam mislio na kompletnu izdradu kutije/sistema!Od inzenjerskog projekta pa se do finalne produkcije u seriji. Znaci ne radi se tu samo u drajverima,vec kao kompletni produkt. Da bi izasla jedna serija zvucnika/kutija,treba najmanje 5-6 godina znoja.Ono na kraju, produkcija,je najmanji problem.Ako jedna kutija kosta recimo kod dilera 500EUR, produkcija tog zvucnika/kutije(govorim za standardne serije) kosta mozda ca.120-150EUR,mozda sam i preterao.Ono ostalo je,projektiranje,testovi,marketing,transport,ovlas ceni diler.....pa na kraju trgovina.Ovako u kratkim crtama. Firme koje koriste drajvere iz vlastite produkcije: JBL,RCF,Renkus Heinz,Wharfedale,Celection,Electro Voice....mozda ih ima vise,to su firme koji se mogu u momentu setiti. Neveruj naljepnici koja je na sasiji zvucnika! ![]() Poz P.S.Vanjski izgled kutije je "trecerazredni",to rade dizajneri uz suglasnost inzenjera akustike koji vrsi elektro-aakusticki proracun kutije.
"Why there is no such thing as RMS watts or watts RMS' and never has been" Promijenjeno od aleksandar72 (19.05.2009 u 19:37 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
a dobro . a ko je trenutno na vrhu što se tiče portabl i tour serije. po drugim foumima sam pročitao da je nexo. a ko je drugi.
tako je kod jednog mog kolege iz sela na 12" basu pisalo da je rcf i da ima 1230W rms . donio on kod mene da zakačim na mixetu , na jedno 7 / 10 snage membrane su "iskakale ko lude " a u mene na jbl otišla diafragma , model je neki stari g-734 i gledo sam dijafragmu , a košta 170 € u thomann.de samo bi bilo dobro kad bi jbl poradio malo na izgledu portable serije , recimo ko rcf , neke serije . a dok mi raspravljamo o ovome sta bi sa onim kolegom koji kupuje kutije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
|
![]()
Mogu ti samo dati preporuku,ako mi das sledece informacije:
aranzerska ili bendovska svirka? outdoor ili indoor? kolike su prostorije koje nameravas da ozvucis? jedan od najvaznijih parametara,koliko ljudstva odprilike? aktiva ili pasiva? konfiguracija zvucnika(LF+MHF):1+2,2+2,4+2.....? i najvaznije:koliki je budzet(finansije) Sa ovim informacijama,mogu odprilike da ti predlozim konfiguraciju koja ce biti optimalna za tvoje potrebe. Mogu ti reci da sam mega mega imun na brendove,tako da ces dobiti moje objektivno misljenje. I jos nesto,mogu da ti predlozim konfiguraciju koju sam licno isprobao ili neko od mojih blizih saradnika,kojima verujem 100%! pozz P.S.Stara dobra G-734, jako dobro izbalansirana fullrange kutija,jako direktan i precizan ton,narocito u Mid-High opsegu.Jedan manko je bio bas drajver,koji sam znao vrlo cesto da promenim,slab u odnosu na volumen kutije i Mid-Hi drajvera.Ako se dobro secam,nekih 200W sinus???Sto se tice tonske slike i balans frekfencija,vrlo slicna MRXa. Skoro da zaboravim,jos jedan manko,teska ko olovo ![]() ...JBL ima jako dobar dizajn,pogledaj novu EON seriju ili VRX,lepota od kutije ali je to stvar ukusa.
"Why there is no such thing as RMS watts or watts RMS' and never has been" Promijenjeno od aleksandar72 (19.05.2009 u 22:19 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
g-734 . koje god sam kutije slušo i gledo. nijednu nisam primjetio da može izbacit više basa . bellov woofer ne može g-734 ništa ,takvu kombinaciju imam ja . bell v5sl i dvije g-734 . bell ne može ni blizu da proizvede željenu frekvenciju dok g proizvodi "sve" , bell samo nekad koristim. ostalo sve radim na njima .
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
band, koje, pasivne, zvucnike |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|