|
|
|
||||||
| Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
| Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.02.2004
Downloads: 2047
Uploads: 0
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
i ja koristim namenskih ritmova - ali ja uvjek na te ritmove play back stavljam na intro i ending, tako sto nikad nemam problem da play back pocne ispocetka.
Drugo sto sam uradio je to sto sam si postavio standard na namenskih ritmova je to da u intro uvjek ide forspil a u ending 1 ide strofa pjesme i u ending 2 ide refren pjesme, u varijacije i filla ostaje si ritam. Tako nikad se ne mucim da zapamtim kako je postavljena pjesma ili kolo. Ako neko hoce da postavi neki standard ovde na forumu bilo bi nam lakse kada postavljamo namenskih ritmova ili preslusavamo. Pozdravljam Marka sto je otkrio i snama podelio ovu funkciju za filla. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.02.2008
Mjesto: Tuzla
Downloads: 707
Uploads: 1
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg pa50, Triton Classic
![]() |
Moze li ovo na korg pa50???
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Početnik forumacije!
|
ovo radi i na pa500 probao sam,svaka cast...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 12.05.2010
Mjesto: Srebrenik
Downloads: 679
Uploads: 12
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg PA900
![]() |
je li otkrio neko da li moze na pa50 ? ili moze li malo detaljnije objasnjenje ko je napravio to da kaze gdje se nalazi ta opcija kako se zove,ja sam trazio na pa50 ali nisam mogao da nadjem a bas bi odgovaralo za namjenske ritmove...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 06.10.2007
Mjesto: Balkan bre
Downloads: 445
Uploads: 12
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
Instrumenti: PA1X 96mb + usb
![]() |
Marko svaka ti čast, ja godinama sviram korgove aranžere i mislio sam kako im je ovo jedan u nizu propusta pa se nisam ni trudio oko toga, kad ono.... postoji mogućnost da se i to ispravi.... svaka čast, od mene imaš piće ako te put nanese ovamo... pozdrav.
|
|
|
#6 |
|
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
ovo jeste za pohvale ...
ali ja ne skontam gde je logika da fillin svira npr. 2 celih takta kad ga stisnes u pola takta ![]() npr: 1,2,3, 3.5 i sad stisnes fill in pa on svira + 1,2, il 4(?) takta = haos?! na sta zvuci to posle ovog aktiviranja?? a ni matematika ne stima vise ...
Promijenjeno od grandia (26.04.2011 u 15:17 sati) |
|
|
|
|
|
#7 |
|
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
@grandia
U pravu si .... ne smeje takt da počne odma iz početka. T.j da prekine takt koji več svira i otpočne iz početak. Recimo ako imaš neki specifičan Fill od 4 takta pa posle njega kreneš recimo imrpovizacije pa da ukrasiš itd ... i očes fill celi da bude odsviran .... onda nek bude podeseno da Fill krene iz početak al odma čim završi trenutni takt od varijacije. Klasičan Fill od 1 takt u ritam mora da bude skračen ukoliko ga pritisneš na sredinu takta, ili da bude celi al da započne od naredni takt. A sto se tiče Korga pa50/60/80 ..... koliko se ja (ne) razumjem u njega .... on nema tu opciju. Ako nisam upravo slobodno mi opalite šamar i recite mi gde grešim ![]() Pozzz |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Vredan član društva
|
Znao sam ovo odavno,ali iskreno i ja sam to sasvim slucajno provalio.
Citam sad ovaj post,gotovo da sam i zaboravio. Slazem se sa ostalima,sigurno da ima jos mnooogo dobrih fora. A Marko tebi ipak hvala,sve najbolje!
|
![]() |
| Favoriti |
| Alati tema | |
| Display Modes | |
|
|