|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#14 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Ne plasim se,iako nisam upucen kako se to moze direktno prenijeti sa osobe
na osobu. A sto se tice tih bolesti,u ovom vremenu u kojem zivimo svaka zivotinja koju covjek konzumira(jede) ima svoju bolest. Svinje-svinjska gripa; Ovce-bruceloza; Krave-kravlje ludilo; Kokoske-pticija gripa. E kada bi covjek gledao po tome,onda bi smo trebali jesti "prazan sendvic". Kao primjer: U seriji Kamiondzije,Ckalja narucuje u restoranu-prazan sendvic. Konobar pita: "A sta vam je to,druze?" Ckalja odgovara: "Pa brate,lebac gore-lebac dole,a unutra nista" ![]() Ili druga varijanta-riba i morski plodovi. Morske plodove nikad nisam jeo niti imam namjeru-imam gadjenje,jednostavno. Riba-dok ocistim drugi zalogaj,onaj prvi se vec provario,tako da nemam strpljenja i zivaca za to. A kad bolje sagledam,ko ganja zdravu ishranu i to voli ,ova varijanta sa ribom,morskim plodovima i "bevandom"(pola vino,pola voda) je najbolji izbor.Meni je ovo,jednostavno,"gladna varijanta",jer se nikad od ribe u zivotu nisam najeo.... ![]() Bolje sit umrijeti,nego gladan zivjeti-kaze stara poslovica.Ipak malo opreza, nije na odmet. Pozdrav, |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|