Citat:
Originalno postovano od DinO74
Jos uvijek nisam uspio da iscupan originalne fabricke ritmove iz G-800. To je vjerovatno problem kod svakog Roland aranzera. Na zalost morao sam da kupim Korg Pa1X pro zbog drugih potreba koje ljudima u Roland-u nisu pale na pamet da ubace u jedan od svojih aranzera i tako odgovore Korgu na stvarno dobre opcije PA serije. Ja sam licno usemplovo skoro cijeli G-800 u Korg Pa1XPRO tako da imam onu Rolandovu cvrstinu zvuka(sampla) ali zato mi je Korg dao jos mnogo... Ako iko zna kako da prebacim fabricke ritmove iz G-800 na PC ili FDD, bio bi mu puno zahvalan jer ima stvarno dobrih ritmova koje ne mogu da zaboravim nikako...dobro bi bilo da ih prebacim jer ovaj moj Roland G-800 ce jos malo da bude bebica nekog drugog muzicara !
|
Snimi te ritmove na Roland-u kao midi fajl i posle ih prebaci sa nekim programom u ritam za KORG-a
Snimis variacije, intro, end... pa u akordima i posle taj midi pretvoris u ritam za KORG-a
To mozes i sa onim malim programom koji je besplatan na korgovoj stranici.
Ili da probas da povezes korga i rolanda, preko midi porta pa da roland salje ritam na korga, a ti da snimas ritam...
Mislim da su to neki nacini koji bi mogli da daju rezultat...