|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 08.07.2009
Mjesto: Kacarevo
Downloads: 498
Uploads: 20
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 32 puta u 30 Postova
Instrumenti: korg Pa3x i dallape
![]() |
![]()
ja transpoze koristim samo kada radim aranzer a solo mi ne prestavlja problem. Sto kazu kolege,na harmonici moras da znas iz svih tonaliteta,zbog pevaca. Jos uvek nisam savladao levu ruku ne aranzeru iz svih tonaliteta,pa ga zato koristim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
pa otprilike svi koriste transposer iz slicnih razloga mislim da bi bilo pametno da napravimo anketu transposer DA ili NE tj ili koristite MALO ONAKO PUNO STALNO
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 13.01.2009
Mjesto: Donja Trnova
Downloads: 234
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Pa 500
Interesi: Totalno nezainteresovan
![]() |
![]()
Smatram da je ovo jedno od boljih pitanja na cijelom forumu.
Moje iskreno misljenje je da se transpozuje samo onda kada su akordi u kojima sviras previsoki ili preniski za pjevaca... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.07.2008
Mjesto: Ljubljana,Varaždin, tu i tamo,posvud pomalo
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 52 puta u 46 Postova
Instrumenti: Wersi Ikarus X1, Roland Fantom G6 , CME UF50
![]() |
![]()
Ne bih se htio miješati ili praviti pametan, ali prva i osnovna stvar u muzici je da moraš poznavati bar osnovne ljestvice.Ako se i pojavi pjevač kome je neka pjesma previsoka ili preniska umjesto iz A je sviraš iz naprimjer F ili bilo kojeg drugog tonaliteta koji mu odgovara.Ne vidim u čemu je tu problem?!Prije je stvar u lijenosti muzičara da transponuju pjesmu u svojoj glavi-ili je možda ipak stvar u nesposobnosti?!
Naravno ovo je napisano dobronamjerno i bez ikakve namjere da se bilo koga omalovažava ili vrijeđa! Uživajte i vježbajte!
![]() |
#5 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
Tako je kad neki muzicari sviraju po notama a ne po sluhu jer mislim da treba malo i po sluhu i nebi bio problemPozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]() Citat:
![]() Kod nekih "vokalnih solista" se mora upotrebiti i MASTER TUNE... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 12.12.2008
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 99
Uploads: 11
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 18 puta u 16 Postova
![]() |
![]()
@rolandinjos eh..kad bi znao zasto me ne volis..
![]() inace sa nekim pevacima na svaki stih treba menjati transpose oni prerastaju u kompozitore ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Moram da koristim transpose kad u poslednje vreme radim sa pevacicom koja mi posle prve strofe kaze "spusti za pola tona". Znaci npr. "Crven konac" sviram iz As dura. I ne samo ta pesma, probajte da svirate iz Cis dura i neki ne puno komplikovan forspil, za*ebano brate. Probao sam ali obavezno pogresim najmanje dva puta u toku forspila. Dugmetarcima su ovakve promene manji problem neko klavirasima. Iskreno zaljenje harmonikasima, nemaju tu magicnu opciju na harmonici.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
koristite, transpozer |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|