Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Ostalo > Servis klavijatura - uradi sam

Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl.

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 14.08.2009, 19:41   #1
zox2003
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
zox2003 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Evo vec duze vremena je tema neaktivna....Da li je moguce da nema niko zainteresiran i voljan da odradimo ovu prepravku?
Sta bi sa obecanjima?
zox2003 je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio zox2003 za ovaj koristan post:
darido (18.03.2010)
Star 15.08.2009, 01:22   #2
Mirnes24
Drugar foruma

Mirnes24's Avatar

Registrovan/a dana: 02.02.2008
Downloads: 140
Uploads: 1
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Mirnes24 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

I sam cekam necel iko dati neko objasnjenje!
Mirnes24 je offline   Reply With Quote
Star 15.08.2009, 21:52   #3
KORGX5D
Drugar foruma

KORGX5D's Avatar

Registrovan/a dana: 11.03.2006
Mjesto: Njemacka i naravno Bosna u srcu
Downloads: 1699
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 105 puta u 22 Postova
Instrumenti: Korgovi razni, gitare, saz...
Interesi: Razne sfere kroz koje covjek ucenjem postize napredak
KORGX5D befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Lächeln Pozdrav raja!

Evo vratih se sa godisnjeg odmora i obavih jos sto sta po povratku, pa me evo opet sa vama.
Ne vidim doduse dovoljno zainteresovanih, pa ako ovako ostane rijesicemo ovaj zahvat putem privatnih poruka ili MSN-a, ali hajde jos da vidimo koji dan, pa se mozda pojavi jos neko da nas ima dovoljno da to stavimo direktno ovdje u temu.
Takodje ne vidim niti inicijative nekih clanova koji bi mogli pomoci u realizaciji ove teme (kao sto je NELE) vezano za Pa50, jer bi mozda samo jedna njegova fotografija rijesila dilemu da li je moguca dogradnja fles ridera u Pa50 ili je izvrsena izmjena meinbord ploce i postavljena od Pa60 ili Pa80. Sto se tice ugradnje u Pa60, to je davno vec rijeseno i mogao sam vam to postaviti, ali sam htio da sve to objedinim i usputno rijesimo i nase Korgove Pa50 pa ih nakon ugradnje HD-a ovim transformisemo konacno u Pa80.
Vidim i clanove koji, ne znam iz kog razloga, ruse moral i ambicije onih koji su zainteresovani ali su jos nedovoljno sigurni u sebe da bi se u to upustili.
Ipak ako se ko odluci, ja cu uvijek biti tu da pomognem i rijesim bilo koji eventualno nastali problem.
Iskreno, ja sebi mogu priustiti masinu poput ove na mome avataru, ali sta ce mi kad se ne bavim aktivno muzikom i sviram samo za svoj cejf i svoju ekipu, a jos kad sviram na masini koju poznajem u dusu i kojoj sam jos dodao neki "organ" koji nije imala, to je onda neopisiv gust i osjecaj. To je moj dugogodisnji hoby (elektronika i muzika), pa oni koji nemaju veze o elektronici, neka onda bar pokusaju nesto da nauce ali ne i da demoralisu one koji imaju ambicija.
Sto se tice komentara oko napajanja u Pa50 u odnosu na mladju bracu, mogu reci da nisu na mjestu, iako uvijek mozemo i u Pa50 da dogradimo drugo mrezno napajanje, odnosno iskoristimo neko mrezno napajanje od komjutera uz male korekcije (vec provjereno).
Dakle, ponovo sam tu i ostajem do realizacije ove teme i jos jednom pozivam zainteresovane i one koji mogu da pomognu da se ukljuce i saradjuju sa nama.

Lijepi pozdravi!
KORGX5D je offline   Reply With Quote
Star 16.08.2009, 00:03   #4
zorke
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 27.02.2009
Mjesto: Osijek Hr
Downloads: 6
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Korg Pa50
Interesi: Muzika
zorke befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Evo da se i ja malo javim.Prije svega Pozdrav svima na sajtu a narocito gospodinu KORGX5D od Zorketa iz Osijeka.Odmah da ga izvjestim da je evo proslo vec oko tri ili cetiri mjeseca od ugradnje HD-a u moj Pa50 po njegovom receptu i sve radi bezprekorno.Sto se tice ove teme Flash readera u Pa50 vrlo sam zainteresiran za ovu temu jos od pocetka ali evo doslo je do nekog zastoja.Tema mi je interesantna i vjerujte mi da sam jedva docekao da se pokrene s mrtve tocke.Ja sam jedan od kandidata za ugradnju flasha u Pa50 i imam puno povjerenje u KORGX5D i nadam se da ce i za nase pedesetke naci rjesenje oko ugradnje.Pomoci cu koliko mogu iako sam laik za elektroniku ali imam covjeka koji je carobnjak u doslovnom smislu te rjeci i stoji mi na raspolaganju.Toliko za sada.Nadam se da tema ide dalje i da ce krajnji rezutat biti pozitivan za nas koji imamo pedesetke kao bas kao i ugradnja HD-a.Pozzzz!!
zorke je offline   Reply With Quote
Star 17.08.2009, 16:39   #5
zox2003
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
zox2003 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

I ja cekam mesecima da odradimo PA60 Flash...Daj da krenemo sa projektom...Imam sve spremno samo cekam uputstva...
zox2003 je offline   Reply With Quote
Star 27.08.2009, 01:31   #6
dekipa
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 09.03.2007
Downloads: 488
Uploads: 19
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 21 puta u 16 Postova
Instrumenti: Korg pa 500
dekipa befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
dekipa pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Evo drugari i ja se prikljucujem ovoj temi posto planiram prvo da ugradim HDD na pa 50 i vec sam zvao neke ljude oko HDD-a ali ne javljaju mi{oko kupovine}.
E posle toga planiram ugradnju Flash.
Pozdrav za KORGAX5D i druge clanove!
dekipa je offline   Reply With Quote
Star 27.08.2009, 01:53   #7
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Evo i ja zainteresovan za ugradnju flash-a u PA 60 i cekam kao i ostali da se krene sa projektom...Pozzz za sve...
Milan$ je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio Milan$ za ovaj koristan post:
darido (18.03.2010)
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 18:34

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije