|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Ne razumijem kolega elmar-ako zelis da koristis efekte sa miksete onda ti ne trebaju sa klav.Iskljucis EFFECT na klav, i onda ti izlazi suho i onda dodajes efekte na mikseti!!! (ili ja ne razumijem pitanje u potpunosti)
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.07.2008
Mjesto: Ljubljana,Varaždin, tu i tamo,posvud pomalo
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 52 puta u 46 Postova
Instrumenti: Wersi Ikarus X1, Roland Fantom G6 , CME UF50
![]() |
![]()
Ja ne radim na Korg, nego na Roland ali situacija i spajanje je u potpunosti isto!Dakle-mikrofon spojite na slobodan kanal u mixer-ne u klavijaturu.Na tome kanalu dodaš efekte po želji i potrebi.Iz mixera izvučete jedan kabel i spojite u klavijaturu gdje inače spajate mikrofon.Na mixeru bi taj izlaz trebao biti označen kao Aux send.Sada po svakome kanalu na mixeru gdje imate spojen mikrofon dodate aux po potrebi i radi vokalist na sve mikrofone.Nadam se da vam je jasno spajanje.
Sledeći član vam se zahvalio Zlatek za ovaj koristan post: | Ljubashe (27.11.2012) |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.11.2006
Downloads: 538
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
zlatek drug hvala najljepse takvo objasnjenje sam i trazio. Puno hvala i ostalima za trud i vrijeme.Pozdrav elmar
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 15.01.2007
Mjesto: VUČKOVCI
Downloads: 2016
Uploads: 4
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: PA800 I TRITON TR
![]() |
![]()
Ja ono spajanje nista nisam skonto mozel neko da napravi neku skicu kako se spaja sa mixsetom
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Evo kompletan tutorial za to.
Koristicu u ovom slucaju dinamicki mikrofon. Bice ti potrebna 3 kabla: Jedan - KENON <-> BANANA Dva - BANANA <-> BANANA. Uglavnom, mikrofon sa prvim kablom spojis u miksetu u kanal br. 1. Namestis GAIN da mikrofon ne pikuje kada se malo jace "proderes". SMANJIS kanal br. 1 na mikseti. Drugi kabl ukljucis u OUTPUT ZA MONITORE - MON. OUT(ili AUX na starijim miksetama). Drugi kraj tog kabla ukljucis u INPUT 1 u PA800. Na kanalu br. 1 pojacas MON. 1 na nekih 11-12 sati (zavisi sve od signala, podesis prema lampici u PA800) Pojacas poseban siber na mixeti koji se zove MON. 1 (AUX). Nastimas GAIN u PA800, tako da lampica gori zeleno, eventualno kada se "proderes" narandzasto - crveno nikako. Treci kabl ukljucis u OUT1 u PA800 i iz njega u kanal br. 2 na mikseti. U Globalu u PA800 izaberes AUDIO SETUP, dole stranica INPUT i umesto Left+Right stavis OUT1+OUT2. Na mikseti podesavas zvuk mikrofona, EQ, efekat... I tako se moze prikljuciti vise mikrofona, ali postoji jedno pravilo: DOK JE UKLJUCENA HARMONIJA, SME DA SE PEVA NA SAMO 1 MIKROFON!
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Kolega Skoricnik mozes li obrazloziti zasto ne smije da se pjeva na vise mikrofona dok je ukljucen HARMONy???
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.07.2009
Mjesto: BiH
Godina: 37
Downloads: 1138
Uploads: 13
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 33 puta u 32 Postova
Instrumenti: PA2Xpro,KORG TR,A.Git,el.Gitara,bass...
Interesi: Audio design,kompjuteri i elektronika
![]() |
![]()
Mile zato sto pjevaci pjevaju razlicito i sta mislis kad bi se na svaki mikrofon upalila po 4-5 glasova u isto vrijeme?Na sta bi to licilo?
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Citat:
Nista nije zaboravljeno, a ti nesto ne radis kako treba. Ovo je 100% ispravno i funkcionise.
![]() |
![]() |
#9 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
tako sam povezao 100 posto i prateći se ne čuju.a treba mi da radi vokoder na oba mikrofona kao leba
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|