|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Donator
|
![]()
Udjes u Style Record pa u Event edit na dnu gde pise Acc1 ili Drum ili Bas zavisi na koju si traku, zavrtis tocak i prebacis na Master pa kliknes na displey-u pa insrert-ujes brzinu koju hoces. Na kraju snimis Style i to je to.
![]() Potrazi lepo forum ima opsirnije ranije se o tome komentarisalo. Moze tema u LOCK!
Ćlan 2 Vam se zahvalio, bokivelik, za koristan post: | korgpa2xpro (17.08.2010), kufi (06.03.2012) |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Samo jos nesto ja da dodam a jako je bitno
![]() MOZETE I USPORAVATI I UBRZAVATI ALI SAMO POD JEDNIM USLOVOM DRZITE SHIFT I ISTOVREMENO OKRECITE TOCKIC(ako ste ubrzali za tri onda vam je na svim varijacijama brze za tri) ALI NE PUSTAJTE SHIFT DOK RADITE SA TOCKICEM ZA TEMPO JER ODE MAST U PROPAST ![]()
Marco Promijenjeno od Marco7 (18.08.2010 u 08:27 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 01.03.2006
Downloads: 2117
Uploads: 0
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 21 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Hvala Marco MAJSTORE Izgleda da nisam tako pokusavao ubrzavat. pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
100% radi i jos ako si ne nekoj drugoj stranici i ne vidis kockicu za tempo onda stisnes shift i cepas i ako nisi na glvnoj strani displeja i ne vidis tempo on radi radnju koju mu zadajes
![]() ![]()
![]() |
#5 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Poslusas kako zvuci bass linija i odsviras je tako ... pretpostavljam da nije previse komplikovana. Inace kod mene na pa500 mislim da nema taj ritam Jota
![]() Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Moze li neko da mi objasni kako da na PA800 odradim da na dvije varijacije obicne dvojke napravim jednu varijaciju duplo sporiju a da mi ne ludi tempo kada ih ubrzajem. Do skoro sam koristio jednu dvojku (Koce dvojka) koja je imala tako uradjene varijacije.
E sad imam novu dvojku kod koje su sve varijacije iste ali neznam da jednu usporim za duplo. (primjer za pjesmu Dva oka njena Saban.S.) Da napomenem da znam uraditi razlicite brzine varijacija u EVENTU ali mi tako tempo poludi ako nesto ubrzam ili usporim tockicem. To bi moglo biti fora oko takttova 2/4,4/4.. al neznam kako se to mijenja. pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Nema drug opisa toga sto trazim, i sve slicne teme sam procitao. Da opet malo pojasnim na toj staroj Koce dvojki je na svakoj varijaciji tempo napr.90 ali na cetvrtoj mi je duplo sporiji ritam (45) iako tempo i dalje pokazuje 90.
Ovaj problem je u metrici ali neznam kako da je promijenim jer kada u RECORD EDIT STYLE ili EVENT EDIT obiljezim METER tockic je nece da mijenja (2/4,2/2....) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.08.2009
Downloads: 1509
Uploads: 12
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 17 puta u 16 Postova
![]() |
![]()
Da bi promijenio metriku moraš izbrisati varijaciju i onda možeš mijenjati 4/4 u 3/4 ili 2/4. Ne vrijedi ti ako promijenis 4/4 u 2/4 a isti ritam ti svira na toj varijaciji. 4/4 je duplo duži od 2/4 što znaci da bi ritam na 2/4 mogao biti duplo brži (mislim da si o tome pisao). Rješenje je da na 4/4 imas usnimljen duplo sporiji ritam od onog na 2/4 . Preporuka: snimi jedan part (ne kopirati nego odsvirati) na jednu varijaciju 4/4, a zatim na drugu varijaciju 2/4, ali ga uspori za pola tempa (npr sa 90 na 45). Ja sam sebi podesio te promjene po varijacijama, a negdje sam čak i zaključao tempo po varijacijama. Pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|