|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.09.2010
Mjesto: Brezicani, Schwäbisch Hall
Godina: 38
Downloads: 231
Uploads: 11
Rekao HVALA: 68
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg PA1000 / VoiceLive
Interesi: Muzika, Film, Sport
![]() |
![]()
pa tako i ja msm. Ali ne shvatam kolege koje koriste fabricke stvari pa sto ce vam ram onda
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
@Lave,ja smatram da su Yamhini inzenjeri daleko kvalifikovaniji od raznoraznih ton majstora,tipa od garaze do dnevnog boravka,i da nkad nece moci napraviti u vecini bolje semplove no sto je fabrika uradila,u vecini.Dokaz za to je je "etnic" bas koji je u stvari fabricki "plick"bas malo doteran,a cuveni "Aca" bas u stvari "elektric" bas i tako dalje!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Instrumenti: Korg PA1000 / VoiceLive
Interesi: Muzika, Film, Sport
![]() |
![]()
to si upravu u potpunosti ali za nasu vrstu muzike yamaha nije pravila niti semplove niti ritmove. I sam si rekao da nebi ni imao harmonike da je nisi konvertovao sa tr. Fino je sve to ali nemogu ja kolo svirati musetom i uz neki bubanj sto lupka. Mada kod tyrosa bubanj je mrak ne kazem nista ali opet moze bolje zato cackam nemoj mi nista zamjeriti
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Za te tvoje "smrtnike" postoje mjerni instrumenti (Vumetri ili Levelmetri) na kojima se moze pratiti i Peak ali i RMS signala, koji je u ovom slucaju bitniji.
Nema drugog nacina do slusanja, niti ce ga ikada biti. Svaki od ritmova se jednostavno mora pojedinacno miksati i podesavati ukupnim levelom prema fabrickim ritmovima. Isti postupak je i sa solo sound programima. Sto to ljudi nece da shvate, pa napucaju ta svoja divljanja od ritmova do maksimuma, to je vec problem muzicke kulture. Svaki ritam je miks za sebe i treba se posmatrati kao miks bilo kakvog drugog aranzmana ili pjesme. U samom aranzeru ima dovoljno fabrickih referentnih ritmova iz svakog od muzickih pravaca, tako da se prema njima uvijek moze vrsiti kontrola u toku miksa. Promijenjeno od tranzit (06.12.2013 u 01:16 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
Znam sta postoji, samo sam hteo da mu slikovitije objasnim da ce morati da nivelise i miksa na sluh.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Tranzit
A sta mislis o Spetrum Analyzer Pro Live kako softverska pomoc ? Moze li da se oslanjamo na njega .... ja sam jedno vreme eksperimentisao sa njim. Iako smatram da sve ove jeftine integrisane zvucne karte bi uradili neka izoblicenja na signala tokom konverzije u digitalan oblik ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva