Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Solo (Workstation) > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 13.07.2009, 19:46   #1
TomyCroSound
Ovaj baš voli da kuca

TomyCroSound's Avatar

Registrovan/a dana: 21.09.2007
Mjesto: Vinkovci
Downloads: 178
Uploads: 2
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 13 puta u 12 Postova
Instrumenti: Klavijature; Roland Fantom G6, Korg M1 ;-)
Interesi: Produkcija audio, pa i video
TomyCroSound befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
TomyCroSound pošalji poruku preko MSN messengera
Standard khm...

Rolandinjos, prvo ne znam TOČNO kako podesit to na sw... neće da prihvati baš, ne funkcionira- nešto krivo radim
ali me zanima, ako sa sw to napravim, i spustim sve za oktavu, može li se spremit da tako i ostane zauvjek; ako to napravim sa patchevima, da li će se spustit i live?
..već sam pisao kako su mi se samplovi u pomakli oktavu gore u patchu a u live su ostali isti i ne znam kako to vratit...

TomyCroSound je offline   Reply With Quote
Star 14.07.2009, 02:02   #2
Vule
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Udješ u MENI,pa SYSTEM pa sa leve strane ekrana spustiš na SWITCH S1/S2 i tu staviš S1 na MASTER KEY DOWN a S2 NA MASTER KEY UP i nakon toga naravno SYS WRITE...to ti transponuje celu kljavu i LIVE i SINGLE i sve,bez greške...više ti klasičan transpoze ne treba
  Reply With Quote
Star 14.07.2009, 12:36   #3
bandza
Vredan član društva

bandza's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2007
Mjesto: Valjevo
Godina: 43
Downloads: 1192
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Fantom G6
Interesi: Muzika,Studio
bandza befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
bandza pošalji poruku preko MSN messengera bandza pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard Dinamika

Evo da ja postavim jedno pitanjce koje se odnosi na sve korisnike Fantoma G koji citaju ovu temu:
Koje stelovanje dinamike koristite u SYSTEMU pod KEYBOARD?
Ja koristim HEAVY!!!
Znaci podesavanje odozgo na dole ide
REAL
HEAVY
0
100

P.S.Msilim da ovako podesavanje dozvoljava muzicaru da se mnogo bolje izrazi na Fantomu i da cuje LAYERE koje do sad nije mozda mogao da cuje i da koristi.Znam da je ovo najteza dinamika sto mnoge ljude hoce da uplasi ali ovo nije kao na drugim klavijaturama.Jednostavno je extra prica,pa me zato interesuje gde ste vi sebe pronasli u tom stelovanju!?
P.S. 2. Evo neka bude i jos jedno pitanje uzgred kao dopuna:
Koji Operativni sistem koristite?
Ja koristim 1.30!

Promijenjeno od bandza (14.07.2009 u 12:37 sati)
bandza je offline   Reply With Quote
Star 21.04.2010, 20:45   #4
dino123
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 25.03.2008
Downloads: 187
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
dino123 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Frage Roland Fantom G - Pitanja

Nedavno sam uzeo roland g6 a duže vremena radim na rolandovim klavijaturama tako da sam prilično upoznat sa operativnim sistemima ali ovo sad sa G serijom mi nije jasno ili ne znam da podesim, pa ako neko zna da mi objasni može li se izbjeći PFX efekat podešen u single modu kad se koristi u live ili studio modu jer sad kad povučem u live/studio mod više farbi svaka povuče i svoj PFX i to je katastrofa blago rečeno, i još jedno pitanje : nakon povratka iz live/studio moda u single više mi nije farba koja je bila,može li se podesiti da ostane farba s koje sam otišao u drugi mod kao što ostaje u live/studo modu. Možda već ima nešto na ovu temu ali nisam pronašao
dino123 je offline   Reply With Quote
Star 21.04.2010, 22:19   #5
mojkarma
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 14.04.2009
Mjesto: Varaždin, HR
Downloads: 6
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G8 + ARX03 BRASS
Interesi: glazba, paragliding
mojkarma befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Vidiš, to je zanimljivo. Mnogi tvrde kako mu je upravo to dobra strana što povuće efekte sa sobom i to ističu kao prednost Fantoma G, premda je to netočno, jer se ne povuku Aux Efekti.
U svakom slučaju, možeš isključiti PFX u Live modu da ga pojedini zvuk uopće ne koriste. U mikseru (u live modu) na vrhu se klikne na pfx i time PFX postane neaktivan.
Ne znam što misliš pod farbom. Uvijek se bunim kad ljudi koriste svoje izraze iz kojih se uopće ne zna na što misle. Farba je u mojem jeziku sredstvo kojim se kreći soba ili fasada.
Ako misliš da sa patchom ne ostane efekt, to je zato što kod svake promjene efekta (PFX) moraš ujedno sejvati i pojedini patch.
Roland je to na žalost - vjeran sam sebi - riješio na uobičajeno katastrofalan način: U Live modu ne možeš mijenjati PFX efekte od pojedinog zvuka, patch-a, odnosno, ako mijenjaš nešto na PFX-u, onda moraš sejvati i taj patch, prije nego što sejvaš svoj Live mode.
Nijedna meni poznata klavijatura ne rješava to na taj način jer je protivan zdravom razumu. To znači da isti zvuk, ako promijeniš bilo što na njegovom efektu, moraš sejvati u user single mode. Pa onda imaš dvadeset beskorisnih patch-eva u single modu čija je jedina svrha da posluže u pojedinom setup-u u Live modu. Na kraju uopće ne znaš po čemu se razlikuje koji patch za koji si promijenio ovo ili ono.
No, oni koji duže vrijeme koriste Rolandove klavijature, valjda su naviknuti na te - blago rečeno - nelogičnosti.
mojkarma je offline   Reply With Quote
Star 22.04.2010, 04:14   #6
dino123
Početnik forumacije!

Standard

Hvala lijepo, to je ipak kako sam i mislio ali se nisam mogao s tim pomiriti dok mi još neko ne kaže ali šta je tu je. Ovo "farba" je patch u kafansko-tezgaroškom žargonu i znaš li može li se podesiti da ostane izabrani patch prilikom prelaska iz singla u live jer ostavim u singlu npr. strings i kad se vratim ponovo bude sasvim drugi patch
Star 22.04.2010, 11:06   #7
mojkarma
Vredan član društva

Standard

E, zbunio si me sa tom farbom, jer nisam bio siguran da li misliš na efekte da ti ne ostanu nakon promjene ili ovo što si sada objasnio, kod promjene iz live moda u single mode.
Fantom G ne pamti patch (farbu ) kad iz single moda promijeniš u live mode i obrnuto. Ne znam zašto je to Roland tako napravio, ali to su uveli tek na Fantomu G. Originalno se u single modu fantom g vraćao uvijek na klavir pod brojem 001. Nekim čudom, moj se uvijek vraća na zvuk pod brojem 026.
Nema ti drugog rješenja osim da sve pojedine zvukove koji ti trebaju složiš u live mode, makar ti ne treba split.
Druga opcija bi bila da koristiš favorite u kojima možeš povezivati i live i single mode. Nedostatak favorita jest što više ne vidiš nikakve podatke na ekranu o stanju šibera i drugih kontrolera a samo biranje favorita je vrlo nezgodno rješeno osim ako se koriste padovi za biranja, ali u tom slučaju padovi više ne mogu imati neku drugu funkciju.
U svakom slučaju, onaj klasičan način korištenja na koji smo svi navikli, a to je da povremeno šećemo iz single moda u kombinacije i obrnuto, na fantomu g nije moguće pa ne moraš više ni tražiti rješenje u tom pravcu.
Sledeći član vam se zahvalio mojkarma za ovaj koristan post:
dino123 (22.04.2010)
Star 22.04.2010, 13:32   #8
dino123
Početnik forumacije!

Standard

Sad je sve jasno i nisam se nadao da će uvesti ovako glupe promjene..........Tebi hvala u svakom slučaju i skratio si mi put a sad ide organizovanje klavijature na način kako se mora...........
Star 11.09.2010, 07:58   #9
milanceshow
Nishki

milanceshow's Avatar

Registrovan/a dana: 02.12.2007
Mjesto: Srbija,Nis-Prokuplje
Downloads: 538
Uploads: 16
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 83 puta u 69 Postova
Instrumenti: Roland E80 i FantomG
Interesi: Heklanje....
milanceshow ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
milanceshow pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

U editoru postoji opcija za export i inport patch-eva u midi formatu.To su patch-evi pravljeni od internih boja.To nije klasicni midi format koji mi poznajemo.To su sys informacije.
Postovano sa mobilnog uređaja
milanceshow je offline   Reply With Quote
Star 11.09.2010, 11:05   #10
mojkarma
Vredan član društva

Standard

Sve ok.
Ja sam gledao samo librarian koji koristim za kopiranje i slaganje patcheva. Nije mi palo na pamet da mislite sam Editor. Njega uopće ne koristim za slaganje zvukova jer mi je jednostavnije i brže s mišem na samoj klavijaturi nego na računalu.
Odgovor

Favoriti

Oznake
fantom, fantomg, pitanja, roland, sempler, workstation

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 21:50

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije