|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Sistemi Kompletni sistemi za ozvučenje... Kombinacije... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Vredan član društva
|
![]()
nije ti bitna samo snaga koja je upisana,nego i kvalitetno pojacalo i skretnica
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Probaj pojačalo direktno na mixer,Samo satelite.
I jedno i drugo pojačalo probaj tako. Stavi master na miksu na 0 .A snagu reguliraj na pojačalu,i vidi dali onda ideš u crveno. Tako možeš selektivno doći do slabe ili neispravne točke u sistemu. To ponovi i s basovima. A mislim da ti ono spajanje nije najbolje rješenje...Za tvoj sistem. mixer-skretnica-pojačalo-zvučnik. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
A kako onda riješit to?
Full range?! ...još jedno pitanje; u slučaju jednog slabijeg i jednog snažnijeg pojačala, savjet: koje pojačalo iskoristiti za bas binove, a koje za satelite? Promijenjeno od TomyCroSound (18.01.2009 u 10:59 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
U principu jače pojačalo za bas kutije.
Ako su basovi veća snaga od satelita. Ako su sateliti veća snaga onda na njih jače pojačalo. Ne znam šta bi rješavao. Ovo što sam ti napisao je jedan od načina da provjeriš da li su to komponente u razglasu ispravne. Ovisno o tome ćeš postupati. Možda ti skretnica nije odgovarajuća.Treba ti aktivna,s mogućnosti podešavanja boje, glasnoće na sebi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Aktivna je, made in "Šimičić", ali bez ikakvih regulatora. Ma problem može biz u tom jednom pojačalu da je slabo pa pali peak.. Ima li omaža kutija (u ovom slučaju binova) veze s tim, mislim, može li radi njih palit clip ili je to samo isključivo zbog ulaznog signala?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
KRVAVI
|
![]()
Probaj da obrnes izlaze,da satelite stavis na AUX a binove na Main out,sta onda dobijes,cisto provere radi.
![]() |
#17 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Omaža je bitna,ali ne znam dali ćeš to znati odraditi...
Ne sjećam se jesmo to na praksi radili ![]() Kutija mora biti 8ohma,tj zvučnik.To bi trebao izmjeriti. Pojačalo radi i na 4 i na 8 ohma. Ako bi spojio iz basa u basa ,dobio bi 4 ohma ,ali na jednom kanalu od pojačala.Tada bi na tom kanalu imao nešto veću snagu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.07.2008
Mjesto: Ljubljana,Varaždin, tu i tamo,posvud pomalo
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 52 puta u 46 Postova
Instrumenti: Wersi Ikarus X1, Roland Fantom G6 , CME UF50
![]() |
![]()
Ako ideš iz miksera u skretnicu, onda ne vidim razloga čemu koristiš aux izlaze za baseve.Pokušaj iz miksera-master output u skretnicu.Iz skretnice šalješ stereo signal u satelite i stereo signal na baseve.Sve pojačavaš na mixeru sa masterom.Naravno ovo važi u slučaju da je skretnica 2 way, tako da odvaja posebno basove i posebno srednje i visoke.Tada nije bitno da skretnica ima bilo kakve kontrole na sebi.Omaža kod kutija je bitna.Ako su kutije 8 ohma pojačalo će raditi sa manjom snagom nego na 4 omha.Kada spojiš dvije osam omske kutije jednu za drugom dobijaš četiri oma i veču iskoristivost pojačala.
![]() |
#19 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
ovo da skretnica ide i na satelite bi možda bilo dobro, skretnica je 2-way (bas, mid) al bojim se da bi tada bilo manjak basa; ne znam, nisam probao.
Ali, opet bi trebali ić van i preko auxa, jer na skretnici je BAS (inL, inR; outL, outR) ; MID (inL, inR; outL, outR) ...Može li pojačalo radi omaže paliti "clip"? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Nazovi Šimičića,već kad je njegova skretnica,i pitaj
kako da se spojiš na nju. |
![]() |
![]() |
![]() |