|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
To je najnormalnije rjesenje, ama se ne radi samo o Volume vec i o EQ-ima, kompresorima, limiterima itd... u razlicitim miksovima, koji bi razlicito bili postavljeni za svaki od miksova onako kako je u tom momentu i okruzenju potrebno. To je problem koji muci kolegu. Za ovo je potrebno daleko vise od jednog DSP-a koji je u ovakvim slucajevima potpuno nemocan i suvisan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ja sam dobio dojam da njemu trebaju vise main izlaza koje moze da kontrolise u nivou. Za ostalo si u pravu.
BTW DSP ima sve to sto si naveo, i eq i limiter i kompresor. nema efekte. Promijenjeno od MarjanMilosevic (29.11.2013 u 18:22 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Tako sam nešto i mislio. Ipak je, bez obzira koliko je kvalitetan snimak, važno i ono što se pri mixanju čuje, tj. što dolazi iz DA konvertera...
Sad, ne znam da li se ta razlika meri u procentima ili promilima... ![]() Sent from my HTC One XL using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
![]() |
![]()
Hahahaha... ne bih bas mjerio to u procentima ili promilima jer je monitoring, prije svega, stvar navike, stvar navike na odredjene uslove, gdje prije svega, spadaju sami monitori, a onda dijelom i prostorija odnosno rezija. Postoje ton majstori koji cijeli svoj radni vijek miksaju na neuglednim jeftinim monitorima ali dobijaju vrhunske rezultate. Jedan od primjera je recimo, veliki ton-majstor i donekle moj ucitelj, Rade Ercegovac koji je miksao na nekakvim home made monitorima i ni za zivu glavu ih nije htio mijenjati. Cak ih je nosio sa sobom ako bi trebalo miksati negdje na strani. Naravno da sto bolji DA konverteri to je slusanje kvalitetnije ali ono zavisi i od monitoringa jer sta vrijedi i najkvalitetniji DA konverteri ako su monitori zadnje smece.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.09.2007
Downloads: 749
Uploads: 16
Rekao HVALA: 103
Zahvalili mu 63 puta u 60 Postova
Instrumenti: Genos
![]() |
![]()
Ma nije to bas tako, tranzite.
Mi smo ovde možda samo malo manje u toku nego ljudi na zapadu. A i manje imamo prilike da uživo vidimo, čujemo i pipnemo slicne kvalitetne sprave, što je u ovom slučaju verovatno i presudno. Siguran sam da bi ljudi drastično promenili mišljenje kad bi imali prilike da vide uživo, pipnu, štipnu, i čuju TAudio, a pogotovo paralelno sa nekim od vodećih hardverskih sprava. Ja npr. kao ljubitelj Tyrosa, sam razocaran "velikim napretkom" Tyros-a 5, i vrlo rado bi im se na.e.o ma.ke i nikad ih vise ne kupio. Posto je TA otvorena platforma, ne plašim se prodaje sutra, niti o tome razmišljam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
![]() |
![]()
Nemojte me obojica tjerati sada, odmah, odavde sa ovog foruma, da krenem da citiram kojekakve postove i stotine, i stotine "bisera" koji, ne da potvrdjuju ovo gore sto pisem, nego ce to sto sam napisao ispasti samo njezno milovanje prema stvarnom stanju stvari.
"Nije bas tako tranzite"... znam da nije... gore je, mnogo je gore, stotinu puta je gore. Jos i prije nego se ista i vidjelo ili culo od te tehnologije o kojoj povremeno pisem, stoji dvoumljenje da to kasnije nece moci da se proda. O tome se radi. Nije tranzit ljut, tranzit je samo razocaran sto vrhunska tehnologija tako mucno i tesko nalazi put do Balkana, kao da se radi o dzungli ili zabitima u koje nikada ljudska noga nije krocila. Ne pricajte mi obojica bajke jer sam premator da me uspavljujete pricama sa happy endom. Jedan prosjecni profesionalni muzicar na Balkanu koristi integrisanu zvicnu kartu sa Laptopa za snimanje svoh PA3X, Kronosa i Fantoma i stalno se nesto cudi, sto to nesto nece, majku mu.. Je li to diskrapantno, simjesno i tuzno u isto vrijeme. Stvar je neznanja, stvar je neobavjestenosti i totalne nezainteresovanosti. Nije problem u novcu !!!!!! Ti mi Akrodeonista pominjes nekakvu zaradu kolega i kako je tesko i mucno doci do novca i odvojiti za instrumente. Opet bajke. Hajde da prebrojimo koliko clanova ima Tyrosa 4 i vec Tyrosa 5 i koliko ih ima Korga PA3X, PA2X, PA900, Kronosa itd...itd... izgleda da su svi dobili na lutriji. Ti nasao da objasnjavas socijalno i ekonomsko stanje na Balkanu. Koga lazemo, sami sebe... druge... ili sve odjednom ? Cemu ta zavaravanja ? Vrlo cesto dobijem pitanje na PP Box od kojeg se stresem, digne mi se sva kosa na glavi (nisam celav). Vrlo dobro, mnogo bolje no sto uopste mislite, mi je poznato finansijsko stanje na balkanu, od silne neimastine ljudi sviraju na PA sistemima od desetak i vise hiljada eura, imaju po dvije ili tri klavijature u ukupnoj vrijednosti opet od desetak hiljada eura, treba li da ih imenujem... nema potrebe, znate ih i vi. Nije to problem, niti je ikada i bio, problem je tacno u onome sto je Marjan vrlo kratko i jasno definisao. Za naravoucenije procitajte njegov predposljednji i posljednji post i to je stvarno stanje... status quo. Ne zelim uopste vise da diskutujem na ovom nivou i na ovu temu. To je beznadezno i nema ni svrhe a ni ucinka. Ova tema ima svoj naziv i njega se treba drzati inace cemo otici na kraju u socijalno-psiholosku analizu naroda na Balkanu a to je tema dovoljna bar za dvije disertacije i nije nista izgubila na ovom forumu. Promijenjeno od tranzit (30.11.2013 u 16:33 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.09.2007
Downloads: 749
Uploads: 16
Rekao HVALA: 103
Zahvalili mu 63 puta u 60 Postova
Instrumenti: Genos
![]() |
![]()
Ma znam da ima svega, tranzite. Tacno je da smo inertni, lenji, a ponekad i zatucani. Promenice se i to sigurno.
Evo vezano za temu, kupili dvojica drugara Presonuse SL, jedan manji, drugi veci. Dosli na svirku i kod obojice isti slucaj. Naravno svi odmah u glas: '' Sta ti je ovo, gde je Powermate, kakvo ti je ovo go.no...'' i slicno. Nisu ga jos ni culi ! Prvi drugar odustao posle par svirki, drugi nije i ostao im je 16.4.2 u bendu i dan danas. Kazu sad da ne mogu da zamisle da se vrate na PM. Tako da uvek ima svakakvih ljudi, otvorenih, realnih, sa dobrim sluhom i vecim estetskim potrebama, kao i onih drugih. Verujem da ce se stanje, barem za pocetak ovde na forumu, jos vise promeniti kad cuju uzivo i DM mixere i TransAudio. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banovan!
![]() |
![]()
Da Bog da, da se tvoje predvidjanje bar priblizi istini ali vjeruj mi, zaista sam veoma, veoma skeptican. Kao prvo, mi smo (jer smo veoma ozbiljni u svemu ovome), prije nego cu se i odluciti da radim Trans Audio Worlstation model za balkansko trziste, radili jednu obimnu trzisnu analizu Balkana u domenu profesionalnih audio uredjaja. Ovdje imam malo srece jer mi je kcerka doktor polotockih i socijalnih nauka a uporedo i magistar menadzmenta, pa dobijam informacije koje pozelim iz najozbiljnijih naucnih izvora. Ta analiza nije bila bas ruzicasta. Do sada se pokazala kao istinita, nadam se da tako nece nastaviti. Najveca prepreka je nezainteresovanost Balkanaca za inovacije i latentnost (kako si je i sam nazvao) po ovom pitanju. Ovo je najteze i popraviti jer se ne isplati ulagati novac u veliku propagandnu kampanju, kod koje stoji veliki znak pitanja da li ce uopste donijeti rezultate. Bez obzira na sve oprecne pokazatelje i dalje sam ostao pri ideji da ipak pokusam, a vidjecemo da li cu se prevariti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
![]() |
![]()
Bez uvrede Tranzit, ali ti nisi nista uradio po pitanju promocije svojih sistema osim sto ih ovde na forumu pominjes! To pomalo lici na katalosku prodaju zenske sminke koju kod nas vidjamo cesto zadnjih godina (Avon, Oriflame i sl.). U vezi toga, kupila je zena jednom neku kremu iz kataloga, dala 1000 dinara, probala par puta, nesto joj se nije svidela i onda ju je bacila. Moze da baci 1000 dinara, ali nismo u situaciji da damo vise hiljada eura za nesto sto ne znamo da li ce nam se svideti, jer ponavljam, ne znamo ni kako instrument izgleda a kamoli kako radi i da li ce nam odgovarati novi sistem rada! Opet kazem, bez uvrede jer nemam nameru da vredjam bilo koga a posebno tebe. Ovo vise shvati kao poziv za odrzavanjem prezentacije tih sistema gde ce moci da se cuju, probaju, pipnu, stipnu i sta god je vec potrebno... Posle takve jedne prezentacije (ili vise njih) se da ocekivati da te sisteme neko ovde i kupi!
Ne znam ni gde zivis, ni koliko dugo ali vidim da zastupas jedan nacin razmisljanja (koji nije neopravdan) ali nije ni jedini moguci a u vezi s` tim moram da kazem da nije uopste prijatno kada te neko proziva zbog necega sto posmatras drugacije od njega a usput, polazne tacke nisu iste ni u znanju a ni u materijalnom pogledu! Kazem nisu iste u znanju jer ja priznajem da ne znam previse ni o tonskom inzenjeringu a i o aranziranju ima uvek da se uci. Samim tim, dok je ne vidim i ne probam, nisam siguran da mi tvoja sprava nece biti prekomlikovana za upotrebu, pogotovo imajuci u vidu da najcesce sam sviram i treba da stignem i da sviram i da "skidam zvezde s` neba" pevacima, jer uvek imaju neke posebne zelje (te im oduzmi, te im dodaj nesto, za jednu pesmu im malo efekta, za drugu mnogo...). Verujem da jos klavijaturista ima slicnih problema u radu! A sto se tice materijalnog konteksta price, na ovom tlu se mora razmisljati i o tome jer se do novca mnogo teze dolazi nego na zapadu! Vec sam rekao da bismo svi voleli da kupujemo instrumente bez razmisljanja o novcu ali hteli - ne hteli, moramo da mislimo i o njemu a veoma su retki oni koji mogu da kupe skup instrument, pa posle recimo 5 godina opet kupe instrument a onaj prethodni nekom poklone i tako redom. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Akordeonista za ovaj koristan post: | adnan (07.08.2014) |
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
|
![]()
Tranzit, ja ti najiskrenije zelim puno srece (jer ista i meni treba) kad je ovo tziste ovde u pitanju.
Verujte ja sam digo ruke jer se realno ne isplati. Izgubim 3 nedejla i raznim diskusijama sa kupcem iz Afrike. Zamisli jedna Nigerija. I covek posle 3 nedelja naruci ceo sistem. Nit ga video nit ga cuo. Ali je razumeo to stosam mu rekao i dobio predstavu kako ce to da radi. Dakle pricamo o sumi od nekih skoro 100 000 eura. Opet ponavljam Nigerija. Tako da nemojte mi porediti materijalno stanje jer je definitivno u nasu korist ovde. A ovde me tezgars ugnjavi 3 meseca, dolazio 4 puta da cuje kutije i na kraju je odusta od kupovine jer ipak to nije taj dinakord zvuk. E nije, nece nikad ni biti. Tako da ti lepo napravi ko sto ti rekoh balkan edition koji ce imati displej sa samo dva efekta 5/55 i da obavezno pise negde Dynakord. Inace slabe su ti sanse jer to jednostavno nemozes objasniti. Upravo sam zavrsio demonstraciju sistema ovde coveku koji radi svadbe. Sistem 4 way ravan pod libelu (sve u +/- 2.5db). Lepo kaze on fino to radi. I onda spazi jednu prototip kutiju i pita jel moze da cuje tu kutiju. Ja uzmem i pustim mu kutiju. Cujem nesto mi nije u redu sa zvukom. A on odma e too meni treba. Ja ga pogledam i odcutim. A kutija se dere za sve pare. On kaze ja da ti ostavim kaparu sa 4 ovakve kutije kad mogu da budu gotove. ja reko cekaj nije mi tu nesto u redu, Izvadim merni mikrofon i sta da vidim Grba na 3khz ko planina. Skinem plocicu sa konektorima i vidim da se na skretnici odkacio atenuator za hf. Vratim to na mesto, kutija ravna. On meni, a sto pokvari kutiju brate. Tad sam odustao od dalje diskusije. E tako izgleda to ovde. Ako se ne dere i nema bar +4db na 12Khz ko Dunakord onda nista nevalja. I opet, sa srecom neka ti je. Samo spremi sa na debelo gubljenje zivaca. Promijenjeno od MarjanMilosevic (30.11.2013 u 20:15 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|