|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#291 | |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]() Citat:
Neso, jesi doktor svaka ti čast. Jesam čitao ranije postove ali više prepirki nego objašnjenja, izvinjavam se ako sam preskočio. Objasnio si bez uvijanja i stručnim podporama, svaka čast. Dakle nema frke što se odabira tiče.... Nemam više nedoumica, zvuk verujem da je fantastičan... Ostaje nam žal za display-om, s obzirom da su danasnji aranžeri većinom sa jednim ekranom ![]()
![]() |
![]() |
#292 |
Veteran
|
![]()
Držimo se teme, za prepiranja i svađe imate inbox...hvala!!!
![]() |
#293 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.821 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Evo friških videa, na istom kanalu ima još toga za BK9
|
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 27.03.2005
Downloads: 1265
Uploads: 15
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
I jos nekih snimaka na ovom kanalu.
Promijenjeno od neutral (22.05.2013 u 11:49 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Probao Bk-9 sa nasim ritmovima i bojama. Jedva cekam da izadje zvanicna prezentacija. Jer ja nemogu da Vam prenesem utiske, ja sam pao na dupe. Terce, favourite, harmonike, super-natural tehnologija... Sve je vrhunski. Moram da napomenem da je ideja sa 2 ekrana apsolutno pravi pogodak, i da su ljudi iz Rolanda vrhunski odradili to... klavijatura je toliko laka za upotrebu, da cak i jedan korg moze da joj se sagne (nisam pristrasan vec realan). Uskoro stize update za Bk-9, sa potpuno novim semplovanim bojama harmonikama, i apsolutno svim bojama za nase trziste, sa sredjenim efektima (Znaci, ubodi flesh i direktno na svirku). Loop-ovi, auuu majko mila... U kombinaciji sa ritmovima zvuci apsolutno nestvarno dobro. Momci iz Rolanda rade posao za medalju, i sve pohvale za njih. Dirka je za nijansu slabija nego kod fantoma X i G, ali je za svaku pohvalu (meka, meka...uh). Ja sam odusevljen. Mislim da ce po ovom Rolandu biti pljuvanje kao i obicno, ali ce ga pljuvati ljudi koji ga nisu probali, neko ko proba ovu spravu, ima lovu, jednostavno nece odoleti, i nece joj naci apsolutno nijednu manu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Stvarno kod kuće
![]() |
![]()
...
Dodato: Izvini ali BK 9 sa korgom se može upoređivati samo u rangu sa cenom .... recimo sa Pa2 ili možda već i sa Pa3. Svirao sam BK9 i navedene korgove modele, i mogu reći da sa onim što si napisao da mu se sagne... preteruješ u najmanju ruku.... Ne želim da budem direktan kao ti i da kudim instrument koji još nisam toliko dobro upoznao, a nisi ni ti sa probom od sat dva... Svako ima svoje mišljenje i ono treba da bude krajnje objektivno. Kada bih napisao kolika bi realno trebala biti cena BK 9 spram onoga što nudi... pokupio bih bar 20 postova kritika. Ovde smo da iznesemo mišljenja o samom instrumentu a ne da bruge blatimo. Upoređivanja prepustite novoj temi - ultimate fight
PRE PUŠTANJA JEZIKA U POGON, OBAVEZNO PROVERITI DA LI JE MOZAK UKLJUČEN. ![]() Promijenjeno od rolandx (06.06.2013 u 20:01 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Sta sam ja uradio osim sto sam izneo misljenje. Nemoj da budes toliko siguran, koliko dobro ja poznajem odredjene klavijature, jer neznas. Imao prilike da se sretnem sa svim koje si naveo, i znam sta sam napisao, i stojim iza toga. Ako imas argumente, i zelis da iskazes sta ti se ne svidja kod Bk-9 izvoli. Forum za to i sluzi.
Neznam gde si to imao prilike da probas Bk-9 sa sredjenim nasim bojama i ritmovima, sa user drum setom bubnjeva, i generalno programiranu klavijaturu za rad, kada su stigli pre par dana i ritmovi i boje, tj.decko koji radi za Roland Srbiju je odradio boje pre par dana. Promijenjeno od calevh (06.06.2013 u 21:24 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Stvarno kod kuće
![]() |
![]()
Ne sumljam u kvalitet BK 9 ali sam alergičan na to što pljuješ po korgu o kome, vidi se iz tvog posta, nisi kompetentan da ga tako spuštaš na zemlju. Poređenje nije bilo na mestu,... spuštanje do zemlje i slično. Možeš jednostavno napisati najbolji aranžer na svetu... Poređenje dva proizvođača ostavi za drugu - novu - temu.
![]() |
#299 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 335 puta u 311 Postova
![]() |
![]()
Da se vi ne bi prepirali bez razloga,Korg i Roland su dve razlicite koncepije aranzera.Korg PA-3 sam slusao uzivo i jako mi se dopada kako zvuci.BK-9 sam licno probao i vec napisao svoje skromno misljenje o toj klavijaturi.
Ne bih imao nista protiv da imam bilo koju od ove dve klavijature,mada bi ipak dao prednost Roladu BK-9 jer sam navikao na sistem rada na Rolandovim aranzerima. Drugo BK-9 je tezak ispod 10 Kg i naravno i to je jako bitno za nekoga ko je svirao na G-800 15 godina. ![]() Jedna ruka mi je duza od nosenja G 800 i to sa koferom. ![]()
![]() |
#300 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Moja recenica je glasila da je klavijatura toliko laka za upotrebu da jedan Korg moze da se sagne... I i dalje stojim iza nje.
Da obrazlozim. Korg - a cenim po tome, izmedju ostalog, sto je jako operativan i jako lak za sredjivanje i upotrebu. Nijednog trenutka nisam rekao da je klav. zvucno bolja od Korg - a, ili bilo kako bolja, vec rekao da kad je u pitanju lakoca u radu, moze da mu se sagne. Svaki moj post je iskljucivo moje misljenje nemam potrebe to da naglasavam, i naravno imam pravo na njega. Inace Bk-9 sam probao u par navrata po par sati, i pokusao da oponasam, promenu ritmova, odnosno da vidim kako bi to izgledalo "live" i nemojte da sumnjate da Roland imalo zaostaje sto se tice operativnosti i brzine u radu za bilo kojom klavijaturom. Sa favourite ili bez njih, svejedno je jako brz i intuitivan. Necu reci koliko se loop - ovi brzo ucitavaju, gotovo trenutno. Promijenjeno od calevh (06.06.2013 u 23:06 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|