|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#551 |
Odomaćeni član
|
![]()
Drum kitovi koji su označeni slovom E, mogu da se otvore i edituju.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Tomy za ovaj koristan post: | veselinovicvs (18.04.2016) |
![]() |
#552 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.04.2009
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 202
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Fantom Xa,E-A7,GUERRINI profesional 4
![]() |
![]()
Imam nova pitanja…
Zasto kada poredjam elemente bubnja po layer-ima,recimo dobosa imam ih 4,samo mi jedan dopusta da preslusam iako sam sva 4 layer-a aktivirao(kockice u gornjem delu desnog ekrana).? Slican problem mi je i sa gitarom.Napravio sam kontru u 2 layer-a ali samo mogu da cujem gornji,jaci,layer.I odjednom vise ni u ritmu mi nema donjeg layer-a a ni kada sviram tu USER boju preko citave klavijature?. Da li gresim negde ili je u pitanju neki bag?. |
![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 227 puta u 199 Postova
![]() |
![]()
Ili nisi podesio opseg dinamike za layere ili probas u performansi gde ti je fiksna dinamika za upper.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Podesio sam dinamiku na layer-ima ali ne mogu da provalim dinamiku za desnu ruku.
Dodato: Da li neko ima iskustva sa konvertovanjem ritmova na Ea7?.Ja sam to davno radio.Sad bih da moj set koji sam koristio godinama prebacim na Ea7 ali mi pravi problem sledeća stvar...7/8 ritam mi kovertuje ali u ritam 7/4 i varijacije rade ali kada stisnem prelaz klavijatura odsvira ali ima praznog prostora posle tog prelaza i onda bude tisina i moram da cekam da prodje taj "prazan prostor"kako bih nastavio da sviram. Dodato: Jos da dodam da li postoji mogucnost na klavijaturi da se promeni vrsta takta tj.da prebacim da ne bude 7/4 vec 7/8. Promijenjeno od veselinovicvs (19.04.2016 u 11:59 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Dinamika za desnu ruku ti je na levom ekranu Keboard mikser,a funkcija key touch.
Za konverziju pitanje,prvo ne znam cime si konvertovao i moras biti siguran da je ritam i ranije bio 7/8 a ne 7/4.Prazan prostor na prelazima bi trebalo da sredjujes uz pomoc Style part length a mogucnost da naknadno promenimo recimo 7/4 u 7/8 ne postoji jer nema posebne Time signature funkcije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 31.10.2015
Mjesto: Podravina HR
Downloads: 39
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 32 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil PC3K6,Roland GW8
Interesi: Muzika i sve oko nje :)
![]() |
![]()
Pozdrav. Citao sam prijedloge za poboljsanje pa cu ovdje komentirati da tamo ne dobim ukor od caspera
![]() TIME SIGNATURE je ok ali meni je vise ok napraviti folder za pjesmu u kojoj se mijenjaju ritmovi..npr ciganine ti sto sviras. U tom folderu si stavim prvi ritam za solo i pjevanje i ispod njega za ref. Podesim si tempo za oba ritma da mi prelaz iz dvojke u begin bude tocan kako zelim. Mjenjati ta dva ritma se moze pomucu tastera kod ekrana ili user tastera. Unutar svakog od ta dva ritma imamo pripadajuce varijacije i prelaze. Po meni je ovo puuno bolje rjesenje od klasicnog T.S. Nadam se da sam nekom pomogao ovom sugestijom |
![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.824 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Jes' vidio kako represivne mjere brzo djeluju
![]() Potpuno se slažem s tobom. Zbog čega u isti ritam stavljati različite mjere kada se na ovaj način može elegantno napraviti prelaz iz jedne u drugu mjeru. Možda je ta navika/potreba ostala iz onih vremena kada je bio ograničen broj user stylova. Možda postoje i neki drugi argumenti ali meni je pristup koji spominješ komforniji i bolji. Tako na raspolaganju imamo i duplo veći broj varijacija ritma za jednu pjesmu što je dodatana prednost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Hvala svima na pomoci a posebno Boban010.
Ritam koji je na kraju ispao 7/4 je izvorno 7/8 jer sam ga ja sredjivao.Konvertovao sam u STYLE WORKS 4.5.Pokusacu da vratim na 7/8.u SW pa javljam… |
![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
@veselinovicvs
Nesto si zabrljao kad si konvertovao,nema sanse da ti klavijatura ritam koji je 7/8 procita kao 7/4... @tihi05,casper Slazem se sa vama da je to dobra alternativa za Time signature ali ja imam argumente koji ipak opravdavaju ovu funkciju.To su optimizacija prostora u memoriji klavijature ili spoljnog medija kao i jednostavnost koriscenja.Kad kazem jednostavnost koriscenja mislim na broj stilova i foldera s kojima manipulisemo.Sto je veci broj ritmova veca je zbrka.Zasto ne bi imali jedan ritam sa 10-tak varijacija umesto 2-3 ritma sa po cetiri? Jos jedna stvar koja mi daje za pravo da zahtevam ovu funkciju je i cena.Priznacete da E-A7 ne nudi nista posebno u odnosu na ostale brendove,cak naprotiv,a to debelo naplacuje.To se pravim imenom zove pljacka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
Bobane,uzecu te za mog finansijskog savetnika.To je ta Pirotska skola za finansije.
![]() Zna li neko uopste kolika je interna memorija kod Rolanda EA-7 ? Ja mislim da i nije tako mala posto ja trenutno imam oko 130 stylova u njoj. Meni licno nije potreban Time signature opcija ali ne bi bilo lose da je nekim novim OS ubace u alate Rolanda EA-7.
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|