|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.09.2010
Mjesto: Brezicani, Schwäbisch Hall
Godina: 37
Downloads: 231
Uploads: 11
Rekao HVALA: 68
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg PA1000 / VoiceLive
Interesi: Muzika, Film, Sport
![]() |
![]()
Pozdrav drustvo
Imam jedno pitanje ![]() Postoji li neka mogucnost da se na Tyrosu namjesti, da kada stisnem jednu tipku svira mi dur, a dve ili vise bude mol (kao kod korga) Da malo obrazlozim pitanje: Na podesavanju ima vise opcija multifinger itd... ja sam probavao sve kombinacije, ali nikako nemogu da namjestim kako da mi u ritmu svira dur kada stisnem samo jednu tipku (msm to ide), ali da mi svira mol kada uhvatim dve ili vise. npr kada uhvatim A i C da mi svira onda am? To je kod Korga moglo dali je to i ovde moguce??? Hvala drugari
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Single finger chord play.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio EmirTotic za ovaj koristan post: | mladen.lav (10.12.2013) |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
da ali mi svira onda dur kada stisnem jednu tipku npr kada stisnem A svira mi A-DUR a kada stisnem A + C ne svira mi Am nego neki znj akord a7* tako nekako
![]()
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Aha sad shvatam sta si pitao, gotovo sam siguran da ne moze. A shvatices vremenom da je mnogo bolje za tebe da sviras pune akorde i da imas aktivniju levu ruku.
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio EmirTotic za ovaj koristan post: | mladen.lav (10.12.2013) |
![]() |
#5 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Na slici ti je sistem kod yamahe.
Ali možeš koristiti i MULTI FINGER opciju gdje će Tyros prepoznati i kad sviraš akord u lijevoj ruci, a istovremeno će reagirati i na jedan ton kao da si u SINGER FINGER modu. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | mladen.lav (10.12.2013) |
![]() |
#6 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Pogledaj ovaj video, poželjet ćeš naučiti svirati pune akorde u lijevoj ruci.
Dok to ne svladaš u potpunosti, koristi MULTI FINGER, prikaz je od 3,10 na videu. Dodato: I da ne bi bilo zabune sa SINGER FINGER modom. Za dur - stisnuti prvi ton tog dura Za mol - stisnuti prvi ton mola i prva donja crna tipka Za sedmicu - stisnuti prvi ton i prva donju bijelu tipku Cm = c+b Gm = g+f# Dm = d+c# ...... C7 = c+h G7 = g+f D7 = d+c ..... Promijenjeno od casper (10.12.2013 u 23:29 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | mladen.lav (10.12.2013) |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Hvala ti puno casper
moram ja jos mnogo vjezbati hvatovi su mi donekle ne pravilni i spori ali kako njemci kazu vjezbanjem se postaje majstor ![]() Dodato: treba puno cackati da se upozna instrument da se sa njim zna baratati a vjezbati se moze u nedogled jer sto vise vjezbas svirati bolji si. ![]() Naravno moram zmaja barem malo srediti da bi mogao vjezbati. Ali polako
![]() ![]() ![]() Promijenjeno od mladen.lav (10.12.2013 u 23:43 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|