Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Saveti za kupovinu

Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;)

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 16.12.2009, 23:39   #1
hadzidinic
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 16.12.2009
Mjesto: Nis
Downloads: 1499
Uploads: 2
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 26 puta u 26 Postova
Instrumenti: Roland VA76/Roland Fantom S
hadzidinic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Frage Yamaha OR700 ili 9000pro? Sta uzeti?!

Sta je po vasem misljenju bolje?...Stvarno ne znam za sta da se odlucim.... Privlaci me dosta Or 700, ali na netu jako malo materijala i preporuka ima za njega.... sa druge strane 9000pro je proverena klavijatura....

hvala unapred svima koji mi izadju u susret...

Promijenjeno od Sejox (17.12.2009 u 00:17 sati) Razlog: Tema premjestena.
hadzidinic je offline   Reply With Quote
Star 17.12.2009, 00:19   #2
Ace
White Noise

Ace's Avatar

Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
Ace ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Jao ovo je tesko pitanje. Naravno da sa taj kvalitet koj ga ima PSR 9000pro ne bih sporedio nijednu drugu klavu narocito dirke al to ne znaci da je OR700 los?!
OR700 je nova klavijatura tako da mislim da je bolje nju uzeti. I pretpostavljam da sviras orientalnu muziku tako da na OR700 imas malu pomoc oko skale sa leve strane klavijature. Ta promene skale sa jednom pritiskom dugmeta nije neophodna stvar al bice ti od korist.
E sad PSR 9000pro ima sempler pa mozda ces ipak odluciti uzeti nju al veruj mi da sa nijednom neces pogresiti.
Eto ja moj glas dajem za OR700 pa toliko od mene.
Pozdrav
Ace je offline   Reply With Quote
Star 17.12.2009, 00:26   #3
EmirTotic
Moderator

EmirTotic's Avatar

Registrovan/a dana: 21.08.2008
Downloads: 1217
Uploads: 29
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 102 puta u 96 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 4, Korg TR61, itd...
EmirTotic ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
EmirTotic pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ne znam cenu trenutno za PSR OR700, i verujem da je dobra klavijatura. Ali da sam na tvom mestu ako bih vec mogao da nadjem dobro ocuvanu psr9000pro uzeo bih je. Razlozi su manje vise navedeni. Najvise zbog semplera. A sad to sto OR700 ima ta podesavanja za skale, ne svidja mi se to (meni licno). Ja nikada ni transposer ne koristim i trudim se da sto vise naucim, a da se sto manje pomazem klavijaturom ako me razumete. Ali to je samo sa moje tacke gledista. Ja bih se odlucio za dobro ocuvan psr9000pro.
Star 17.12.2009, 00:31   #4
hadzidinic
Vredan član društva

Standard

Prvo da se izvinim i zahvalim sejoxu na ispravci.....nov sam ovde,nisam obratio paznju na odeljak saveti za kupovinu...moja greska,izvinjavam se jos jednom...
Star 17.12.2009, 00:37   #5
Ace
White Noise

Ace's Avatar

Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
Ace ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

replika kon kolega Emira: To za skale nije kao transpose nego je ono sa cetvrt tonovima za arapske skale (kao sto sam rekao nije neophodno).
Al to sto PSR 9000pro ima sampler naravno da puno vise znaci nego neke cetvrt tonove.
E sad 9000pro je retka klavijatura tako da tesko se nalazi dobro sacuvana (bar u Makedonije je tako) a ja na primer ne bi mogao cekati godinu dana dok da nadzem neka koja mi pravi merak.
Ali hadzidinicu ako si je vec nasao sacuvana - to je onda druga prica
Ace je offline   Reply With Quote
Star 17.12.2009, 00:39   #6
hadzidinic
Vredan član društva

Standard

Pozdrav i hvala na odgovorima....
Kako sam shvatio,9000pro ne moze vise nov da se nadje?... Da,sviram uglavnom narodnu muziku i domaci rock... OR700 je relativno nova klavijatura,samim tim se ne znam mnogo o njoj.... na youtube-u nema nikakvih klipova sa narodnom muzikom,tj. ovom nasom..ima sa turskim,iranskim,nekim grckim pesmama,i to samo sa internim ritmovima i bojama....zanima me kako izlaze na njoj nase rumbe,dvojke,7\8 itd...i da li je to isto kao na s900-700 ili nesto drugacije.....takodje me to isto zanima i za 9000pro... S obzirom da bih za sad svirao sa samo jednom klavijaturom,verovatno je bolje uzeti 9000pro,zbog semplera.... Mada i or700 ima jako dobre interne semplove za ovo nase trziste....tipa zujalica,zurli...ostalih orijentalnih instrumenata.... I mislim da za tu cenu od nekih 1100 eura,or700 daje dosta toga.....
Star 17.12.2009, 00:48   #7
EmirTotic
Moderator

EmirTotic's Avatar

Registrovan/a dana: 21.08.2008
Downloads: 1217
Uploads: 29
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 102 puta u 96 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 4, Korg TR61, itd...
EmirTotic ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
EmirTotic pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Niko nije rekao da ne daje ona, zapravo smo rekli da je dobra klavijatura. Nova je... A 9000pro ne mozes naci novu. Skoro sam sebi kupio klavijaturu i rekao sam, kada sam prelomio i resio da ostanem na yamahi, ili uzimam 9000pro ili Tyros 2. Posto nisam nasao 9000pro, iscimao sam se za vise kesha, sacekao malo dok sam skupio i eto. Sve dodje na svoje... Ja ti zelim puno uspeha i srece. Da kupis bas po svom ukusu spravu.
Star 17.12.2009, 01:52   #8
hadzidinic
Vredan član društva

Standard

Hvala Emire......
S obzirom da bih kupio nov aranzer... i da 9000pro ne moze nov da se nadje, mislim da cu na kraju da se odlucim za or700, posto ne razmisljam uopste niti o korg-u....a ni rolandu....ovo mi je zasad najbolje resenje,s obzirom na moj trenutni budzet....
Star 17.12.2009, 02:15   #9
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
yamahapassion befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

I ja sam imao dilemu kad sam kupovao klavijaturu sebi, ali izmedju polovnog PA80 i nove PSR s700. Nakraju sam se ipak odlucio za s700, mada mi je zao sto nemam sad sempler, ali daju se jako interesantne boje uraditi od yamahinih rom boja, tako da ne moras da strahujes da neces biti zadovoljan. Ipak novo je novo, a polovno je uvek macka u dzaku. Mogu da kazem da sam zadovoljan u globalu sa klavijaturom i da stvarno moze pokriti veliki repertoar (narodne , zabavne, sve...) Mozes pogledati moje demoe tu pa ces otprilike videti o cemu se radi, samo napominjem da sam ja sve na klavijaturi radio laicki bez nekog preteranog programerskog znanja (uglavnom sakupljao sa neta, i malo sredjivao za moj ukus), i nisam uradio ni 10% toga sto planiram, e sad zamisli da na taj sint sedne covek koji "zna znanje" i da ga sredi kako spada. Mislim da ce ti biti jasno onda o kojem kalibru klavijature se radi ( s tim sto je s 700or jos naprednija od s 700)

p.s, ako ti bude bila frka sa semplerom, a bude bilo posla, semplersku klavijaturu uvek mozes kasnije dokupiti.
yamahapassion je offline   Reply With Quote
Star 17.12.2009, 10:39   #10
makso68
Odomaćeni član

makso68's Avatar

Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
makso68 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Moj glas je za PSR 9000 pro,koja je puno kvalitetnije napravljena,ima sampler,fantastične dirke,za razliku od PSR 700 OR,koja je dosta lošije izrađena,dirke su katastrofa,kao i na PSR 1500 ili PSR 3000.To,da li je nova ili ne,bitno je kod Korgovih klavijatura,a Yamahe su rijetko kvarljive,pa te to ne mora brinuti.U svakom slučaju preslušaj dosta materijala od obje klavijature,isprobaj ih,ako si u mogućnosti.Bez ikakve uvrede i bez namjere da bilo šta omalovažavam,PSR 700 OR djeluje kao igračka u odnosu na PSR 9000 pro.Pozdrav!
Da,te Arabic skale možeš uraditi na bilo kojoj klavijaturi.

Promijenjeno od makso68 (17.12.2009 u 10:41 sati)
makso68 je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 07:59

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije