|
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 14.12.2005
Downloads: 35
Uploads: 0
Rekao HVALA: 6
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Drage kolege,
mnogo sam postova procitao o navodnom "modifikovanom" OS od pa80, za pa50... Evo ovako, licno sam ubacivao u pa50 OS od PA80 i PA50SD radi navodno boljeg citanja informacija sa USB emulatora... Sve sto cete dobiti ovim potezom je sledece: OS od PA50SD u PA50 mozete upisati i onda ce vam traziti SD Card, koji naravno nema jer verujem da je Korg samo iskoristio maticne ploce od stare generacije PA60 i tamo gde je trebao ici HD oni su ubacili SD citac... (nevazno ali eto...) PA50SD OS vam nece prepoznati nista sto je prikljuceno na floppy konektor, jer to u njemu ne postoji, ali, kad ponovo vratite PA50 OS onda vam ostaje SD CARD opcija u klavijaturi, umesto FD opcije u PA50 i nemoguce ju je vratiti na ovaj nacin. Instaliranjem OS od PA80 ne dobijate nista osim extra komandi iz PA80 koje vam u PA50 apsolutno nizazsta ne sluze, osim ako niste ugradjivali HD, ali, OS od PA80 upisuje i parametre za floppy drive koji, srecom, ostaju a opciju za SD CARD zamenjuje opcijom za HD, tako da mozete posle NA SVU SRECU ponovo vratiti originalni OS u vas PA50 i vise nikad ne cackati oko ovoga!!! Modifikovani OS, koliko se ja razumem, uopste nije "modifikovan" vec je samo koriscena taktika copy-paste i rename, elem, U bilo kom od ova tri OS imate tri fajla koja su skoro identicna ali za svaki instrument su oznaceni imenom tog instumenta, u pitanju su dva sistemska fajla za instrument i treci je OS. "Modifikovani" OS se dobije tako sto npr, za PA50 sacuvate sistemske fajlove (dva mala fajla, zaboravio sam kako se zovu tacno) a OS fajl od PA80 preimenujete tako da ima identicno ime OS fajla od PA50 i njime zamenite originalni fajl, kopirate sva tri sada zajedno na disketu ili koji vec sistem koristite i eto vam OS od PA80 u PA50... Jos jednom, ovim procesom ne dobijate apsolutno nista osim moguce glavobolje i eventualnog ostecenja podataka na instrumentu Pozdrav!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
@tajna92
Lepo od vama sto ste podelili svoje iskustvo i eksperimente al sledeci put pisite po mogucnost u staru temu umesto otvarati novu! Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 11.05.2010
Mjesto: Srebrenik
Downloads: 679
Uploads: 12
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg PA900
![]() |
![]()
imam prijatelja kojeg nesto zeza korg pa50 sd...pa hoce da uradi sistem.ja sam mu mislio pomoc ali nisam uspio ja sam imao pa50 sa floppy i bilo je jednostavno,a kako sad ide sa karticom jel se snime ona tri fajla na karticu i upalimo klavijaturu ili nekako drugacije ?? pozz
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
Ako si vec resetovao klavijaturu onda je prvo ugasi , snimi OS na karticu ali vodi racuna da nebude zipovan pa ubaci karticu i upali klavijaturu - ona ce ga sama naci i ti samo pritisni enter da ga ucita - posle ucitavanja izvadi karticu ugasi pa upali klavijaturu !
Onda snimi na karticu backup i ucitaj ga pa zatim zeljeni set Karticu ubacuj posle paljenja klavijature da ti ponovo nekrene instalacija za OS ili ga izbrisi sa kartice!!! Javi sta si napravio !!! pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 26.05.2010
Downloads: 198
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav ljudi, imam jedan problem. Hocu da instaliram OS na pa 50 i u uputstvu pise da se iskljuci klavijatura da se ubaci flopy sa OS-om, da se ukljuci i klavijatura i onda ce ona da pita "da li zelite da instalirate novi OS?" a meni se samo pokrene sistem i nece nista da pita. Sta da radim? Kako da instaliram?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
|
![]()
Prvo prover na disketi dali su mozda fajlovi zipovani ili.... ako jesu raspakuj ih pa onda ponovi proces...ucitavanja !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
|
![]()
stefann Kad palis klavijaturu moras pritisnuti odma znaci prije nego sto krene ucitavati tvoj vec postojeci os "Fade in/out" to ti je tipka na kraju lijevo i tek onda ce te pitati da li zelis da snimis novi O.S. i prihvatis i nastavis korake. Ako gdje zapne javi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
korg, pa50, pa80 |
|
|