|
|
![]() |
#1 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Bio sam u blizini, doduse malo kasnije nego vi
![]()
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 15.12.2008
Mjesto: Čačak
Downloads: 169
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: KORG TR YAMAHA MOTIF XS6
![]() |
![]()
Mašina je vrh, imao sam priliku da probam, znači kraj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.04.2008
Mjesto: Brcko BiH/SFRJ/Atlanta, USA
Godina: 42
Downloads: 123
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Gitara
![]() |
![]()
Bas kao sto kaze kolega par postova prije... Sta ce nama ovo?
Pa pogledaj te samo koliko boja koristite na tritonu! Do prije 10 godina je Yamaha DX bila glavna cak i na televiziji, a kamo li na tezgama. A da ne govorim o tome kako bi me strah bilo ovako nesto odnjeti u kafanu!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 28.07.2004
Mjesto: Austria-Graz
Downloads: 1378
Uploads: 9
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
danas sam imao priliku 5 min samo da je pogledam u trgovini,na sami izgled djeluje opasno,ton uh uh,ali brate tipke su teske ko kamen.....dalje nisam imao vremena kopati po njoj,al i onako mislim da nebi se puno snasao,treba ici u skolu prvo,hahahah salim se malo --pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.06.2011
Mjesto: Virovitica
Downloads: 154
Uploads: 2
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 4 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg pa900
Interesi: Samo glazba
![]() |
![]()
Za ovaj sint nije potreban ni jedan softver na kompu, ovaj ima sve
![]() Dodato: Zanima me kako ce zvucati boje koje se koriste u nasoj muziki na ovakvom stroju Promijenjeno od tomo23 (13.10.2011 u 20:09 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
U tome i jeste problem, Kronos nije za nase podneblje, prvo zbog cijene, a onda zbog toga sto nama npr. bolje sprave od fantoma ili tritona ne trebaju. Msm i kupovina tih sprava je smijesno, jer se na njih sampluju boje npr. sa prastarih yamaha dx serija i jos starijih casio cz serija, a jos nisam cuo nikoga da je sredio kronosa za nasu muziku, ako i jeste malo ih je i tesko ces doci do samplova, a od prijasnjih korgovih workstationa mislim da je malo teze srediti da zvuce isto kao na njima. I da, apsolutno ne vrijedi davati i aranzer i odlican workstation za samo jedan workstation, ali jbg na tebi je da odlucis.
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Hahaha!Predlozi mu da kupi Dx11
![]()
Marco Promijenjeno od Marco7 (13.10.2011 u 20:34 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.08.2011
Downloads: 18
Uploads: 4
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
pravi piano kao da se svira cekicem...extra je
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 19.10.2011
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Ovo je haos, ima 1GB RAM sampling. znaci mozes ubaciti kao i u XS.XF motifa. Stvar je haos. Samo neprima moss.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
|
![]()
Au, kakva naprava!
Nije me bilo neko vreme ni na forumu, a ni u muzičkim vodama i nisam pratio sve se sve pojavilo u zadnje 2-3 godine. Ostao sam bukvalno ZAPREPAŠTEN kada sam pogledao (i poslušao) video snimak.... Da je dobar, sigurno da jeste. Da vam ne trebaju 100% nikakvi dodatni semplovi za makar koji stil muzike i to je sigurno. Pitanje je samo za šta će vam? Koliko zarađujete od svirke? Na kakvim mestima svirate? Za moju svirku, bilo mi je žao i STRAH nositi čak i extreme na tezge. Pred kraj večeri, eto pijanog kuma koji drži čašu (flašu) i dok naručuje pesmu samo gledam hoće li mi politi klavijaturu ili neće... Za moju svirku je jedan Le/Tr/bilo_koji_triton i više nego dovoljan. I po kvalitetu zvuka i po svemu ostalom. Ja sam svestan svog mesta u svetu muzičara, jbg. A ko nije, odneo bi ovu spravu i pod šator ![]() ![]() Opet, za druge muzičare koji sviraju na mestima gde nema ovih bojazni ili imaju studio, smem da tvrdim da bolji i kompletniji workstation neće uskoro napraviti ni Yamaha ni Roland. Od ovoga jednostavno teško da može bolje u ovom milenijumu! Naravno da bih voleo da ga imam i imaću ga kad-tad. Makar u staračkom domu ![]()
![]() |
Favoriti |
|
|