|
|
Sistemi Kompletni sistemi za ozvučenje... Kombinacije... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Tema nece pod lock, dok je rasprava konstruktivna, time i sugeriram na to da rasprava i bude takva
![]()
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ko sto rece Tranzit, previse je varijabila da bi postojala cvrsta pravila. Cak i jedan te isti sistem nece isto raditi u razlicitim prostorijama i EQ ce sasvim drugacije reagovati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
Kolega @nikadvisekorg, hvala na savjetima, vjerojatno je bilo dobronamjerno, ali meni ne treba neko da mi kaže kako da uštimam svoj razglas i svoj aranžer. Moj post je bio upućen autoru ove teme, jer me baš zanimalo kako bi izgledao taj šablon za aranžere...pozz
Sent from my LT18i using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
To pitanje takodje nece i ne moze, naci nikakav plauzibilan odgovor jer isto pravilo (da nema pravila) vazi i za aranzer... mozda kod njega jos za nijansu strozije. Strozije jer aranzerska svirka podrazumijeva da je u upotrebi nekoliko desetina vrlo rarazlicitih Drum Kitova (bubnjar na bini ima samo jedan a u vrlo rijetkim slucajevima dva), desetak Bass gitara (basista na bini ima jednu ili eventualno dvije), dvadesetak ritam gitara (gitarista na bini ima maksimalno dvije do tri) itd... Tek kod aranzera se mora uvijek nanovo praviti drugaciji kompromis. Sluh i veoma dobro poznavanje tona, akustike i pojedinih instrumenata kao i njihove interakcije, su jedini faktori i preduslovi za dobar mix. Iz ovog razloga i postoje ljudi koji se iskljucivo bave ovim a koje nazivamo ton-majstorima, mada je vecina samozvanih i diletanata, bez ikakvog strucnog obrazovanja, nazalost.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
U pravu si tranzit kao i u većini svojih postova. Ja sam i napisao da mislim da nema pravila ni za bend ni za aranžere, ali sam htio baš da vidim hoće li bit netko ko misli da ipak postoji "šablon"
![]() Sent from my LT18i using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Te nebuloze o nekim "cvrstim" pravilima u miksanju su me ponukale da napisem jednu seriju tutorijala. Prvi mozes da procitas na:
http://www.yu-midi.org/forum/showthr...#axzz24GhLG1uN |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
Super tekst :-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
|
![]()
Odlicni kolega tranzit..... bilo bi lijepo da se tekst ubaci u ovaj post zbog preglednosti..... hvala...moze dalje.
u biti najveci mi je problem nastimati kvalitetno bubanj i bas..... pogotovo sto ima eq i na bas pojacalu..... a moj basista nije civiliziran da se drzi pocetnog stimanja.....uvijek mora dirati pojacalo u toku svirke i poremeti cjelu sliku jer njemu nesto fali...... naglasio bi da je jako bitno kod nas amatera imati poslusne clanove benda...... ako u toku svirke svako malo netko ode do mixera od tog posla nema nista. Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Yamaha Tyros 5 76, Korg Krome 61, Dallape ORGANTONE, RCF 735 MK IV, Midas MR12, Honda TRX 400 - 4x4. Promijenjeno od tonijo (22.08.2012 u 18:33 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
To ti je Tonijo prava lutrija, imat poslusne clanove banda. Kod mene niko nista ne dira, doduse ima nas malo (ja, gitarist, pjevac, pjevacica), ali pjevac uvijek nesto pipka, ruku cu mu odsjec, ako hoces malo da ga smanjis k'o da si ga za zdrav zub potegao, kaze pjevacu ja tise...
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
|
![]()
Sve mi je to poznato.....za svoje mane se uvijek trazi rjesenje u dodavanju vise efekta i pojacavanju.....doduse trenutno u bendu sam se malo drukcije postavio oko toga pa se malo zaziru ali cim malo ne pratim vokali se dignu na faderu bar 2mm, i onda ako popustis svi lagano krenu jer je sad tise ovo, sada ono i ubrzo ode sve tamo gdje ne treba.....po nekom mom saznanju vokali trebaju bar 20% biti glasniji od svega ali nekad se stvarno pretjera..... lako je dignut kada covjek zna kontrolirati to sto radi a kada ga svako malo moras pogledavati jer je terca preglasna jer grize po mikrofonu kao da mu je zadnji dan u zivotu onda je problem..... za to jednostavno treba imati osjecaja a ako ga nemas onda bar poslusaj kako to rade oni koji znaju i tako nastavi i sam, ali obicno se uvijek iste stvari konstantno ponavljaju...
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Yamaha Tyros 5 76, Korg Krome 61, Dallape ORGANTONE, RCF 735 MK IV, Midas MR12, Honda TRX 400 - 4x4. Promijenjeno od tonijo (22.08.2012 u 20:14 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|