|
|
|
|
|
|
#1 |
|
Stvarno kod kuće
|
Ma znam za to u sintu,
nego si me malo trznuo sa ovim xg worksom... To bi bas bilo jednostavno,ovo obrises ,ono kopiras... Postovano sa mobilnog uređaja |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
Hahahaha... ti se taman ponadao... bas mi je zao sto sam te trznuo. Multipadovi kod svih Yamahinih aranzera, koji ih imaju, su u sustini dodatne midi trake na koje se mogu upisati krace midi sekvence i ni za sta drugo ne mogu sluziti. Ako bolje razmislis i pametno upotrijebis Multipadove, oni ti i mogu posluziti za pozivanje audio fileova (samo u .wav ili .aif formatu) na gore opisan nacin jer ti u samo jedan Custom Voice mozes da naslazes prakticno 16.384 audio fajla (ukoliko u zbiru ne prelaze 1 GB radne memorije) i svaki od njih si u mogucnosti da pozoves midi notom sa Multipada.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 682
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kako se radi u voice creatoru via pc? Jel trebam povezat midi kablom sa pc-om? I kad povezem sta treba podesit na pc-u a sta u klavijaturi?
|
|
|
#4 |
|
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 15.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.830 puta u 1.363 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
Skini odgovarajući Driver s Yamahine stranice i instaliraj ga u računalo. (Ako imaš Win7 obavezno pokreni instalaciju s komandom Run as administrator.) Potrebno je instalirati i program T3Voice Editor koje si trebao dobiti uz klavijaturu. Njega na žalost nema na stranicama yamahe iako mi nije jasno zbog čega. Ako ga nemaš, postavit ću ga ovdje u download.
Na kraju samo treba spojiti Tyros 3 i računalo s USB (TipAB) kablom. To je onaj kao za printer ili drugi vanjski urađaj. A ulazi u računalo B u utor na stražnjoj strani Yamahe. Pokreneš Voice editor i sve je ostalo logično. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Satriani
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Jel moguce u jednom ritmu da su razlicite varijacije razlicite brzine i kako to odradit?
|
|
|
#6 |
|
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 271
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
Ja imam jedno pitanje vezano za midi. Hteo bih povezati korg x3 sa tyrosom, tako da sa x3 koristim dirke, kao master kravijatura, a opet da preko njega i menjam boje. E sad imam problem prilikom menjanja boja. Kako god da namestim i podesim stalno mi vuce jednu banku boja na tyrosu, i to samo osnovnu. Sve zivo sam probao ali ne ide. Na TR-u u globalu je bila opcija da se iskljuci da menja banku ali x3 to nema. Ako neko zna neku caku ...
Postovano sa mobilnog ure?aja Promijenjeno od dmmacak (04.01.2013 u 00:36 sati) |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
Pogledaj kao prvo da nisi filtrirao Receive Midi Controller na Tyrosu jer za Bank Change su zaduzeni Midi #CC00 i #CC32 (MSB i LSB), a adekvatno tome, provjeri na Korgu X3 da to isto nije filtrirarno ali ovoga puta kod Midi Transmit. Ako je to u redu onda se javi da vidimo dalje.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 271
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
Evo da javim. Na tyrosu nema filtriranje osim sys/ex, control change i program change, a na korgu x3 ima u globalu filter gde podesavam sta salje program change mogu izabrati: dis, ena, prg i num. Sve kombinacije sam probao i uvek vraca na tyrosovu osnovnu banku. E sad nisam napomenuo da sam probao na song partovima i da radi kako hocu. Ali u songu nemam efekte pa mi ne odgovara. Ja sam mislio da dobijem to na left partu (lower) ali nece. Menja programe ali stalno vraca na osnovnu banku i ako ja promenim banku na tyrosu. Ne znam dal bih mogao sa nekim jeftinijim kontrolerom, sa dirkama, dobio to sto hocu. I da napomenem razlog. Na tyrosu su pocele dirke da mi pucaju, nisu skroz ali dve mi mnogo lakse propadaju nego ostale. Izleteo mi x3 povoljno pa reko da soliram na njemu a na tyrosu da sviram vise pratece.
Postovano sa mobilnog uređaja |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
![]() |
Pa jel` nije bolje popraviti dirke na Tyrosu nego kupovati drugu i nositi dve klavijature koje rade kao jedna?!
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Satriani
Ja ne znam sta fali dirkama na tyrosu3 pa treba da se prave ili koristi neki controller. Ko svira klavir, njemu mozda treba, ali za narodnjake su skoro pa idealne.
|
![]() |
| Favoriti |
|
|