|
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
I cinis najvecu mogucu gresku koja se naciniti moze !!!!!
@NikolayTheM Upravo ti ljudi bi trebalo da se zestoko potrude da razumiju taj tekst. Pisao sam ga namjerno najednostavnije sto se moglo, bez upotrebe uobicajenih strucnih izraza, bas iz razloga da i oni koji nemaju velikog predznanja iz ovog domena, mogu da razumiju sve pojedinosti. Ovo su bila samo ona najosnovnija uputstva u vezi sa miksom rirmova. Miks ritma se ni u cemu ne razlikuje od miksa jedne pjesme, s tim sto je on daleko jednostavniji jer je i broj instrumenata, odnosno traka, ogranicen kod aktuelnih aranzera na maksimalno osam. Produkcija jedne pjesme moze imati vrlo lako i dvadesetak i vise traka, sto audio, sto midi. Kod Styleova za aranzere se radi uvijek o midi trakama, pa i onda kada one sadrze podatke o audio loopovima, te je tim i sam miks laksi jer su ti audio loopovi, pogotovu Drum Loopovi, vec smiksani. Ako bi ulazili u sve pojedinosti miksa ritmova, to bi bio veoma, veoma opsiran tekst, sa gomilom podataka o najsitnijim detaljima u vezi sa postavkama ekvilajzera, dinamickih toolova, efekata, levela, midi kontrola itd... itd... jer su i aktuelni aranzeri opremljeni silnim DSP Chipovima koji su zaduzeni za hrpu efekata. Jedno veoma siroko polje za koje je potrebno prilicno predznanje iz oblasti audio tehnike. Za pocetak ce taj tekst biti dovoljan za pristojan uvod u materiju. Ako bude bilo pitanja koja zalaze nesto dublje u pomenutu materiju, nije problem obraditi ih ali samo ukoliko se bar te navedene osnove savladaju kako treba. Promijenjeno od tranzit (07.12.2013 u 03:49 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|