|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
da, jes sverc, kad preneses iz Nemacke u Austriju ,i preko pola Evrope,to nije sverc, samo u Srbju kad doneses to je sverc, kao da vec nismo dovoljno osakaceni i usraceni za sve benefiti normalnog sveta, pa cu jos i carinu da im platim, da punim nasoj birokratiji dzepove...dobice...sipak...
Promijenjeno od Milan$ (10.10.2016 u 01:16 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
@Milan$- @josipv planira kupiti polovnu klavijaturu u Srbiji i prenijeti je u Hrvatsku. Ako će trebati platiti nekome carinu, onda će to biti Hrvatskoj.
![]() Bez obzira da li ide preko Mađarske ili direkno ide u Hrvatsku, morat će prijaviti instrument. Ovisi o carniku hoće li će ga cariniti i po kojoj tarifi, ali on na to ima pravo ako baš želi. U tom slučaju mu kupovina sigurno neće biti isplativa. Ako @jospiv ide na varijantu da kaže da je to njegov insturment, mora imati ATA karnet kojim će dokazati da ga je iznesao iz Hrvatske. Pošto ga nema, opet je u problemu. Ako ide na varijantu da ništa ne prijavljuje, tek mu onda može prisjesti kupovina jer mu mogu oduzeti instrument. Ne znam kolika može biti ušteda i koja je cifra u pitanju ali sumnjam da je uz navedeni rizik takva kupovina može biti isplativa. Još kada se zbroje troškovi puta .... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ma ja to cisto onako iz revolta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Ma da, prolazi tako bez problema. To u stvari i jest osobna oprema, isto kao skuplji laptop, kamera, fotoaparat ... Ali ako "imaš sreće" i naletiš na patnika, onda te pošalje na špediciju u 2 km dugu kolonu zajedno s kamionima pa mu ti reci da nećeš. Meni se to (skoro) jednom dogodilo dok još nismo bili "u zajednici". Na sreću, "uniformirani" je imao "mekano srce" i bio je malo potkupljiv
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Odomaćeni član
|
![]() Citat:
Zato je moja opcija kupovine u Srbiji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Hmmm...
Ne znam koji model točno tražiš ali ne bih rekao da ih nema. Pogledaj i na Slovenskom oglasniku "Bolha". |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 26.09.2008
Mjesto: Novi Sad
Godina: 46
Downloads: 41
Uploads: 0
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 58 puta u 56 Postova
Instrumenti: Korg pa4, Guerrini superior 2
Interesi: Auto - moto - karting sport i još jedno brdo stvari..... :)
![]() |
![]()
Jedan inatrument ne bi trebao da predstavlja problem...to bi trebalo da se podrazumeva kao lični instrument...ljudi preko kupe telefon, ipad ili ko zna šta sve pa prenesu i ne plate carinu a tebe za polovnu klavijaturu kojom ćeš leba zaraditi treba da tretiraju kao švercera...ja bih pitao carinike u HR nekom prilikom kad budeš prelazio granicu da li treba šta od papira ako bi nosio jedan instrument i kasnije ga vraćao...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]()
Išao sam preko Hrvatske sa jednim insterumentom i nikada nije bio problem... ali pun automobil opreme... iznenadili bi me da su nas pustili. A mogli su da mi učine pa da mi na Srpskoj kada se budem vraćao sve pokupe...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 13.01.2015
Mjesto: HR-Osijek
Downloads: 25
Uploads: 0
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 125 puta u 113 Postova
![]() |
![]()
Ne mogu vjerovati da toga nema na Ebay-u( Njemacka)
Ali zasto da bude jednostavno ako moze biti komplikovano😂 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ljudi jedno pitanje za kupovinu u inostranstvu...Trenutno su u Nemackom thomanu na popustu kutije JBL SRX 815p, i to ne mali popust, od 1800 na 1370 evra, sto je poprilicno, narocito za ovakve kutije...Ja i bend zainteresovani, s obizorm na popust od 1000 evra na dve kutije...Kod nas u Srbiji su jos uvek oko 1880 evra komad...Dakle cena je ok...Ono sto me zanima je koja bi procedura u stvari bila za povracaj poreza iz thomana iliti tax free? ovo pitam jer za taxx free koliko znam, morao bih biti tamo negde u inostranstvu i u prodavnici u kojoj kupim neku robu,domah na licu mesta dobijem popunjen tax free list..A problem je u tome sto je thoman, koliko ja znam u stvari virtuelna prodavnica, koja narucenu robu preko neta, trebuje iz nekog lokalnog magacina i dostavlja je pravo na kucnu adresu..znaci nemaju prodavnicu u koju mozes otici
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|