|
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Kako bi lepo sa 3000 kupio jedan Pa1x eventualno Pa2x, jedan mini desktop racunar, vrhunsku zvucnu karticu i sa kontaktom se tako lepo igrao i svirao sa gigabajtima i gigabajtima materijala. Nego, em nemam 3000, em to nije tema. Ako ima vremena i zelis da cekas, cekaj, ako ne kupuj to sto je ponudjeno. Kakav ce biti Pa4x i da li ce za tene vredeti niko na ovom forumu ti nece reci.
![]() |
#2 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
@tyros2
Nije skupo $3700? Ja sam moj Pa3x kupio pre 3 godine i platio ga $3500 AUD, sto bi bilo tada nekih 2500-2600 eura, ukljucujuci i zvucnik. I tada sam smatrao da je preskupo |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 26.09.2008
Mjesto: Novi Sad
Godina: 46
Downloads: 41
Uploads: 0
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 58 puta u 56 Postova
Instrumenti: Korg pa4, Guerrini superior 2
Interesi: Auto - moto - karting sport i još jedno brdo stvari..... :)
![]() |
![]()
Jedno je sigurno....ništa na svetu nema dobro a da je jeftino...ko nađe nešto tako nek mi odmah kupi dva...
Sa druge strane...nije realno u današnje vreme očekivati da klavijature koje su špic u svojoj klasi koštaju malo....iako bih voleo da je tako... Bez ljutnje...ali ako je tebi u australiji sa tvojim primanjima skupo 2500-2600e pa šta bi ljudi sa ovog podneblja trebali da kažu ako to isto ovde košta 3000-3500e...???... Aranžeri su kao računari i mobilni telefoni....elektronika sa padom cene i zastarevanjem....novi model se pojavljuje svakih 4-5 godina što ispada da prodaš prethodni model i dodaš još oko 1000e za najnoviji. U tom slučaju mislim da je fer odvojiti po 200-300e godišnje odnosno po 15-20e mesečno za novu klavijaturu... Pozdrav. Dodato: U svakom slučaju uvek važi ona stara "čovek se pruža onoliko koliko može"....svima nama je u cilju da sve imamo vrhunsko...al...priznaćete...bilo bi dosadno kad bi uvek sebi mogli da priuštimo sve što želimo... ![]() A za kolegu koji je postqvio pitanje oko kupovine u prvom postu...pa4 će biti bolji od pa3....da imam para sačekao bih pa4 pa bih ga uzeo...ako ne mogu da čekam uzeo bih pa3 pa bih ga menjao za pa4 kad se pojavi...al nije loše pustiti malo da nova klavijatura sazri na tržištu...malo joj padne cena...malo se otklone bugovi.... Pozdrav. Promijenjeno od splendid (26.03.2015 u 08:38 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio splendid za ovaj koristan post: | tyros2 (26.03.2015) |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
Sumnjam da ce kolega nesto i kupiti, kada dosad svira na va76, sad ce odjednom preci na instrument koji nije ni izasao. A T5 mu smeta sto nema touch. Pa gde ti to sviras, kakvi te angažmani to krenuli odjednom, da te nije slucajno Maddona angažovala pa imas potrebu da predjes sa va76 kojeg sviras u 2015.godini na klavijaturu koja nije ni izasla. Mislim pitanje je bajka. Odmah preskaces tolike korgove serije i razmisljas se da uzmes pa4x...
Tako da moj savet je PA80 Dodato: Uh, u stvari nemoj njega nema ni on touch!!!! Promijenjeno od pedjajazz (26.03.2015 u 10:20 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]() Citat:
Klasicno balkansko razmisljanje o zivotu u inostranstvu.., Na osnovu cega si zakljucio da meni 2500 eura nije skupo i odkud znas kolika su moja primanja? Samo zato sto zivim u Au?? Sem toga, da si malo bolje citao moj post shvatio bi da sam se cudio predhodniku koji kaze da je 3500e jeftino... |
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio sale_band za ovaj koristan post: | bogy (01.04.2015) |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
|
![]()
Najbolji su mi dedice iz nordijskih zemalja, likovi stari preko 70 godina koji sviruckaju na T5 'malo za svoju dušu'... Ima ih youtube... S obzirom da im je penzija cca. od 2000-3000 eura, priušte si svake dvije godine novi model. Jedva čekaju da izađe šestica. :=)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Shodno pitanju, mozda i najbolji odgovor.
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 26.09.2008
Mjesto: Novi Sad
Godina: 46
Downloads: 41
Uploads: 0
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 58 puta u 56 Postova
Instrumenti: Korg pa4, Guerrini superior 2
Interesi: Auto - moto - karting sport i još jedno brdo stvari..... :)
![]() |
![]()
@sale_band...druže nema potrebe da se ljutiš na mene...
Kao što ću možda i ja napustiti ovu zemlju trbuhom za 'lebom tako si i ti verovatno otišao...nemam ja ništa protiv tebe ili tvoje zarade...i ne zanima me...ali činjenica je da ljudi ovde odvajaju prosečne godišnje plate da bi kupili jedan pa3...jel ti znaš koliko je to.. ? Sa druge strane ti bi kao neko ko živi u uređenom sistemu gde se ceni posao i ulaganje u isti, trebao da nam daš do znanja da bez alata nema zanata i da kupovina alata nije bacanje novaca već kupovina posla...barem bi tako trebalo. I zašto bi bio problem ako čovek sa nekim alatom radi nekoliko puta mesečno i zaradi svaki put minimum 50-100 evra da od jedne svirke mesečno odvoji 15-20 evra da bi kroz par godina kupio novi alat...jel to skupo...?... Ako je to skupo onda nemojte molim vas da komentarišemo cene instrumenata...pa jedan telefon košta od par stotina e pa do nekog iphone 6plus do 1000e.... Ljudi niko nikog ne tuče po ušima da kupi nešto što mu je skupo... Uh...al se raspisah oko gluposti.... Pozdrav. Dodato: Sve u svemu i ja bih voleo da je sve to jeftinije kao i vi ali teško da će nam se to ispuniti... ![]() Promijenjeno od splendid (26.03.2015 u 22:48 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 02.08.2009
Mjesto: U blizini
Downloads: 47
Uploads: 1
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 3 puta u 2 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 3, Yamaha Tyros 1, Yamaha PSR-S700
![]() |
![]()
evo ovako... baš čitam postove ove teme i onak mislim u sebi kako govorimo o tim eurima kao da se radi par gvozdenim okruglicama u nasem džepu... kao što je već spomenuto, sve cijene su i više nego prenapumpane... Yamaha ili Korg??? Touchscreen ili ne??? sve je to relativno... najbitnije u svemu je onaj koji taj aranžer svira... nemojte se ljudi izvlačiti na klavijature i kakav zvuk one imaju i kaj mogu... jer od prvih PSR-a i PA-NN mogla se dobiti kvaliteta i više nego dovoljna.... naravno da je tehnologija "sound"-a bitna ali to je tek 50% kvalitete.... preostalih 50% je do onog ko svira...
zato... nemojte svoje nedostatke opravdavati zbog tehnologije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
|
![]()
Tako je Silveru!!! Ja sam sa mojim korgom pa80, rame uz rame dugo godina na svirkama bio sa kolegama koje imaju pa800, pa2x, pa3x, i oduvao sam ih i izuvao, Klavijatura vrhunski bila sredjena, poznavanje aranžera odlično, repertoar ogroman, svirka da ne pricam i to je to, i evo posle 14 god. provedenim sa pa80 predjem na pa2x i da Vam kažem nije neki pomak napravljen,... Pare se iste na svirkama uzimaju, sladje sam svirao pa80....PA80 LJUBAVI MOJA
Al mu se diže ekran, ima touch,... serem se na touch,,,,,,, Promijenjeno od pedjajazz (27.03.2015 u 07:53 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|