|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 12.08.2015
Mjesto: USK BiH
Downloads: 9
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 26 puta u 26 Postova
Instrumenti: Pa1x pro
![]() |
![]()
Apsolutno se slažem. Svako ima svoju računicu pa ko voli nek izvoli, samo nek se svira.
Sent from my HTC One mini using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 12.08.2015
Mjesto: USK BiH
Downloads: 9
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 26 puta u 26 Postova
Instrumenti: Pa1x pro
![]() |
![]()
Izvinjavam se za off topic.... Čim nadjem vremena testirati ću vsti i host koji ti kolega koristi pa da vidim da li se i kod mene javljaju isti problemi. Nadam se već preko vikenda da će biti nešto.
Sent from my HTC One mini using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 22.06.2015
Downloads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
![]() |
![]() Citat:
Mi cemo za to vreme probati recimo midi maple i onaj s-yxg50 za koji je licno gospodin Dan postavio link u jednom starijem topiku. Mislim da je tada spomenuo da LoopBe1 ima nekakvih problema. Dodato: Probali sa midi maple, loopmidi, i drugom verzijom s-xg50. Nista se nije poboljsalo. Svi yamahini ritmovi stucaju vise ili manje pocevsi od psr740 do tyros5. Mislim da cemo ipak koristiti OMB11. Kod njega nema stucanja, a mv zvukove cemo prvo ukloniti sa mega voice cleaner, pre pustanja iz OMB11 Promijenjeno od vld (14.08.2015 u 03:22 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 06.02.2008
Downloads: 481
Uploads: 62
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Imao sam potpuno isti problem, a riješio sam ga kupovinom modula Ketron SD2.Treba naglasiti da su se spomenuti problemi događali na kompjuteru sa i5 procesorom , 4GB rama i VSamplerom koji je imao podešene banke zvukova kao na SD2.
Sada sa SD2 modulom sve radi bez problema i s laptopom duplo slabijih karakteristika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 28.07.2015
Mjesto: Trebinje
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: OMB10 + NI KONTAKT5
![]() |
![]()
nisam neki strucnjak .ja koristim omb10 i ni kontakt5 i radi sasvim OK.
Nek on proba omb10 ili nek instalira asio driver mozda krckanje nestane.Ja sam sa njim resio slicne probleme |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 22.06.2015
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
![]() |
![]() Citat:
Ali OMB11 nema takvih problema a isti je softsynth i vst host!!! Znaci da je ipak software u pitanju. Probacemo i kontakt 5 cisto da nam neko ne kaze da nismo probali. Inace sve ide preko ASIO drivera za EMU0404 i to radi perfektno. Latencija je jako mala (pise 1ms a po osecaju bih rekao da je zaista tako). Inace OMB11 ima problem sto lose filtrira rimove za Tyros 2-5, odnosno, bira lose instrumente. Va2 ih mnogo bolje interpretira, ali sta to vredi kada ih secka. Probacemo sa megavoice cleanerom ili midi playerom da isfiltriramo te novije ritmove, pa cemo videti kako ce ih onda pustati OMB11. Dalje, i kod Va2 i OMB11 uocili smo jednu drugu gresku. Kada ucitamo neki ritam koji koristi analog drums, pa posle toga hocemo neki drugi ritam koji koristi standard drums, NECE da promeni u standard drums nego ostaje analog drums, tako da ritam zvuci smesno. Ne pomaze ni gasenje Va2 ili OMB11 vec samo gasenje i ponovo aktiviranje VST host programa!!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 24.09.2015
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Ovaj varranger 2 izgleda apsoulutno isto u pogledu korisnickog interfejsa kao nekada dugo najavljivani Yu Midi trans audio sempler i workstation?Da li je program beplatan i da li je kopija Yu Midi Trans Audio?Malo je offtopic ali je i dalje u okviru teme.Pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|