|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 20.12.2015
Downloads: 0
Uploads: 1
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 21.01.2016
Downloads: 0
Uploads: 2
Rekao HVALA: 5
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Ja ništa,jel nemam pojma. :-) Ove što sam dobio u setu su odlične i koristim ih. Ali ako neko hoće da sredi ustvari da ubaci gotove iz G6 bilo bi super.
ĐĐžŃНаŃĐž Ńа Lenovo K920 ŃС ĐżĐžĐźĐžŃ Đ˘Đ°ĐżĐ°ŃОка Promijenjeno od Dell (18.02.2016 u 13:09 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 08.02.2006
Mjesto: Svilajnac
Godina: 50
Downloads: 429
Uploads: 11
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 207 puta u 137 Postova
Instrumenti: Roland Arrangers / Roland Fr-4x
![]() |
![]()
Mali demo od mene, ovako ja volim da mi zvuci:
Snimano internim snimacem, nema nikakvog post procesa, sve uzivo. Drum set je deo sacinjen od semplova, bas je sempl, ostalo fabrika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 31.10.2015
Mjesto: Podravina HR
Downloads: 39
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 32 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil PC3K6,Roland GW8
Interesi: Muzika i sve oko nje :)
![]() |
![]()
Imam problem ne znam kako izbrisati recimo bubanj u nekoj varijaciji i odlupati ga kako meni treba. U composeru nigdje to ne nalazim a u knjigi koju sam sa njom dobio nema nista o kreiranju i izradi stylova na ea7.
Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
meni nece da otvori ovaj Morisonov pleyer za zadnji demo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
![]()
Jedino ako neko usampluje bubanj sa pa4x.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kao kod kuće
|
![]()
Ea7 može da zvuči moćno,tu nema dileme,stvar je samo ko će kako pristupiti prema spravi,ja lagano slazem svoj set iz Korga u njemu sa modifikacijama.
Evo i Vex je okačio od Bojana snimak,totalno drugi svet i drugi pristup,tako da uskoro će biti dobrog materijala za one koji neće ili ne znaju sebi da naprave. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 11.10.2015
Downloads: 23
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav casper. Nisam mislio da ubacujem korgov bubanj u rolanda nego sam naveo samo primjer zbog razlicitih formata sempla koje čitaju. Roland cita wawe format pa me zanimalo jel može da se konvertuje i neki drugi fotmat sempla u wawe ako je u drugacijem formatu.Inace sam uvijek svirao na rolandu i nikad na korgu. Od E, G, Bk, serije i evo sad EA7.
Ovaj gore snimak zvuči odlično, ali neznam jel to fabricki set bubnja, pošto ja ne nadjoh takav doboš, a on me trenutno muči. Šteta sto nam nisu omogucili da možemo praviti user drum od svih setova koji su u njemu, nego samo od nekoliko njih. Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
@boomerang, i Korg čita wav isto kao i Roland.
Kada već govorimo o snimkama, meni ne može biti mjerodavan audio snimak na kojem samo piše model klavijature, na kojem se ne vidi što je i kako odsvirano, na kojem u krajnjoj liniji u pozadini može stajati potpuno drugi uređaj. Ne bi vjerovali u kojoj mjeri može utjecati jedna "mala" intervencija na sound u obradi zvuka nakon što je isti "izašao van klavijature". Da se razumijemo, nemam razloga ne vjerovati da je spomenuti snimak autentičan, ali ... Vezano uz temu, bilo bi dobro i korisno da oni koji imaju klavijaturu naprave neki snimak i prikažu specifičnosti kako se rukuje klavijaturom. Prije je bilo upita zašto nema točkića, pa ste na kraju "zaključili" da se i tasterima može odraditi posao. Kako recimo funkcionira programiranje prilagodljivih tastera? Sigurno ima detalja koji su specifični za EA7, a video ipak govori mnogo više od uputa i specifikacije. Uzmete mobitel, stisnete REC i u par minuta imamo materijal koji bi sigurno bio od velike koristi svim potencijalnim i budućim korisnicima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Kao kod kuće
|
![]()
https://soundcloud.com/vrakaeboja/turkish-ea-7
Evo nešto na brzaka.ovo je ritam sa G70 od mog drugara,ja sam ga ubacio u Ea-7 i malo na brzinu editovao.Odnosi nisu baš sređeni ali se čuje to što treba.Noga,doboši i prelazi su semplovi,kao i kontra.Ostalo fabrika. Dodato: https://soundcloud.com/vrakaeboja/funky-srx Ovo je fabrički ritam sa E80 sa SRX proširenjem.Mapirao sam drum kit po SRX-u i ovo sam dobio na Ea-7.Bukvalno bez puno šminkanja.U drum kitu su kick,snares i tomovi semplovi,ostalo je sve fabrikoni ![]() Promijenjeno od svrakan (12.02.2016 u 14:00 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio svrakan za ovaj koristan post: | markopopac (12.02.2016) |
![]() |
Favoriti |
|
|