Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Solo (Workstation) > Kurzweil

Kurzweil Vrhunski synthovi za vrhunske muzičare

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 29.10.2024, 11:57   #1
Arter
Vredan član društva

Arter's Avatar

Registrovan/a dana: 31.01.2012
Mjesto: Split - Zagreb
Downloads: 607
Uploads: 1
Rekao HVALA: 48
Zahvalili mu 21 puta u 18 Postova
Instrumenti: Yamaha psr sx700, Korg Nautilus
Interesi: Glazba, glazba , glazba...
Arter befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Kurzweil pc3 LE6

Pozdrav,
ako moze savjet u vezi klavijature iz naslova.
Za dosta povoljnu cijenu mogu kupiti klavijaturu koja je u jako dobrom stanju, bar sto sam na prvu vidio i probao.

Inace sviram pop/rock/domace, nesto narodnoga ali uglavnom sviđa mi se radi tipke koja je dosta ugodna.

Trenutno imam Nautilusa i sx700, a nju bi koristio uz Nautilus.
Znam da je starija, iako koliko vidim npr na Muzikeru se moze jos uvijek nova kupiti.

Nebi bacao pare bezveze ako je nesto baš loše jer ovo je samo zato sta mi je naletilo u poznanika da je prodaje, drugi je vlasnik ali samo je svirao u studiu za probe jer van svira norda.

Uglavnom mi treba piano, brass, string, hammond i neki synthovi od zvukova tako da mislim da bi cak ona to mogla dobro izgurati. A nisam neki đir baš da previše idem u dubine sa editiranjem zvukova.

Pa ako može savjet od još nekoga, dal je ova klavijatura još uvijek "dobra" klavijatura, i dal netko radi sa njom gaže ili je radio pa da ima neki savjet?

I mogu li u nju zvukovi iz drugih serija Kurzweila?

Negdje sam citao da je imala neke mane, da se smrzne i sl, pa ako netko ima iskustva sa tim?

Hvala puno i nemojte zamirit ako je glup upit, ali ne nalazim neka veca iskustva, uglavnom su miješana 50/50 za i protiv
Star 31.10.2024, 07:32   #2
korg_man
Vredan član društva

korg_man's Avatar

Registrovan/a dana: 03.07.2008
Mjesto: Vukovar
Godina: 34
Downloads: 285
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 23 puta u 18 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage 7, Yamaha Genos, Yamaha Tyros5, Korg Kronos X 61, Kurzweil PC3 76
Interesi: Sviranje
korg_man befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Nije to loša klavijatura, ali je naspram full verzije (pc3) dosta uskraćena (zato i jeste u nazivu LE). Imao sam je nešto kratko pa je prodao i uzeo Pc3 76. Glavni razlog prodaje je polifonija. Izgurat će ti neke osnovne programe, ali malo "jače" setupe neće. Uz manjak polifonije mučilo me je što mu fali jedan efekt leslia kojeg na Pc3 imaš sa zadnjim updateom. Nijsam nešto previše ispitivao je, ali ako ćeš je koristiti u nekom manjem opsegu onda će ti služiti dobro. Ne zaboravi da ona ne čita semplove. Eto toliko od mene. Možda od kolega netko zna više.
korg_man je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio korg_man za ovaj koristan post:
Arter (31.10.2024)
Star 31.10.2024, 09:39   #3
Arter
Vredan član društva

Arter's Avatar

Registrovan/a dana: 31.01.2012
Mjesto: Split - Zagreb
Downloads: 607
Uploads: 1
Rekao HVALA: 48
Zahvalili mu 21 puta u 18 Postova
Instrumenti: Yamaha psr sx700, Korg Nautilus
Interesi: Glazba, glazba , glazba...
Arter befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Hvala ti kolega @korg_man

Za sad sam odustao od nje jer sam vidio jako puno kritika na problem sa BLINKING LED... I dosta sam istrazivao i ispada da stvarno ima taj problem ucestal, da treba nesto na maticnoj prilemit, i sad s obzirom da je relativno vec i star model, tesko da cu nac djelove.

Tako da radije za sad cu odustat jer imam sve sta mi triba, ali eto radi njene tipke i cijene mi se svidila.

Hvala svakako
Arter je offline   Reply With Quote
Star 31.10.2024, 11:27   #4
korg_man
Vredan član društva

korg_man's Avatar

Registrovan/a dana: 03.07.2008
Mjesto: Vukovar
Godina: 34
Downloads: 285
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 23 puta u 18 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage 7, Yamaha Genos, Yamaha Tyros5, Korg Kronos X 61, Kurzweil PC3 76
Interesi: Sviranje
korg_man befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ma cijenovno ni Pc3 nije daleko, a ako ti trebaju semplovi uzmeš pc3k. Dosuše, ja bih više išao na novije modele: forte, pc4, k2700.. Ili čekao ovaj novi k2061 da se pojavi u trgovinama. Jednostavno i radi novijih semplova klavira itd, a i rasi više memorije, lakšeg rada jer je ekran i veći i u boji itd.
korg_man je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio korg_man za ovaj koristan post:
Arter (31.10.2024)
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 18:48

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije