|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 24.02.2008
Mjesto: Ruski Krstur
Godina: 36
Downloads: 83
Uploads: 5
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: Korg pa4x pro , Korg Kronos , Roland juno 106, Dallape Organtone
Interesi: Muzika i tehnika
![]() |
![]()
Ja poprilicno koristim transpozer na klavijaturama, samo je mali problem sto sviram na dve klavijature pa je potrebno malo vremena da na obe podesim isto... Ali mislim da to nije nista strasno inace znam perfektno da svira 4 durska i 4molska tonaliteta...
Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 23.01.2011
Downloads: 149
Uploads: 18
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
ma eto i ja ga koristim ponekad kad potrefim na neke lose pjevace a inace ga izbjegavam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 13.10.2011
Mjesto: Albstadt
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Harmonika Dallape, Aranzer Korg PA 50, Sintisajzer Korg Triton LE
![]() |
![]()
bolje bez transpoze, zamisli da sviras na dve klavijature i onda trebas i dole i gore da promenis transpozu, pa dokle pevac ili pevacica da ceka?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
Eeeee... Treba biti umetnik pa kad sviras na dve klavijature, na jednu cepis transpoze a na drugu ne.... Pa da vidimo ko moze da se snadje?! Ja probao, dole bas a gore solo i gore stavio transpoze... Ma nema sanse!
![]()
![]() |
#5 |
Suludi Moderator
|
![]()
Hehe...koristio bi ja traspose da mi rade dugmici od transpose...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 18.10.2011
Mjesto: Beograd
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Klavijatura
![]() |
![]()
Transpose koristim samo u jednoj pesmi a to je Devojka sa cardas nogama jer je sviram iz a-mola a inace pesmu pevam iz c-mola jer fospil se ne moze odsvirati ako je iz c-mola zbog druge oktave a pritom da zvuci u originalu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
|
![]()
transposer... napravljen da bi olaksao... zasto ga ne koristiti kad ga vec imas u klavijaturi... ja ga koristim naravno... mislim, moze se i bez njega, ali zasto teze kad se moze lakse... (jedino je nepalim kad me snimaju dok sviram, pa volim da pilam po crnim hahahah bolje izgleda
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 26.12.2007
Downloads: 833
Uploads: 1
Rekao HVALA: 14
![]() |
![]()
kad neko kaze da ne koristi transpozer laze sigurno pametan je covjek izmislio transpozer i on se treba koristititi odsviras u kafani 60 pjesama za noc i da ne koristis transpozer ahah smesno samo vi koristite pozzz...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 19.09.2007
Downloads: 60
Uploads: 4
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Da bi koristio transpozer u pomenutih 60 pjesama za noc dogodilo bi se na 1-2 pjesme,gde su pripevi malo tezi,komplicirani i u nezgodni tonalitet,znaci radi se za solistu,a inace za onaj koji svira bass klavijaturi ukoliko dobro vlada sa harmonijom nema potrebe za harmonizer.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 21.08.2009
Downloads: 69
Uploads: 1
Rekao HVALA: 3
![]() |
![]()
Ja ga ne koristim ama bas nikad.To je boljka losih harmonikasa kada predju na klavijaturu.Fino naucite 300kola iz razlicitih tonaliteta,da bi vam lego prstored,i u buduce necete imati problem sa transpozerom.Naravno krenuti od sumadije,prvih pocetaka,laksih uvodnih kola iz svih tonaliteta pa polako dalje.Treba vremena,ali se isplati.Ne morate da crvenite kad vam pevac kaze As-dur,ili Es-dur,Fis-dur je smesan,nznm zbog cega se svi plase tog tonaliteta.
Dodato: Hehehehhe,jao drugar,to se desilo mom komsiji,imao je korg pa50 i kupio korg x5d,i nije znao da transponuje na x5d-u,tako da je svirao dole na pa50 iz a-mola(transponovano),a na x5d iz g-mola.hehehhe,bas sam se ismejao sad,kad sam procitao. Promijenjeno od qwerty (19.10.2011 u 20:14 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
koristite, transpozer |
|
|