Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Svaštara

Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto...

Tema zaključana

Alati tema Display Modes
Star 26.11.2008, 17:24   #1
vladimir68
Ovaj baš voli da kuca

vladimir68's Avatar

Registrovan/a dana: 26.10.2008
Mjesto: vojvodina
Godina: 57
Downloads: 494
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 26 puta u 25 Postova
Instrumenti: nekoliko vrsta instrumenata
Interesi: muzika
vladimir68 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pa naravno da zavisi s kojeg se ugla gleda.Naravno da je živa ritam sekcija-Živa,a aranžer kad pustiš zamenjuje najmanje troje ljudi,ali ti bre moraš znati akorde ,harmoniju,leva ruka,desnom odsvirati stvar ,biti u koraku s tehnikom,programiranjem klavijature....To bi ja uopšteno rekao da pratimo tehnologiju jer je većina nas svirala još dok su bile orgulje,prvi syntići,harmonike,.......dok nisu izašli aranžeri,a oni sada osim pritiskanja PLAY-STOP drugo i uglavnom ne umeju.Jedino što to neki rade kao pravi DJ a neki stanu iza syntića i izigravaju muzičare.Oni na mašinama gledaju dali ima dvostruki sequencer,i uopšte se nebave mogućnostima mašine,ritmovima,bojama,semplovima........Nedo` bog da mu neko zatraži pesmu za koju nema fajl.......da nešto odsvira tj. improvizuje na licu mesta.....
Ljutili se ˝kolege˝ fajlaši ili ne ali Sviranje pesme(sa aranžerom,u bendu ili kako god već) i puštanje pesme(na čemu god i kako god i u kom formatu je puštali) su dva različita pojma.

Promijenjeno od vladimir68 (26.11.2008 u 17:27 sati)
vladimir68 je offline  
Star 26.11.2008, 17:39   #2
vladimir68
Ovaj baš voli da kuca

vladimir68's Avatar

Registrovan/a dana: 26.10.2008
Mjesto: vojvodina
Godina: 57
Downloads: 494
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 26 puta u 25 Postova
Instrumenti: nekoliko vrsta instrumenata
Interesi: muzika
vladimir68 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pa recimo ono pod 3.A sam si naveo da ˝......kao pjevač....˝ .Ok.A dali ćemo se složiti da ima dosta pevača koji lepo pevaju ,imaju odličan repertoar pesama a neznaju ni jednu pesmu da odsviraju na bilo kom instrumentu,a imaš i obrnuto gde ljudi perfektno sviraju ali im pevanje baš nije jača strana.E zato neko svira(ne pušta play-back) sam (one man-bend) a neko u bendu,..........ili bilo koja već kombinacija.Mada i u muzičkoj školi je solfeđo kao poseban predmet i notne vežbe se vežbaju na ovom ili onom instrumentu.(dobro i solfeđo obuhvata pevanje po notama.....).Gde su onda tu fajlaši? Ti sebe svrstaj gde misliš.Možda bi i mogla da se pravi komparacija pevač-muzičar (Dali je Pavaroti bio pevač ili muzičar?a recimo članovi filharmonije dali su pevači ili muzičari?).Dobro mi recimo ˝tezgarimo˝(ne svi, ima nas i profi).Ali da neširimo temu.Lično mislim fajlaš nije muzičar.(To neznači da među njima i nema muzičara a fajl koriste kao ˝manju liniju otpora˝ ali to se uoči na samoj svirci,.....)

Promijenjeno od vladimir68 (26.11.2008 u 18:42 sati)
vladimir68 je offline  
Star 26.11.2008, 17:55   #3
kabi
Ovaj baš voli da kuca

kabi's Avatar

Registrovan/a dana: 28.02.2006
Mjesto: Sad trenutno u svedsku a inace sam iz nisa
Godina: 42
Downloads: 1661
Uploads: 6
Rekao HVALA: 51
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
Instrumenti: Korg M3 61,KORG TRTON CLASSIC HDD+interniHDD+MOSS-BOARD!!! ,KORGPA2X PRO,YAMAHA DX100
Interesi: Zenske naravno hehe
kabi befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Lächeln

hehe slazem se sa vama... Odo ja u jednoj diskoteci sa prijatelja i cim smo usli ode on pravo kod klavijaturistu i pita : Kona, imas li nesto od sabana bolan: hehe...
kabi je offline  
Tema zaključana

Favoriti

Oznake
fajlasista, uopste

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 21:12

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije