|
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 03.03.2008
Downloads: 113
Uploads: 0
Rekao HVALA: 7
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
fuj .... nema sta, pevachsnicla je No1 a pesma pravi hit
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.02.2007
Downloads: 166
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
hm pa i neznam sta bih tacno htio raci osim toga da mi koji smo u takvoj situaciji koji radimo taj posao pratecih muzicara i da nam je potreban novac i tezga.ja licno koji sam nekada iskljucivo po eminnetnim lokalima prezentirao Rej Carlsa ,Luisa Armnstronga,Steve wondera,Karlos Santana i normale do Zdravka COlica Olivre Dragojevivica Bore Corbe pa do Sabana Saulica i velikana SAFETA Isovica stigao sam i do Mare i njezinih Lola i glej cuda glej saltanja nevjerovatno ,u Becu smo prateci orkestar gdje gostuje Rifat Tepic, Hakala,moj orkestarski pjevac koji je izuzetno kavalitetan pa i poznat Mensur Lemes Mesko pa i ja koji imam neki svoj hit 94 godine "Samo za nju koja nije tu" negdje u sredini programa nastupa MAra i Dervenske Lole, sudeci po ovacijama i odusevljenju publike mislio sam da je u pitanju Brena ili Roberta Fleck.poslije toga jos nekim prilikama sam na vasarima imao priliku da nastupam sa Marom i njezinim Lolama,Ilijom i Markom Begicem te sa Bracom Babajicem pa vam moram priznati da sam apsolutno zaboravio za "REY CARLSA ,ARMNSTRONGA I WONDERA
a vi zakljutite zbog cega mi se to dogodilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Ja zaključujem da ti se to dogodilo zbog para, a ako si zbog Mare i Derventskih Lola zaboravio Wondera, Santanu, Rej Čarlsa ja ti se divim!!!
Qq majko dokle smo došli... ![]()
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 05.05.2008
Downloads: 156
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
ja kad ovo cujem odma dobijem neku agresiju i odma mi se tuce..
i slomio bih sve oko sebe. tako me iznervira ovo... ![]() ![]() ![]() ![]() HILFEEEEE |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 22.03.2004
Mjesto: BIH-Sarajevo
Downloads: 1063
Uploads: 13
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
Instrumenti: Roland G1000/Korg TR
Interesi: Sviranje
![]() |
![]()
Ubi ova kalesija...haha!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.12.2008
Mjesto: G.Milanovac
Downloads: 18
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: DALLAPE 140 BASOVA DUGMETARA
Interesi: . . . . . . . .
![]() |
![]()
U dve reci - Blagi ocaj
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 26.02.2007
Downloads: 733
Uploads: 4
![]() |
![]()
Ljudi ja sam iz posavine.i tesko je to objasniti.Svaki kraj ima svoje neke cake.Ovdje kod nas bez izvorne ne mozes u svatove.Tako da svaka grupa koja nema barem violinu za izvornu muziku u sastavu, ne vrijedi nista.
Svira se dakle sve,narodna,zabavna ali izvornu kad zasviras.Svi skacu, a o parama da i ne pricam.Tako to ide sve.Sumadija ima svoje dvojke,siptari svoje tallave, a mi posavljaci izvornu.I mislim da je apsurd nekome tko nije odavde to da komentira.To malo reci da prolazi.Isto kao sto nije ne meni da komentiram repertoar koji se svira negdje drugdje, a kamoli da pljujem po tome. I zanimljivo tu pravu izvornu koja potice odavde, mozemo samo mi da sviramo kako treba.A dolazilo je more grupa iz srbije i okolice.Ljudi koji su tate mate za nas u muziki.i opet ne mogu da prodju, mi kotiramo bolje.Zasto? Pa sviramo i izvorni za razliku od njih. Sa Marom i "drvenim"(kako zove jedan retardirani iz mog mjesta) sam radio par puta i mogu samo reci da su pravi profesionalci u svojem poslu |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
|
![]()
Muzika je OPEN SOURCE!!! tako... sve je umetnost! i svako ima svoju publiku!
Mi svi kad zaradimo koliko su mara i novo zajedno onda cu se javiti da nesto kazem a do tad.. i da pogledajte malo koliko je ljudi pogledalo taj klip .... 657,397 views verujem da toliko nema ni zdravko colic na svojoj naj pesmi, eto slucajno sam nasao jednu od njeg sa 376,614 !.. sta rec... moze se svasta a i nemora..
![]() |
#9 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 25.04.2008
Downloads: 164
![]() |
![]()
Pa ljudi Naravna Stvar sve zavisi iz Kojeg ste Kraja i sa kom Muzikom ste Odrasli...
Netreba da se Smejete za Ladu a Vasa Zmija Zaba nista nije Bolja ![]() Za Ljude koji Dolaze iz drugi Krajeva EX YU je Cudno a pogotovo oni neznaju da Razlikuju Stylove.. Znaci Kalesija i Prava Izvorna Muzika nikako nisu isti Stylovi.... Pravi Izvornjaci Sviraju sa Sargiju i Violinu Kao recimo Braca Begici koji su sad neznam koje Godine Osvojili Zlatni Disk zajedno sa Sabanom Saulicem.. Nebi sad da postavljam video sa Youtube.. Sargija je instrument Poreklom iz Egipta koji su donijeli Stari iliri na Balkan. Eto Zahvaljujuci Izvornjacima ovaj Instrument se jos da Cuti a ima i podmladka... Mislim sad dalje da se Diskutira nevodi nicemu, naravno za ljude iz Drugih Krajeva Ex-Yu je Smjesno posto mozda i prvi put cuju ovo muziku... Ali da vam Kazem kad sviram jednu Posavsku Svadbu da Vrecu Para nosim Kuci... A sa Zmija Zaba ni kintu jos nisam Zaradio... Pozdrav i svako Dobro! Sargija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 682
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
treba da se razlikuje sta izvorna, a sta ne, necu da pametujem o tome, ima ko zna i bolje od mene
![]() ![]()
![]() |
Favoriti |
Oznake |
hit, novi |
|
|