|
|
![]() |
#1 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 04.01.2009
Downloads: 334
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]() Citat:
Uredu je ovo sto kazes,znam ova pravila,ali kad ti naprimjer neko kaze de mi sviraj iz f mola i onda uzmes pa podjes sviras fmol skalu izmedju 2i3 i 5i6 pola tona,da bi odredio koje predznake ima ta skala mislim ....,ali postujem tvoj nacin,svako stima sebi kako mu je lakse razumjeti i zapamtiti. Zamolio bih i ostale kolege da kazu na koji nacin i kako oni pamte sve te skale? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 21.01.2009
Mjesto: Novi Sad
Godina: 41
Downloads: 221
Uploads: 4
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 4 puta u 3 Postova
Instrumenti: Roland EXR-5
Interesi: Pecaje
![]() |
![]()
Samo da dodam,ja sam ovo naveo kako najlakse da se skonta kako da se napravi skala,e sad vremenom sam naucio vecinu skala napamet,naravno malo mi ponekad treba vremena da se prisetim recimo F#mola ili tako nekih skala sa povisilicama zato sto ih koristim manje nego druge,kad kazem malo mislim 2-3min najvise,i to bas primenim ovo pravilo sto sam rekao gore,a inace kad prelazim iz nekih prostihh skala u druge proste,recimo Amol u Dmol tu nemam problema tu mi vec ruke sami idu jer sam te skale odsvirao sigurno par hiljada puta,nesto vezbanjem nesto u pesmama,naravno sa svim skalama sam navezbao prstored,posle toga je bitno samo da se odrzi intonacija,ili ti jasnije receno da se pravi isti razmak tonova kao u prethodnoj skali. To jednostavno dodje vremenom kroz vezbu. Mislim ovo je moj nacin ucenja,neznaci da je naljbolji,ali je meni dobar.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio roki1903 za ovaj koristan post: | BASSS (15.01.2012) |
![]() |
Favoriti |
|
|