Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Alati tema Display Modes
Star 26.01.2008, 15:23   #1
gorpet
Banovan!

Registrovan/a dana: 02.07.2005
Downloads: 12
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 3 puta u 2 Postova
gorpet befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Istine I Zablude O Korgu Pa500

Pozdrav za sve kolege. Verujem da mnogi vec dugo cekaju pa500. Posto se najzad pojavio, pojavile su se i neke nedoumice oko njega. Molio bih sve koji znaju, a posebno kolegu Nedima(citao sam na nekom forumu da se relativno povoljno izjasnio o ovoj spravi) da malo razjasne neke stvari. Siguran sam da svi oni koji ne mogu da plate pa800, zarko zele da cuju da li taj pa500 vredi nesto i koliko je zaista dobar (ili nije dobar). Da zanemarimo boju, oblik i ostale stvari koje su pitanje ukusa, pa da predjemo na sustinska pitanja:
-Kako Nedim rece na tom forumu, veliki broj ljudi koristi pa50 i LE, pa samim tim nije neki nedostatak to sto nema semplera na pa500, posebno kada se uzme u obzir koliko je jeftiniji od pa800. Ostaje da damo odgovor na sledeca pitanja:
1) Da li su farbe i ritmovi zaista isti kao na pa800?
2) Dirke sigurno nisu kao na pa800, ali da li su bolje nego na pa50, kakve su u odnosu na pa80?
3) Da li je pravljenje stilova na pa500 identicno kao na pa800?
4) Posebno interesntno je da znamo da li je broj oscilatora koji se koriste za pravljenje farbi isti kao na pa800? Koliko se moze ozbiljno racunati na editovanje boja na pa500?
5) Malo me brine to sto je ova klavijatura laksa oko 2 kg od pa50 (ako se ne varam). Da li je to posledica upotrebe lakse plastike ili je ova sprava imala "viska delova" u odnosu na pa50?
6) Da li i pa500 ima iste mogucnosti u pogledau EQ po kanalu kao i pa800?
7) Najzad, sa cime se vise moze postici na zivoj svirci: samo pa800, ili pa500 + neka sprava koja cita semlove kao sto je LE (a da cena te dve sprave bude ista ili cak niza od pa800).
Ima mnogo pitanja, ali sam se trudio da postavim ona koja su od sustinskog znacaja za izbor klavijature. Sigurno da ima jos stvari koje sam preskocio, pa ako se Nedim i ostale kolege necega sete-neka dodaju. Molio bih Vas da se na ova pitanja odgovori sto preciznije, jer sam ubedjen da ce odgovori mnogo uticati na konacni izbor pri kupovini kod mnogih kolega. Dakle, bez nagadjanja, dajte samo proverene informacije. Unapred se MNOGO zahvaljujem svima koji ce se potruditi da nam daju odgovore!
gorpet je offline   Reply With Quote

Favoriti

Oznake
istine, korgu, pa500, zablude

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 01:07

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije