Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 13.07.2015, 09:00   #1
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 232 puta u 203 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Uz Midi commander Roland BK9 ne moze biti komplikovan.Vec sam pisao o tome na koji nacin bi ja upotrebio ovu aplikaciju uz BK9.Cak sta vise bio bi jednostavniji od bilo kog Korga ili Yamahe...Jednostavno zamisli 50 stylova(performansi) za brzo biranje na samo jednom screenu...
Boban010 je offline   Reply With Quote
Star 13.07.2015, 11:07   #2
dmmacak
Kao kod kuće

dmmacak's Avatar

Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 272
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
dmmacak befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Znaci moguce je pozvati ne zavisno stylove i perfomase. Dok mi ide neki ritam hocu da promenim perfomasu (boju) a da se ne menja ritam, ili da promenim ritam a da ostane perfomasa, u oba slucaja da ostane transpose.
dmmacak je offline   Reply With Quote
Star 08.09.2015, 22:17   #3
Mafia
Vredan član društva

Mafia's Avatar

Registrovan/a dana: 12.08.2015
Mjesto: USK BiH
Downloads: 9
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 26 puta u 26 Postova
Instrumenti: Pa1x pro
Mafia ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@Boban010 svaka čast , dobro ti ovo zvuči, ako budeš uporan i središnji ga do kraja onako kako ti to znaš i umijes mogao bi ga lako i povući iz prodaje

Sent from my HTC One mini using Tapatalk
Mafia je offline   Reply With Quote
Star 26.09.2015, 08:31   #4
Rudiiiii
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 2203
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Rudiiiii befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@Boban010
Rijesio sam dio misterije kod bagovanja tj. zasto se upalio meni sa 7/8 ritmom.
Jednostavno zato sto mi je to bila kao default registracija, zasto sam izabrao 7/8 ko ce ga znati ali kao ideja nije lose, samo neki standardniji ritam ubaciti za default.
Onda, umjesto da radim sta pametnije analizirao sam malo fabricku rumbu i nasao da su koristili nrpn. Ako uradis freeze vidjeces da ce sve otici u mp3, onaj dobos isto nigdje neces naci ali se mora priznati da su ga dobro dotjerali upravo sa nrpn tj. eq. i zato ga kao takvog nigdje nema u setovima a nije da nije dobar mozda jedan od najelegantnijih poteza na cijelom BK9. Nista sumnjivo nisam nasao, ali nemam bas neki dobar program za gledanje sys-ex,
u svakom slucaju nije vise zabagovao iako sam poceo koristiti i audio. Evo imam neka dva fajla, nesto sam prepravljao i zaboravih koji je koji ali jedan je sigurno sa BK9.

Evo sad vidjeh da mora biti mp3 ...
Fajlovi
File Type: mp3 2.mp3 (70,6 KB, 40x skinuto)
File Type: mp3 1.mp3 (70,1 KB, 50x skinuto)
Rudiiiii je offline   Reply With Quote
Star 26.09.2015, 19:20   #5
Boban010
Zaludan vladika

Standard

To nije bagovanje ako ti se upalio sa 7/8 ritmom...U default performansi mozes postaviti samo fabricki ritam a ne i user(sa fleshke).
Moja najveca zamerka je sto u fabrickim ritmovima(ritmovi za nase potrebe) nije iskoriscen alteration mod, pa kad sviras recimo u G onda su kontre previsoke i kad predjes u A onda su preniske.Ovo postoji jos od G70 ali verovatno je neznanje u pitanju pa nije iskoriscena ova fantasticna mogucnost...Ritmovi koji su ubaceni u novije klavijature su radjeni na nekim drugim klavijaturama pa su samo konvretovani i obojeni uz pomoc Makeup toolsa.Da bi bili dobri ritmovi,moraju se napraviti na samoj masini uzimajuci u obzir osobine odabranih boja i potencijalnih zamena za iste uz koriscenje obilinih alata za obradu zvuka...
Tek onda mozete da ocekujete da BK ili E-A7 zvuci dobro kao sto je G serija u svoje vreme...
Jos jedna velika zamerka,zeleo bi da i u Style composeru postoji mogucnost upotrebe ekvilajzera i MFX-eva,jer prilikom "komponovanja" novog ritma nisi siguran sta ces na kraju dobiti i nemas uvid kako to zvuci odmah....
Star 27.09.2015, 08:10   #6
Rudiiiii
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 2203
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Rudiiiii befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Konacno sam dobio pjevacice i to par i percusionistu pride
Fajlovi
File Type: mp3 zastave.mp3 (1,74 MB, 68x skinuto)
Rudiiiii je offline   Reply With Quote
Star 28.09.2015, 11:44   #7
Boban010
Zaludan vladika

Standard

Bravo kolega,svaka cast! Eto sta moze Roland BK-9 a moze i jos bolje sigurno!
Star 22.10.2015, 18:51   #8
SMusic studio
Vredan član društva

SMusic studio's Avatar

Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
SMusic studio ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pitanje za one koji možda znaju kako i gde u BK9...

Sređujem neke stare ritmove koji su na ranijim modelima Rolanda zvučali dobro, a sada na BK9 totalno poremećeno u smislu da su pojedini instrumenti preglasni u ritmu, pojedini se jedva čuju, a najgore je što su neke cele DIVIZIJE (Intro1,2... Main 1,2...Endings) kompletno utišane ili pojačane.
Za pojedine instrumente znam da im doteram volume u MekeUp tool-su ili u Ritam Mixeru, ali imam problem da smanjim ili pojačam celu diviziju, jer to ne može da se uradi u MakeUp-u već samo u Ritam Composeru.

Recimo, ok mi je odnos instrumenata u Main 1, ali je ceo Main 1 dosta tiši u odnosu na ostale Main 2,3...
Na primer, ako recimo imam FULL STRINGS u Main 3 koji ima dobar nivo, a isti taj FULL STRINGS u Main 1 se jedva čuje, ja ne mogu u MakeUp tool-su ništa da mu radim sa volumenom, jer ako ga pojačam da bi se sada normalno čuo u Main 1, postaće preglasan u Main 3 gde je pre toga bio OK i ništa od tog posla. Znači, potrebna mi je opcija da mogu samo ceo Main 1 da pojačam recimo za nekih 30%, ali u Ritam Composeru ne postoji opcija (u meniju Track Edit ) za promenu volumena divizija. Postoji samo opcija "Change Velocity", ali ja neću da menjam dinamiku nota nego kompletan volume te cele divizije.
Postoji i opcija Expression u Global Change meniju, ali meni je već expression cele Main 1 divizije na 127, a ona se i sa tim nivoom od 127 slabije čuje u odnosu na druge divizije, tako da ne mogu ni sa tim da uradim ništa.
Da rezimiram na kraju, postoji li neka opcija za promenu volume cele divizije, da ne bih menjao posebno volume za svaki instrument po instrument i tako poremetio odnos u mixu ritma, a i tako je mnogo teže i nelogičnije raditi?
Star 16.01.2016, 18:30   #9
Mafia
Vredan član društva

Mafia's Avatar

Registrovan/a dana: 12.08.2015
Mjesto: USK BiH
Downloads: 9
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 26 puta u 26 Postova
Instrumenti: Pa1x pro
Mafia ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Uh, cisce, puno cisce zvuči bk9...

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Mafia je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio Mafia za ovaj koristan post:
Boban010 (16.01.2016)
Star 17.01.2016, 00:05   #10
sinisa
Kao kod kuće

sinisa's Avatar

Registrovan/a dana: 09.03.2005
Godina: 45
Downloads: 3159
Uploads: 10
Rekao HVALA: 74
Zahvalili mu 118 puta u 107 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
sinisa ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
sinisa pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Ja sam uveren da i E-A 7 moze da zvuci isto kao i Bk9 stvar je samo u podesavanju. Postavite iste boje ,parametre i nece se znati koja je koja.
Taj splet potpuno identicno zvuci i na e80. Tako da po meni roland nije puno otisao napred sto se tice internih boja sem sto je ubacio neke sa naseg podneblja.

Promijenjeno od sinisa (17.01.2016 u 00:11 sati)
sinisa je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 21:43

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije