|
|
|
|
|
|
#1 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
![]() |
Stvar je samo u podešavanju ! Samo.. !
Nije to samo, nego je to najvažnije. Džaba nekom najskuplji aranžer ako ne ume da iz njega izvuče ovako nešto. Ovaj set neće da zvuči isto kod dva vlasnika BK9, a kamoli na nekom drugom modelu. Boban ima svoje "uvo" kako namešta zvuk i to je jedinstveno, kao i svi mi što imamo svoj neki zvuk. Drugi neko može da zvuči sa ovim setom bolje ili lošije na bilo kom modelu, ali to je stvar samo različitosti muzičara i ukusa, što ne znači da je taj stvarno bolji ili lošiji. Boban je našao odličan balans na BK9 i ja mu skidam kapu. Pokazao je da BK9 ima svojih kvaliteta koje SAMO treba umeti izvući iz njega. Znači mogućnosti ima, SAMO treba "majstor" da to "ugodi" kako treba. Drugo, ne vidim šta fali tim Rolandovim bojama iz BK9 i kako bi trebalo to da zvuči mnogo,mnogo bolje da su neke nove? Šta ovde fali pa ne valja? Ovo je za mene apsolutno prihvatljivo i dobro i ja tu ne vidim neke mane zbog navodne zastarelosti boja. Na kraju, ja ne bih dao sebi pravo da kritikujem bilo koga ko nešto okači ako nemam argumente i kažem "evo moj snimak kako to može da zvuči isto ili bolje od toga", a vidim da neki to upravo rade. Dajte vaše snimke pa da vidimo. Čovek se potrudio i nešto napravio, a ja mogu samo da kažem svaka čast jer nisam verovao da BK9 može ovako da zvuči iako ga i sam imam, a ne da mu kažem da će to isto tako da zvuči na svakom boljem Rolandu, jer neće. Može isto SAMO ako on uzme da ga sredi po svom ukusu i niko drugi.
|
|
|
#2 |
|
Kao kod kuće
|
SMusic studio ja nikog ne kritikujem i ne razumem cemu ovakav odgovor..
Niti sam reko da su boje zastarele. Govorim o tome da ovaj splet identicno moze da zvuci na G70,E80,Bk9 pa cak i na E-A7 koji ne spada u top modele. Jednostavno zato sto je ton generator skoro identican pocevsi od G70 do Bk9 nema velike razlike. Zvucna slika moze da bude cistija ili mutnija samim odabirom seta bubnja. Recimo V-pop radi cistije nego New Folk, da ne govorimo o ostalim podesacanjima i efektima. Tako da ne stoji konstatacija da BK9 radi cistije od E-a7 . Zavisi kao se podesi. Promijenjeno od sinisa (17.01.2016 u 01:42 sati) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
![]() |
Kako ti pričaš, jedino je merodavno ako isti čovek uzme sve 3 klavijature i proba da ih podesi isto i sa istim numerama, jer samo on zna šta, gde i koliko je setovao. To sam SAMO hteo da kažem, bez namere da bilo koga vređam. Ako si se osetio uvređenim, izvinjavam se !
Iako Boban ne voli što ima BK9, hvala mu što je pokazao potencijal ovog aranžera koji je, po meni, neopravdano podcenjen.
|
| Sledeći član vam se zahvalio SMusic studio za ovaj koristan post: | Boban010 (17.01.2016) |
|
|
#4 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 29.10.2012
Mjesto: Las Vegas, Nevada
Godina: 33
Downloads: 85
Uploads: 12
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 42 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg PA3X-76
Interesi: IT
![]() |
Ma ajde kao da sempler koji nema bar 20gb znači nešto
Idem da ubacim dk od 2mb koji je semplovan sa 8-bit sege genesis umesto da koristim rolandov fabrički ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
| Sledeći član vam se zahvalio Vux za ovaj koristan post: | sinisa (19.06.2016) |
|
|
#5 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 29.10.2012
Mjesto: Las Vegas, Nevada
Godina: 33
Downloads: 85
Uploads: 12
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 42 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg PA3X-76
Interesi: IT
![]() |
Sempler je odlična stvar ako ima upotrebnu vrednost
![]() I ja dajem prednost fabrici na aranžerima, pogotovo rolandu koji ima jako tople zvukove. Ovak bk9 ništa nije lošiji od ea7 koliko sam ja čuo do sada. Ne kažem ja ništa protiv rolanda, samo generalno o famoznim semplovima ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Odomaćeni član
|
Mene samo zanima kakva je dirka na bk9?
Sa kojom klavijaturom se moze usporediti? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
Dirka je ista kao u JP50 cini mi se. Uglavnom, odlicna.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Odomaćeni član
|
Neznam kakva je dirka na jp50 jer nisam probao nikad tu klavijaturu,dali je kao na Fantom X ili G?
Dodato: Kolika je sada vrednost rabljenog bk9? Promijenjeno od josipv (15.06.2016 u 16:35 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 57
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
Nije dirka kao na pomenutim Fantomima,ali je jako dobra,neuporedivo bolja od dirki na BK5,GW8,ili EA7(kod navedenih modela su dirke gotovo indentične,zato sam ih sve nabrojao).Pozdrav!
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Odomaćeni član
|
Kolika je vrednost sada polovnog bk9?
|