|
|
|
|
|
|
#1 |
|
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
...sto znaci kratko receno, da nije dobro !!! Ukoliko ne valja efekat to je zestoka greska, ukoliko je glas prekriven aranzmanom, to je jos zesca greska. Dakle, nije dobro. To naravno ne odgovara istini, odnosno cinjenicnom stanju jer je efekat veoma dobro odabran, u skladu sa efektima upotrebljenim u samoj matrici, a glas je taman tu gdje treba da bude jer se apsolutno sve vrijeme cuje i razumije svaka rijec. Legao je u matricu "k'o guza na nosu".
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Uploads: 10
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
![]() |
Pa ako ovako treba da legne vokal na matricu kao sto je Zeljko smiksao onda Al Dino da radi pesmu ponovo, i kompletan studijski rad se dovodi u pitanje. To sto je Zeljko uradio nije lose, ali ja ne mogu da kazem da je odlicno kad nije ili u komentarima nemamo pravo da obracamo paznju na detalje? Ako je tako, onda je ovo perfektno i moja priča se ovde završava.
Sent from S⁴
|
|
|
#3 |
|
Banovan!
![]() |
Zasto bi Al Din bio nekakva referenca ? Zasto bi njegov miks bio referentni ? Nije ni prvi ni posljednji put da se taj "kompletni studijski rad dovodi u pitanje". Kakvo je to cudo i zasto se ne bi doveo u pitanje ? Uvijek pisem vrlo detaljno kritiku, sto inace uvijek radim kada komentarisem neki snimak. Obracam paznju na detalje koje masa ljudi i ne cuje. Ne postoji rijec "svidja" mi se ili mi se "ne svidja". To sebi moze da dizvoli slusalac, a ljudi koji se profesionalno bave miksom i produkcijom komentarisu snimak na odgovarajucem nivou i uvijek argumentovano.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Odomaćeni član
![]() |
Zasto Al Dino? Pa valjda je pevao njegovu pesmu, rukovodim se time... Peva na njegovu matricu, imam predstavu kako zvuci original pesma, ne mogu ja sad da zamisljam neku drugu pesmu. Nije Zeljkov kompletan autorski rad da ga ne bi poredio.... Svasta... Drugo, sam si naveo sta sve Zeljko treba da uradi da ispravi snimak, da je sve dobro ne bi mu napravio spisak zadataka nego bi napisao to je to, a i ja bi rekao to isto i pozdravio.
Sent from S⁴
|
|
|
#5 |
|
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
Ma ljudi polako nemoj te se prepirati.Zna se da ja ovo amaterski radim i za svoju dusu a i volio bih kad bi se kolege na forumu slagali.Naravno i ja bih volio da vise znam.Sigurno cu poslusati Tranzitov savjet jer on je po meni najbolji ovdje sto se tice studijskog Rada i poznavanja muzike i teorije itd.On mi je puno Toga i pomogao oko namjestanja programa na kojem snimam a ja ponekad mozda potrefim efejte a bogami i ponekad zaserem heheh.
Hvala vama na lijepim rijecima Koje ste mi uputili i to je dosta za meine i drago mi je kad se nekom svidja ovo sto radim,mada sam amater da ne moze veci biti i sve radim po sluhu..Poz |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Banovan!
![]() |
Sto je slucajno Al Dino snimio tu pjesmu jos uvijek ne znaci da je to odlicno, perfektno, nezamjenjivo itd... Zeljko je Zeljko, a Al Dino je Al Dino. Svaki od njih dvojice cuje i dozivljava pjesmu na svoj nacin, pa ostavimo Zeljku pravo na to, to jest da je prenese onako kako je on osjeca, gdje naravno spada i sam miks.
Sto se tice kritike, ako pazljivije procitas, obratio sam paznju na sasvim druge stvari u snimku, koje su u sustini sminka, a ni pomenuo nisam da nije uredu efekat i da odnos glasa i matrice nije kako treba. Kako vidis to su savim razlicite stvari koje su veoma, veoma daleko jedne od drugih. Tvoja kritika je bila fundamentalna jer si napravio zamjerku na najbitnijim osobinama miksa, a moj komentar se odnosio na dosta marginalne sitnice, kao sto su nesto jaci sibilianti i nesto vise izrazen donji frekventni opseg kod vokala, koje ti ni pomenuo nisi. Zasto ih nisi pomenuo ako bi "rekao to isto i pozdravio" ? Zeljko je to veoma dobro uradio, a da to nije valjalo, isto bih ovako detaljno analizirao sta i zasto nije valjalo (to sam puno, puno puta uradio i ovdje na forumu jer ne poznajem ni prijatelje, ni neprijatelje kada je kritika i analiza materijala u pitanju). |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
Hebi ti to evo Zeljko nasao neko crveno vino sto je zena kupila za kuvanje,kad pravi gulas i pijucka
Pravo dobro,ovo je steta da se skuva heheh
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ovaj baš voli da kuca
|
Zeljko daj mu zisku po vinu,bolje nego da ispari.
|
|
|
#9 |
|
Odomaćeni član
![]() |
|
|
|
#10 |
|
Banovan!
![]() |
Tvojoj duhovitosti zaista nema ravne. Nije uredu da spamujes covjeku temu. Ono sto si imao da napises napisao si, nema potrebe da se dalje, ovako javno demontiras. Ako nemas sta vise da napises u vezi sa Zeljkovim snimcima, ne treba da pises ni besmislice.
|
|
|
|
![]() |
| Favoriti |
|
|