|
|
Akordi i partiture Akordi pesama i partiture sa notama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
![]() |
![]()
BoleroBand
To moze biti samo zenski tonalitet,muski nikako... Enes-am21 Akordi su ok ali pesma nije iz g-molla vec iz c-molla. Ovako kao sto si napisao,znaci da je pesma iz c-molla. Pozz
#12 |
Moderator
|
![]()
Enes je dobro napisao akorde i to jeste G-moll. A to sto takt pocinje sa C-mollom ne znaci da je pesma iz C-molla.
#13 |
Banovan!
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 12.12.2008
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 99
Uploads: 11
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 18 puta u 16 Postova
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
@BoleroBend
Druze, nema potrebe za nervozom i besom. Kolega Beethoven je rekao da je D-moll zenski tonalitet, i to je u pravu (C-moll i D-moll). Ti si napisao da sviras iz D-molla i to tebi odgovara, znaci pevas iz zenskog tonaliteta. Da pevas iz muskog tonaliteta, pevao bi iz G-molla ili A-molla. Pozdrav
#16 |
Banovan!
![]() |
![]()
..kao prvo ljudi ja uopste ne radim ovu pesmu, stara je ima vise od 2-3 god...a jos manje pevam
@skoricnik jos sii mladjan pa ne uzimam za gresku..ne postoje muski i zenski tonaliteti, to morate znati. ja sam se na pocetku moje karijerice na ovom forumu obrukao rekavsi takvu glupost. ![]() dal serif konjevic i oliver dragojevic pevaju zenske tonalite. ![]() ![]() pesma se radi u zavisnosti od raspona, ako je mali raspon a nizak mozes raditi u "muskom" G. a ako imas Ton Bb probaj ga pevati u gmolu. |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
![]()
U pravu si sve to, ali ja sam za one tonalitete rekao kako se to govori kod nas u svetu muzike. Teoretski - TO NE POSTOJI. To su nasi balkanski muzicari - tezgarosi prekrstili u muske i zenske tonalitete pa danas 90% muzicara koristi te izraze.
#18 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Oprosti moj mladi prijatelju,
al ja sam evo već 30 i više godina u muzičkom svijetu, pa isto nisam čuo da postoje ženski tonaliteti ili muški. Ako već i postoje, onda ste zaboravili i na djećje, jel i djeca imaju svoje neke pjesme. A što kaže kolega BoleroBand, sve ovisi o rasponu glasa. I ženskih pjesama, i muških, ima iz svih tonaliteta |
![]() |
![]() |
#19 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
[quote=BoleroBend;97371]..kao prvo ljudi ja uopste ne radim ovu pesmu, stara je ima vise od 2-3 god...quote]
Druže preslušaj malo diskografiju Riza Hamidovića pa ćeš vidjeti da je ova pjesma malo više starija a da ritam nije rumba by Dženan... ![]()
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš??? |
![]() |
![]() |
#20 |
Banovan!
![]() |
![]()
@burli
pa lepo sam rekao da je starija od 2-3 god ![]() salim se..e moram priznati da ovo nisam znao.. |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|