|
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.05.2008
Mjesto: Hadžići, Sarajevo
Godina: 31
Downloads: 1198
Uploads: 8
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 33 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa50 i Yamaha Psr 620, Alesis QX49 midi controler
Interesi: Svirka, Računari, Tehnologija
![]() |
![]()
Hvala!
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
Jednostavno za tercu,moras imati osecaj.Lako je pevati prvi glas,ali za tercu,treba osecati.Imas visoke,niske terce,kvinte,sexte,....u raznim pesmama imas gde se peva niska,pa u sledecem taktu imas visoku tercu.To je nesto sto se ne uci tek tako ,vec konkretnim radom(live svirkom)i slusanjem,i podpomaganjem iskusnih kolega pevaca ili muzicara.Jedino tako ces shvatiti lepotu pevanja pratecih vokala.Moj ti je savet da ne zuris,jer si mlad momak...u svakom slucaju,polako i sve ce doci na svoje mesto.
Sledeći član vam se zahvalio Simke za ovaj koristan post: | driftkiller (27.01.2010) |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
Kolega simkeres sve se brate slazem sa tobom sto si napisao, samo se ne slazem sa ovim "lako je pevati prvi glas".Pretpostavljam da si mislio zbog osecaja, inace da je lako svi bi otisli u pevace!
Salim se malo, ima ovde dobrih teorija, ali njemu kao pocetniku izuzetno bi koristila svrakanova.Ma naucice jos je mlad. Pozdrav! Promijenjeno od dekipa (27.01.2010 u 22:36 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio dekipa za ovaj koristan post: | driftkiller (27.01.2010) |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.12.2005
Mjesto: İstanbul
Downloads: 139
Uploads: 8
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: klavijature
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Ja mislim da ako sviras neki instrumenat onda je lako jer i sam znas o kakvoj se terci radi(gornjoj ili donjoj) a ako ne sviras onda ti preporucujem da zamolis nekog muzicara da ti objasni na nekoliko pesama gde se i kako peva terca kod te pesme i kasnije po tim sablonima prosirujes broj pesama na kojima mozes opevati tercu....pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 26.11.2008
Downloads: 323
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
Samo ne se sjekiras
![]() Malo uz klavijaturu, malo slusajuci duete, svima vremenom legne u uvo |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 27.09.2010
Downloads: 16
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
imam isti problem. sviram iz gušta sa još dvojicom, i dok su oni savladali terce (koliko - toliko
![]() ![]() trenutno se vježbam tako da odsviram neki ton, probam mu otpivat tercu pa je onda simultano i odsviram da vidim koliko sam pogodio, valja li ta metoda šta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 02.08.2009
Mjesto: U blizini
Downloads: 47
Uploads: 1
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 3 puta u 2 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 3, Yamaha Tyros 1, Yamaha PSR-S700
![]() |
![]()
svaka metoda je dobra ako je produktivna... ja npr. sviram skoro sve pjesme dvoglasno i onda pogledam koji od taj tonova je za prvi glas te uzmem onaj drugi ton i sviram jednoglasno te pjevam uz njega. naime... kako sam vec naveo u svom prijasnjem postu,... kad sviram i pjevam tercu mom kolegi desi mi se da "ispadnem" iz nje ili me on uhvati u terci i onda pjeva tercu samnom...
![]() Promijenjeno od silver2002 (07.10.2010 u 12:08 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.08.2010
Downloads: 282
Uploads: 5
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 58 puta u 51 Postova
![]() |
![]()
Da ne otvaram novu temu. Mene interesuje koliko je opravdanao tercu pjevati u falsetu (naravno kad ode visoko)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 682
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Po meni jako
![]()
![]() |
#10 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 15.07.2010
Mjesto: kos.mitrovica
Downloads: 16
Uploads: 2
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: klavijature
![]() |
![]()
ako je molska pesma ides visu tercu ( 5 ton visi od osnovnog ) a za dursku pesmu nizu tercu ( 5 tona nize od osnovnog )
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|